Παρεν-θέσεις

Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2009 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:31
..Είναι λοιπόν ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας σε ένα αεροπλάνο. Γυρίζει κάποια στιγμή ο Κωστίκας και λέει στον Γιωρίκα:
- «Γιωρίκα, το αεροπλάνο πέφτει».
- «Ε, και τι σε νοιάζει, δικό μας είναι;» του απαντάει ο Γιωρίκας.
Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει το ποντιακό ανέκδοτο με τις εκλογές. Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι «οιαδήποτε ομοιότης με την πραγματικότητα είναι (μεν) εντελώς συμπτωματική», αλλά, τελείως ταυτόσημη! Αλλωστε χροιά ανεκδότου έχουν όλες οι εκλογές ανεξαιρέτως.
Τι έχουμε εμείς; Τον «Γιωρίκα» (Γιώργο Παπανδρέου) και τον «Κωστίκα» (Κώστα Καραμανλή) οι οποίοι, τι κάνουν; Ερίζουν για την εξουσία. Η Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι είναι το αεροπλάνο. Ή μάλλον, για να το συγκεκριμενοποιήσουμε και να έλθουμε και στο περιβόητο «διακύβευμα», αυτών των εκλογών, η ελληνική οικονομία, είναι το «αεροπλάνο». Λέει ο ένας στον άλλο «πέεφτουμε...» και ο άλλος του απαντάει «και τι σε νοιάζει, δική μας είναι η οικονομία». Διότι την ...οικονομία τους επί προσωπικού επιπέδου την έχουν προ πολλού ρυθμίσει, πώς να το κάνουμε!
Θέλω δηλαδή να πω, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις κανενός, ότι στην πραγματικότητα το «διακύβευμα» δεν είναι η οικονομία αλλά η εξουσία και περί αυτής γίνεται όλο το προεκλογικό τουρλουμπούκι. Διότι, όπως έλεγε και ένας ηλικιωμένος προχθές στην πλατεία μιλώντας σε έναν άλλο για τα πολιτικά: «Δεν βαριέσαι καημένε, οι καιροί έχουν αλλάξει, τώρα όλοι μας δουλεύουνε». Τώρα, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, αλλά το δούλεμα, ...δούλεμα μια φορά.
Ακούω, και όχι μόνον εγώ βεβαίως, όλες αυτές τις ημέρες, τον καβγά για το... πάπλωμα. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι τάζει «λαγούς με πετραχήλια», ότι δεν έχει καμία οικονομική πρόταση συγκεκριμένη και γενικά το παίζει «θολούρα» για να θολώσει τα νερά και να μπουρδουκλώσει τους ψηφοφόρους να το ψηφίσουν.
* Το ΠΑΣΟΚ πάλι λέει ότι η Νέα Δημοκρατία τίποτα δεν έκανε τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση και τώρα της ήρθε να τα κάνει και χρέωσε τη χώρα και άλλα τέτοια.
* Η ΝΔ απαντάει ότι το χρέος δεν το έφτιαξε, το κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
* Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι καλά βρε παιδί μου είχε αφήσει και αυτό κάτι χρέη (μην φανταστείτε για δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων μιλάμε, ψιλοπράγματα) αλλά δανείστηκε και η ΝΔ.
* Η ΝΔ σου λέει πώς να μην δανειστώ; Πού να τα βρω για να πληρώσω τα σπασμένα του ΠΑΣΟΚ;
Βλέπετε σε αυτόν τον τόπο όποιος και να κυβερνάει, ένα είναι σίγουρο, ότι είναι μπαταχτσής! Χρωστάμε μονίμως και παντού, μέχρι και της Μιχαλούς.
* Το ΠΑΣΟΚ σου λέει «ψηφίστε με» δεν θα σας φορολογήσω ή εν πάση περιπτώσει «θα σας φορολογήσω όσο πατάει η γάτα».
Μιλάμε για κεραμιδόγατα όχι ας πούμε περσική που έχει μια πατούσα νααά!
* Η ΝΔ λέει ότι ή που δεν ξέρει τι του γίνεται του ΠΑΣΟΚ ή που έχει κρυφή ατζέντα.
Και κει κάπου - γιατί αυτό το «σίριαλ» πριν την Κυριακή δεν θα τελειώσει και υποψιάζομαι  και στη συνέχεια - είναι και δύο νούμερα που παίζουν... ανεβοκατεβαίνοντας. Από τη μία το έλλειμμα που η ΝΔ ανεβοκατεβάζει το νούμερο και από την άλλη αυτά τα ... κα-τα-πλη-κτι- κά δισ. (!) που θα εισπράξει το ΠΑΣΟΚ από τη φοροδιαφυγή για να αντιμετωπίσει πάσαν οικονομικήν νόσον του τόπου αυτού. Ξεκίνησε από 20 δισ. και τώρα είναι κάπου εκεί στα 4 δισ. ή και παρακάτω.
Πινγκ -πόνγκ με την οικονομία παίζουν και ο καθείς ευφυής μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν για οικονομία χρόνου μας λέγανε και οι «μεν» και οι «δεν» την πάσα αλήθεια, καλύτερα δεν θα ’τανε.
Πέεφτει(!) λοιπόν το αεροπλάνο και ο Γιωρίκας με τον Κωστίκα μάλλον σκέπτονται ότι... δεν είναι δικό τους!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass