Μας υπονομεύουν οι συνδικαλιστές...

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2009 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:29
Αγαπητή εφημερίδα
Είμαι εργαζόμενος του Δήμου Λαρισαίων. Εργάζομαι στην υπηρεσία Πρασίνου. Δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής. Δεν είμαι εντολοδόχος καμιάς κομματικής παράταξης, όπως συμβαίνει στους συνδικαλιστές των κομματικών παρατάξεων.
Θέλω μέσα από τη στήλη σας, να εκφράσω τις ανησυχίες μου και τις απόψεις των συναδέλφων μου. Στις 10/02/09 με ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, καταγγέλλει, ότι η ξεπουλημένη και υποταγμένη πλειοψηφία στο Δ.Σ.(ΔΑΣ-ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) βάζει πλάτη στη Δημοτική Αρχή, μεθοδευμένα και σε συνεννόηση πάντα με τον δήμαρχο Λαρισαίων, κάνει παιγνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Γεγονός που ομολόγησε ξεκάθαρα η Δ/νση Οικονομικών στην Επ. Εργασίας ότι συμφώνησαν δήμαρχος και πλειοψηφία του ΠΑΜΕ να καταβληθούν τα αναδρομικά το Πάσχα και βλέπουμε...
Αυτό το γεγονός ξινίζει εμάς τους εργαζόμενους. Μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι συμβαίνει.
Με ανακοίνωση στα ΜΜΕ το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του Ν. Λάρισας αποφάσισε στάση εργασίας την Πέμπτη 12/02/09 (από τις 12.00 μ. μέχρι 14.00) και συγκέντρωση στο Δημαρχείο για ενημέρωση – συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα. Την οποία ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας.
Στην προαναφερθείσα ημερομηνία της ανακοίνωσης, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του Δημαρχείου και περίμεναν να εισέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης, για να αρχίσει η ενημέρωση και η συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Αυτό δεν έγινε. Διότι η πλειοψηφία της ΔΑΣ, έκανε ένα ΜΟΝΟΛΟΓΟ περίπου 10’ στον οποίο βάλθηκε κατά πάντων για τα αναδρομικά, κατήγγειλε την εργοδοσία καθώς και την παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Στη συνέχεια μας έδωσε την εντύπωση ότι φταίει η ΠΑΣΚΕ που οι εργαζόμενοι δεν πήραν τα αναδρομικά τους. Αυτό βεβαίως δεν αληθεύει, διότι τα παζαρέματα και τα μαγειρέματα τα έκανε η ίδια παράταξη της ΔΑΣ με την εργοδοσία (που είναι η Δημοτική Αρχή).
Βήμα λόγου δεν επετράπη σε άλλη παράταξη, αλλά ούτε και σε εργαζόμενους που θέλησαν να δηλώσουν ομιλητές. Ενώ ήταν να γίνει συνέλευση όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετατράπηκε άτυπα σε δίωρη στάση εργασίας και ημίωρη κατάληψη του Δημαρχείου.
Το να διαπραγματεύεται η παράταξη της ΔΑΣ με την εργοδοσία, με αδιαφανείς διαδικασίες (ως πλειοψηφία στο ΔΣ του συλλόγου) είναι εγωιστική κομματική αλαζονεία. Το να μη δίνει βήμα και λόγο στους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων είναι έγκλημα κατά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Είναι παράνομο, κατάχρηση της εξουσίας, είναι αντιδημοκρατικό. Μας παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές, όπου ο Ελληνικός Λαός ΠΑΛΕΨΕ την τότε ΕΞΟΥΣΙΑ και κατέστησε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το συνδικαλίζεσθαι παρέχεται από το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, το σκανδαλίζεσθαι από πού;
Στις 06/03/09 η παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας, με κείμενό της στις τοπικές εφημερίδες, καταγγέλλει με τη σειρά της, τη ΔΑΣ –ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και την ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ για συμπαιγνία. Αν και αργοπόρησαν, καλώς έπραξαν κάλιο αργά παρά ποτέ. Η καταγγελία αυτή ήρθε να ενισχύσει την καταγγελία της ΠΑΣΚΕ και να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των συναδέλφων εργαζομένων.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λαρισαίων γνωρίζουμε ότι οι συνδικαλιστές των παρατάξεων δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Δεν συσκέπτονται, δεν συναποφασίζουν, δεν θέλουν να δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα εργασιακά και οικονομικά θέματα. Βρίσκονται σε διάσταση, και έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Λόγω ασυμφωνίας κομματικών χαρακτήρων. Να μας πούνε τελικά τι συνδικαλισμό θέλουν οι κύριοι συνάδελφοι; ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ;
Να καταλάβουν οι κύριοι συνδικαλιστές ότι υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας. Εμείς οι εργαζόμενοι απαιτούμε να τα βρούνε μεταξύ τους. Να συζητούν, να συναποφασίζουν, να συμπορευτούν, και να αγωνίζονται για τα υπέρ των εργαζομένων και όχι για δικό τους όφελος.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Βασιλείου Χρήστος
Εργαζόμενος στο Δήμο Λαρισαίων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass