Μια εκλογή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2009 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:40
* Της Γεωργίας Τρακάλα,
Υπεύθυνης Γυναικών της ΝΟΔΕ Λάρισας
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφάσισε να στείλει τη Ν.Δ. στην αξιωματική αντιπολίτευση και τούτο γιατί ορισμένα στελέχη της παράταξής μας, που κατείχαν νευραλγικές θέσεις ευθύνης και διοίκησης γενικότερα, έγιναν επιλήσμονες της εντολής του «σεμνά και ταπεινά» του τ. πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή αλλά και των ψηφοφόρων μας.
Αποτέλεσμα, λοιπόν, της πλημμελούς αυτής συμπεριφοράς ήταν, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. να απογοητευτούν, να στενοχωρηθούν, να απαξιωθούν και φυσικά ως αποτέλεσμα αυτών να μας «γυρίσουν την πλάτη» και να άρουν την εμπιστοσύνη προς την παράταξή μας, έστω και με κρύα καρδιά, παρόλο που δεν ευελπιστούσαν κάτι καλύτερο από τη νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο ότι οι φλύαρες υποσχέσεις, σύντομα θα καταπέσουν όταν θα αποδειχθεί πόσο δίκιο είχε ο τ. πρωθυπουργός μας ο κ. Κ. Καραμανλής όταν έλεγε ευθέως στο λαό ότι η σφοδρή οικονομική κρίση απαιτεί στάση ευθύνης και θυσίες από όλους μας.
Όλα αυτά όμως δεν εκτιμήθηκαν πιστεύω σωστά από τον ελληνικό λαό και έτσι πλέον τώρα η Ν.Δ. βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση και μάλιστα πορεύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδείξει τον ή την νέο(α) πρόεδρο του κόμματος.
Σ’ αυτή λοιπόν τη συγκυρία είναι ευχής έργον, ότι όλοι οι άξιοι υποψήφιοι της παράταξής μας συμφώνησαν να γίνει η εκλογή, από τη βάση συμμετέχοντας δια ψήφου όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της Ν.Δ.
Είναι καιρός να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εκφρασθούν με τον τρόπο τους στην επιλογή του προσώπου εκείνου, που θα εκφράζει τις προσδοκίες του. Είναι ευκαιρία να δοθεί σε όλους η δυνατότητα να νιώσουν συμμετέχοντες αλλά και συνυπεύθυνοι στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Οφείλουμε όμως όλοι μας από την επόμενη στιγμή και ανεξάρτητα από την ψήφο προτίμησης του καθενός μας, να συστρατευθούμε όλοι κοντά του και να του δώσουμε ηθική στήριξη, επιστημονική, τεχνοκρατική ή παντός άλλου είδους βοήθεια, ανιδιοτελή, χωρίς εκβιασμούς και προσδοκίες από την ποικιλόμορφη στήριξη που πρόσφερε ο καθένας μας.
Θέλουμε να αποκτήσουμε έναν πρόεδρο στον οποίο θα δοθεί πλήρης δικαιοδοσία και εξουσιοδότηση να ενεργήσει με σεβασμό, ήθος, αξιοπιστία, σύνεση, υπευθυνότητα, συναινετικότητα και αποτελεσματικότητα για το καλό της παράταξής μας. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να είναι αντάξιος των προσδοκιών της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Ας διδαχθούμε λοιπόν όλοι μας από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, ας αποβάλλουμε τους κακούς μας εαυτούς και ας ενωθούμε όλοι μαζί κάτω από τις εντολές του νέου προέδρου για μια νέα πορεία, βασισμένη σε αρχές και αξίες, με απόλυτο σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ, με προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, που θα δίνει ελπίδες στα αδιέξοδα των νέων μας, ένα αύριο που θα εγγυάται μια νέα Ελλάδα, για την οποία θα χαιρόμαστε όλοι μας που είμαστε Έλληνες. Ταυτόχρονα για μια Ελλάδα την οποία θα σέβεται και θα καταξιώνει η παγκόσμια κοινότητα.
 Ας πορευθούμε λοιπόν στις κάλπες ανάδειξης της νέας ηγεσίας μας, όλοι ενωμένοι, όλοι αποφασισμένοι για μια νικηφόρα πορεία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σ’ αυτή μας την πορεία δεν περισσεύει κανείς, δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα μας ενώνουν πολλά. Μας ενώνει η Ελλάδα, την οποία έχουμε υποχρέωση να την κάνουμε καλύτερη. Θα γεννήσει προσδοκίες και ελπίδες στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε. Αν το πολεμήσουμε, ας το αποφασίσουμε!!!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass