Παρενθέσεις

«Ενώπιος Ενωπίω»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2009 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:28
Κουίζ: τι είναι αυτό που δεν το θέλουν οι πολιτικοί, δεν το θέλουν οι δημοσιογράφοι, δεν το «πάνε» οι πολίτες, αλλά όλοι συμμετέχουν;
Πανεύκολο! Το ντιμπέιτ των έξι! Που ξέρετε γιατί γίνεται; Διότι κανείς δεν τολμάει να πει ότι δεν θα συμμετάσχει μήπως και του χρεώσουν ότι «δείλιασε» και γι’ αυτό δεν το ’κανε. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το «μοντελάκι» το έχουμε συνηθίσει. Κουτσά-στραβά θα γίνει τη Δευτέρα. Δεν θα βγούμε ούτε πιο ενημερωμένοι, ούτε σοφότεροι, ούτε πιο αποφασισμένοι σχετικά με το «ποιον» θα ψηφίσουμε στις 4 Οκτωβρίου. Και εδώ που τα λέμε, δεν θα μπούμε και στον κόπο να δούμε ποιος κέρδισε στα «σημεία» γιατί...
...Γιατί τα καλύτερα έπονται! Θα έχουμε το «Ενώπιος - Ενωπίω» του Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ε ρε γλέντια! Αφού λύσαμε αυτό το μέγιστο «υπαρξιακό» δίλημμα σχετικά με το αν θα κάθονται και αν θα είναι όρθιοι - αλήθεια γιατί να είναι όρθιοι για να κατεβάσουν κιρσούς (;) - τώρα πάμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω.
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό το ντιμπέιτ των δύο θα παίξει σαφέστατα ρόλο στην παραπέρα έκβαση της προεκλογικής μάχης. Χώρια που περνάει και στην ιστορία, γιατί μετά το περίφημο εκείνο ντιμπέιτ του Σημίτη με τον Έβερτ, που πάλι είχε το χαρακτήρα των παράλληλων μονολόγων, είναι το πρώτο «ντιμπέιτ» μεταξύ δύο πολιτικών αρχηγών και υποψήφιων πρωθυπουργών, το οποίο θα γίνει με σχετικούς όρους ελευθερίας. Και προκειμένου να γίνει - γιατί λένε ότι και οι δύο το επιθυμούν - τελικά παραμερίστηκαν διάφορες επιμέρους διαφορές και «τα βρήκαν».
Κρίμα - κρίμα πραγματικά - που λέει ο λόγος - που απαγορεύονται πλέον οι δημοσκοπήσεις και δεν θα βγουν πέντ’-έξι-επτά την επόμενη μέρα να μας πουν «ποιος» από τους δύο τα πήγε καλύτερα. Κι έτσι θα πρέπει μόνοι μας να βγάλουμε συμπεράσματα. Δύσκολο! Άμα δεν υπάρχει μια δημοσκόπηση να μας βοηθήσει πώς θα πορευτούμε οι άνθρωποι;!
Στο διά ταύτα της υπόθεσης τώρα, στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ των δύο - που οι «μικροί» δεν το ήθελαν - αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν και άλλωστε γι’ αυτό επέμειναν και τόσο πολύ, γι’ αυτό ζήτησαν να γίνουν και δύο, αν είναι δυνατόν, ότι αποτελεί προνομιακό πεδίο για τον Καραμανλή. Και είναι σαφές ότι η ευχέρεια στην έκφραση και στο χειρισμό του λόγου εν γένει, αλλά και η άνεση που έχει να μιλάει χωρίς σημειώσεις και χωρίς να «κομπιάζει», τον βοηθάνε να κερδίζει στα σημεία. Βέβαια, έχει να «δώσει λόγο» για το κυβερνητικό έργο, αλλά θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, να τη φέρει εκεί που θέλει και επιπλέον να «στριμώξει» τον Γιώργο Παπανδρέου κυρίως στο θέμα της οικονομίας, αλλά και αναδρομικώς για ζητήματα που χειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του.
Στο ΠΑΣΟΚ, βέβαια, γνωρίζουν ότι ο Κ. Καραμανλής υπερτερεί στην ευχέρεια έκφρασης, αλλά από την άλλη, επειδή είναι στην... «επίθεση», καθώς δεν έχουν ν’... απολογηθούν για κυβερνητικές επιλογές και πράξεις και επιπλέον έρχονται υποσχόμενοι... του κόσμου τα καλά, θα μπορέσει ο Γιώργος Παπανδρέου να «κερδίσει» από την υπόθεση αυτή.
Την Τρίτη θα ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε εκ των προτέρων είναι ότι το ντιμπέιτ της Τρίτης είναι μια κρίσιμη καμπή στον προεκλογικό αγώνα. Και αυτό το ξέρουν καλά και οι μεν και οι δε.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass