Περί εκλογολογίας ...

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2009 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:28
Του Αθανασίου Αγγέλη, πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Λάρισας
Μελετώντας τα πρόσφατα αλλά και τα παλαιότερα γκάλοπ, έχουν ένα κοινό
σημείο, ένα κοινό συμπέρασμα, ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διέρχεται όλος ο κόσμος, όλη η Ευρώπη και φυσικά η Ελλάδα. Κάθε εκλογική αναμέτρηση κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ, χρήσιμα αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης. Έτσι κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφική πολύ περισσότερο η καθημερινή εκλογολογία που γίνεται μέσα από μαζικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά και φυσικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το σύνταγμα στο άρθρο 53 αναφέρει ότι οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη. Για τέσσερα χρόνια καλείται και υποχρεούται η εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να κυβερνήσει τον τόπο. Το τέλος της τετραετίας είναι ο χρόνος που αξιολογείται, κρίνεται και βαθμολογείται για το έργο της κάθε κυβέρνηση. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 ο Ελληνικός λαός μίλησε, η Ν.Δ. για τέσσερα χρόνια να κυβερνήσει τον τόπο.
Αγνοώντας την επιταγή του συντάγματος, αδιαφορώντας για την εντολή του ελληνικού λαού της 16 Σεπτεμβρίου 2007 οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου επιμένουν στην εκλογολογία, χωρίς να πείθουν ότι επιθυμούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σε καθημερινή βάση ακούμε τα ανούσια, δημαγωγικά και επικίνδυνα λόγια, εκλογές... εκλογές, δημιουργώντας έτσι κλίμα αστάθειας, αβεβαιότητας, και υψηλό δείκτη ανασφάλειας στην αγορά και την κοινωνία ολόκληρη.
Ο μέσος πολίτης ξέρει και ξέρει πολύ καλά οι μνήμες του είναι νωπές γι΄ αυτούς που κυβέρνησαν στο παρελθόν, πώς και πότε θα κρίνει αυτούς που κυβερνούν. Ο απλός πολίτης λέει ότι ο ίδιος μάγειρας με τα ίδια υλικά θα μας δώσει το ίδιο κακό φαγητό.
Ο Ελληνικός λαός το λέει ευθέως, το δείχνει καθαρά στις δημοσκοπήσεις, όχι στις εκλογές όχι στην παραπολιτική τη φημολογία και την ανεύθυνη σεναριολογία, ο καθένας εφ΄ ώ ετάχθη μετά την πρόσφατη λαϊκή εντολή.
Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου επιβάλλεται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την πλανητική οικονομική κρίση που επέρχεται -με άγνωστο το μέγεθος,  το βάθος και τη διάρκεια - στην πατρίδα μας .Δεν πρέπει να σκέφτονται με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, αλλά να προτάξουν το εθνικό συμφέρον, αυτό χρειάζεται ο τόπος τούτη την ώρα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τους επίσημους οικονομικούς αναλυτές η κρίση θυμίζει το κραχ του 1929-31. Οι κλάδοι που δέχονται τα κύματα της παγκόσμιας κρίσης είναι.
- Ο κατασκευαστικός τομέας
- Η Ναυτιλία
- Ο τουρισμός
- Οι τράπεζες
Το ντόμινο των εξελίξεων θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων (ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες), πολλών εταιριών, πολλών παραγωγικών μονάδων. Είναι ορατή η μείωση της κατανάλωσης των αγαθών, η δραματική αύξηση της ανεργίας και η εξαθλίωση ευπαθών κοινωνικών τάξεων.
Στόχος της κυβέρνησης απ΄ ότι φαίνεται είναι να αντιμετωπίσει η χώρα τη διεθνή οικονομική συγκυρία, την αναχαίτιση του οικονομικού τσουνάμι, με τις λιγότερες επιπτώσεις.
Το θέμα είναι εθνικό, η οικονομική κρίση έχει τεράστιες διαστάσεις, επιβεβλημένη η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Ο σημερινός πρωθυπουργός, αποτελεί αναμφισβήτητα το ισχυρό χαρτί για τη Ν.Δ., αλλά και το ισχυρότερο πολιτικό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής αυτή τη στιγμή. Η έκκληση από καρδιάς προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου για συναίνεση καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και πρέπει όλοι να βοηθήσουν, όλοι να συμβάλουν στο μέτρο του δυνατού, όλοι να ομονοήσουν για το καλό της πατρίδας μας. Όλοι ας καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να θωρακιστεί η εθνική οικονομία, να αυξηθεί ο δείκτης προστασίας των Ελληνικών νοικοκυριών, να δυναμώσουν τα αντισώματα των πολιτών και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους.
Ο σκοτεινός ορίζοντας στην παγκόσμια οικονομία, δεν επιτρέπει σε κανέναν τη δυνατότητα να προβλέψει τι ακριβώς είναι εκείνο που έρχεται και πόσο θα κρατήσει.
Τούτες τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος, κανείς δεν πρέπει να λείπει, κανείς δεν περισσεύει, γι΄ αυτό ας ανταποκριθούν όλοι στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
«Η εκλογολογία είναι καταστροφική. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Η συναίνεση τουλάχιστον στα βασικά είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορεί, δεν περιμένω, να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το όχι σε όλα. Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass