Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Είναι αναμφίβολα μια μέρα που ουσιαστικά ανήκει στην εκπαιδευτική διαδικασία αφού η περιήγηση και η ξενάγηση σημαίνει για τον καθένα που το αναλαμβάνει νέες γνώσεις, ιστορία και μια ιδιαίτερη μαθησιακή διαδικασία που έχει το δικό της τρόπο να εισχωρεί στον καθένα μας. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους αυτούς που πασχίζουν και αγωνιούν καθημερινά να μας κάνουν να αισθανθούμε κτήμα μας τα λαμπρά εικαστικά μνημεία και τους χώρους του πολιτισμού κάθε μορφής. Τα εικαστικά, οι τέχνες, τα μνημεία είναι η ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού και ουσιαστικά ακτινοβολούν από μέσα τους την παγκόσμια κληρονομιά. Μία παρακαταθήκη που ανήκει σε όλους και πρέπει να την προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Για να επιτύχουμε τη διαφύλαξή της θα πρέπει να τη γνωρίζουμε!
Σήμερα 21 Φλεβάρη τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς αλλά και τους χώρους που υπηρετούν. Θεωρούμε υποχρέωση, τιμή και καθήκον αυτή τη μέρα να ανοίξουμε τις πύλες της Πινακοθήκης και να στείλουμε ένα κάλεσμα προς όλους να μας τιμήσουν με το διάβα τους και να γίνουμε συμμέτοχοι και κοινωνοί στο πολιτισμικό μας γίγνεσθαι. Είναι καθήκον όλων μας πολύ περισσότερο να μυήσουμε τα παιδιά και τους νέους στην καθημερινή πράξη τους, να κάνουνε βίωμα τους τον πολιτισμό και την εκπαίδευση διαμέσου αυτού. Για τη χώρα μας η διασύνδεση του πολιτισμού με την εκπαιδευτική διαδικασία και αργότερα με την παραγωγή ίσως αποτελέσει τον πυλώνα για ένα καλύτερο αύριο και ίσως δώσει και λύσεις σε οικονομικό επίπεδο. Για όλους αυτούς τους λόγους με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα θα υποδέχεται σήμερα 21 Φλεβάρη όλους τους συμπολίτες.
 
Μάριος Ξηρομερίτης. Πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass