Παρεν-Θέσεις

Κ. Καραμανλής: υποψήφιος βουλευτής Ν. Λάρισας!

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2009 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:28
Έκανε την έκπληξη τελικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να γυρίσει την μπάλα και ν’ αλλάξει το παιχνίδι. Και ως φαίνεται η Λάρισα θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθειά του αυτή. Αφού την επέλεξε ως τη δεύτερη έδρα που κατεβαίνει ως υποψήφιος. Πρωτοφανές και για τα δεδομένα της πόλης. Καθώς είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική της πορεία, και όχι μόνον, που εν ενεργεία πρωθυπουργός τίθεται επικεφαλής ψηφοδελτίου κόμματος. Ως πόλη δηλαδή, γράφουμε και «ιστορία» στο θέμα αυτό έχοντας την πρωτιά.
Τώρα, από κει και πέρα οι λόγοι που τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε και τη Λάρισα - εκτός της Θεσσαλονίκης που «παραδοσιακά» κατεβαίνει - είναι συγκεκριμένοι και πολλοί. Τόσο συγκεκριμένοι όσο είναι το «αγροτικό ζήτημα» και τόσοι πολλοί όσοι είναι και οι αγρότες του νομού, αλλά και κατ’ επέκτασιν της Θεσσαλίας, που λογίζεται ως «η καρδιά» των αγροτών ανά την Ελλάδα. Και συνεπώς η συγκεκριμένη επιλογή αντικατοπτρίζει και τους λοιπούς ανά την Ελλάδα αγρότες και στέλνει το σχετικό μήνυμα προς εκείνους που έχουν τη διάθεση να το λάβουν.
Παρότι η κυβέρνηση στον τελευταίο της χρόνο έδωσε σημαντικές ενισχύσεις στους αγρότες, ωστόσο η γενικότερη σχέση υπήρξε «διαταραγμένη» με εστίες εσωκομματικής «ανταρσίας» αγροτικής προέλευσης και με εντάσεις, έστω και κεκαλυμμένες, οι οποίες προκάλεσαν μια... ψυχρότητα στις άλλοτε θερμότερες σχέσεις της Ν.Δ. με τους αγρότες. Οι οποίοι, και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και σε εκείνες του 2004 έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Υπό το πρίσμα αυτό και καθώς είναι εμφανές ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε δυσμενή θέση και δίνει έναν δύσκολο αγώνα, η επιλογή της Λάρισας είναι αυτό που λέμε «στρατηγική επιλογή», η οποία έχει πολύ συγκεκριμένη στόχευση: να συμβάλλει στη «συσπείρωση» των αγροτών περί τον πρόεδρο της Ν.Δ., όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και γενικότερα, «κολακεύοντας» έτσι την... κομματική τους πλευρά.
Κατά πόσον θα έχει αντίκρισμα αυτή η επιλογή θα φανεί σαφέστατα από τα αποτελέσματα της κάλπης και σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα σε επίπεδο νομού, αλλά και στα ευρύτερα. Επίσης, κατά μία έννοια θα φανεί και στην ομιλία του Καραμανλή την Κυριακή στη Λάρισα, αφού πλέον δεν θα έρθει να μιλήσει μόνο ως πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, αλλά και ως... «υποψήφιος του Νομού»! Βέβαια, σταυρό δεν χρειάζεται, αλλά η όλη υπόθεση έχει αποκτήσει μία χροιά «εντοπιότητας» και κατά συνέπεια και η παρουσία του την Κυριακή.
Και όσον αφορά στο νομό Λάρισας, όπως και για την υπόλοιπη Ελλάδα, το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι η «συσπείρωση», αλλά και η ανάσχεση των διαρροών προς τον ΛΑΟΣ. Αυτό με την παρουσία Καραμανλή στο ψηφοδέλτιο φαίνεται να αποκτά μία επιπλέον «δυναμική», «έναν άσο στο μανίκι», ο οποίος θα βοηθήσει να μεγαλώσουν οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου. Άλλωστε, οι ευρωεκλογές, η διαφορά της «πρωτιάς» του ΠΑΣΟΚ - μετά από ένα σερί μιας 10ετίας που την κατείχε η Ν.Δ. - ήταν μόνο 104 ψήφοι.
Τώρα από κει και πέρα η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στο ψηφοδέλτιο «ανακατεύει» λίγο τα πράγματα για τους λοιπούς συμμετέχοντες, αλλά από τη στιγμή που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα κρατήσει την έδρα του, εδώ αλλά στη Θεσσαλονίκη, δεν πρόκειται να υπάρξουν... ανεπανόρθωτες ζημιές ως προς τον αριθμό των εκλεγόμενων βουλευτών! Απλά οι υποψήφιοι θα... τρέξουν λίγο παραπάνω!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass