Το νέο ΠΑΣΟΚ θυμίζει μέρες 1981

Δημοσίευση: 07 Νοε 2009 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:41
Της κ. Γεωργίας Τρακάλα, Υπεύθυνης Γυναικών ΝΟΔΕ Λάρισας.
 
Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας διακυβέρνησης του «νέου ΠΑΣΟΚ» όπως πρεσβεύει ο κ. Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς οι ημέρες και τα έργα του από πολύ νωρίς θυμίζουν το ίδιο και απαράλλαχτο «παλαιό ΠΑΣΟΚ». Θυμίζει ακριβώς μέρες 1981. Τότε δηλαδή που το αδηφάγο κίνημα προσπαθούσε να χτίσει έναν «στυγνό κομματικό μηχανισμό», που κατάφερε όμως παρά την καθεστωτική συμπεριφορά του να γαντζωθεί στην εξουσία για περίπου 20 χρόνια.
Τώρα, με την ίδια ακριβώς νοοτροπία ίσως και περισσότερο επιθετικό, προσπαθεί να δημιουργήσει μία «νέα τάξη πραγμάτων». Πρώτο θύμα οι μη πταίοντες νέοι μας που αναζητούσαν λίγο φως, μια ελπίδα, ένα στήριγμα προκειμένου να ορθοποδήσουν. Έτσι λοιπόν χιλιάδες νέοι που προσλήφθηκαν με τα προγράμματα STAGE, ενός θεσμού που δημιουργήθηκε εδώ και 10 πλέον χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ επί ημερών του ήταν ένας καλός θεσμός, σήμερα πρέπει να απαλειφθεί, να ξεριζωθεί. Βέβαια, τι θα γίνουν αυτοί οι νέοι και ποιες οι συνέπειες στους ίδιους και στις οικογένειές τους, δεν ανησυχούν κανένα αξιωματούχο. Άλλωστε τα παιδιά τους δεν έχουν ανάγκη να προστρέξουν στα STAGE. Μάλλον έχουν πιο καλούς τρόπους πρόσβασης στην αγορά εργασίας, με καλύτερες συνθήκες και με άριστες αποδόσεις. Τα STAGE θα έπρεπε να γκρεμιστούν, να αδειάσουν οι θέσεις, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν εδώ και χρόνια αυτοί οι νέοι. Είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα βρεθεί τρόπος, δηλαδή ένα δήθεν «θεσμικό πλαίσιο», που θα απορροφήσει «ημέτερα παιδιά αποκλειστικά πράσινου χρώματος».
Αυτό άλλωστε άρχισε να φαίνεται και με την περίφημη «δήθεν αδιάβλητη» διαδικασία κάλυψης θέσεων Γενικών, ειδικών γραμματέων κ.λπ. Οι πρώτες προσλήψεις έδωσαν την αληθή εικόνα. Δηλαδή, για να αναλάβει κάποιος μια τέτοια περίοπτη θέση, εκτός των άλλων προσόντων, το πρώτιστο που θα πρέπει να διαθέτει είναι η φράση «ημέτερος».
Αν το νέο κύμα τρομοκρατικών ενεργειών με τους «πυρήνες φωτιάς» συνέβαινε επί ημερών της Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ θα ωρυόταν και θα κατέβαινε στο δρόμο. Σε αντίθεση, η Ν.Δ. κρατάει μια απόλυτα αξιοπρεπή στάση συμβάλλοντας ενωτικά στην πάταξη της τρομοκρατίας.
Βέβαια τα μέτρα που προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη με την κατάργηση των εξωτερικών φρουρών των Α.Τ. μάλλον μειδίαμα προκαλούν. Οι γονείς των παιδιών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία νιώθουν έντονη την ανησυχία για την τύχη των παιδιών τους. Η κοινή γνώμη που πυροβολεί και απαξιώνει αυτά τα παιδιά στην καθημερινή τους αποστολή, δεν είδα να εκφράζει έστω και ένα λόγο συμπάθειας στα «αθώα αυτά θύματα» που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του πολίτη.
Η ίδια η κυβέρνηση διά των κυβερνητικών στελεχών της απαξιώνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να καρατομήσει την ηγεσία της. Μαθαίνω επίσης πως προτίθεται να επισπεύσει και τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις για να καρατομήσει και εκεί τους άξιους στρατιωτικούς ηγέτες και να τοποθετήσει ημετέρους. Παντού δηλαδή οι ημέτεροι.
Οι Σκαπανείς της Ελληνικής αγροτιάς μας, οι απόμαχοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που βάναυσα ξεγελάστηκαν, όπως μου ανέφερε ζεύγος συνταξιούχων 85 ετών και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, για να ζήσουν όπως έλεγαν πιο αξιοπρεπώς με τη σύνταξη των 950(!) ευρώ, που προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είδαν τώρα να εξαπατούνται. Θα μου πείτε πως υπάρχει και το ‘βάθος χρόνου’. Φοβάμαι όμως ότι για τους υπερήλικες ίσως το βάθος χρόνου να είναι πολύ ΜΑΚΡΙΑ. Πάρα πολύ ΜΑΚΡΙΑ.
Γίνεται φανερό λοιπόν πως οι υποσχέσεις και τα λόγια του ΠΑΣΟΚ ήταν «έωλες και φλύαρα». Θα αποδεικνύονται πλέον καθημερινά στον ελληνικό λαό ότι όλα τα εξαγγελλόμενα ήταν μόνο μια «φιέστα εξουσίας».
Όμως η Ν.Δ. με την ανάδειξη του νέου Προέδρου της δεν θα επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει την Ελλάδα σε «Κράτος αποσύνθεσης και διάλυσης». Θα ορθώσει σοβαρό και αξιόπιστο αντιπολιτευτικό λόγο, θα επιδείξει συνέπεια όπου χρειάζεται, αλλά προπάντων είναι διατιθεμένη η Ν.Δ. να προστατέψει με κάθε τρόπο την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass