ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το γυμνάσιο του Πυργετού και γεγονότα της εποχής

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2009 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:29
Κυρία διευθυντή
Με αφορμή τις δύο επιστολές που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην έγκριτη εφημερίδα σας, τόσο του αγαπητού μας συμπολίτη Κώστα Γιαννούλα (τέως προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Λαρισαίων) όσο και του σεβασμιότατου πνευματικού μας πατέρα πρωτοπρεσβύτερου Αλέξανδρου Ρούσα, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε, χωρίς την παραμικρή πρόθεση αμφισβήτησης για τα όσα γράφτηκαν, μερικά γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την εποχή δίνοντας και την πολιτική διάσταση για τους αγώνες και τις προσπάθειες όλων των Πυργετινών για την ανέγερση του 1ου γυμνασιακού κτιρίου.
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της αυτοστέγασης του Γυμνασίου Πυργετού, στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το δημαρχιακό μέγαρο, η κομματική οργάνωση βάσης της τότε ΕΔΑ του Πυργετού με ομόφωνη απόφαση του γραφείου της, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του αγώνα για την οικοδόμηση του κτιρίου με οικονομική εξόρμηση (έρανο - συνδρομές - προσφορές - προσωπική εργασία κ.λπ.) που βρίσκει ανταπόκριση από το σύνολο των Πυργετινών.
Αυτή η προσπάθεια δημιούργησε μια τέτοια δυναμική που δεν άργησε να μετεξελιχθεί σε μια πρωτοφανή ευγενή άμιλλα που συμπαρέσυρε όλες τις πολιτικές παρατάξεις σε έναν «ευ αγωνίζεσθε» αγώνα για το ποιος θα προσφέρει τα περισσότερα σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Να μην ξεχνάμε όμως ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δημοτικών και κοινοτικών εκλογών.
Ετσι δεν λείπουν κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες που ευτυχώς η θέληση και το πάθος των Πυργετινών για την οικοδόμηση του κτιρίου τις ξεπέρασε εν τη γενέσει τους.
Χαρακτηριστικά θα αναφερθούμε στη σύλληψη του Βάιου Κολλάτου που τα όργανα της τάξεως με υπερβάλλοντα ζήλο τον συνέλαβαν για παράνομο έρανο τη στιγμή που ολόκληρος ο Πυργετός βρισκόταν εν δράσει για τη συγκέντρωση των χρημάτων.
Το επεισόδιο αυτό δεν έλαβε διαστάσεις αφού με προσωπική παρέμβαση του τότε γραμματέα Γεωργίου Καραβάνα αφέθηκε ελεύθερος.
Ετσι όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και με οικονομικό εγγυητή τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (όπως γράφτηκε) μονιασμένοι, μεγαλούργησαν τελειώνοντας το κτίριο σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς χωρίς να παρεξηγηθεί… όλοι όσοι είχαν κάποια γνώση οικοδομικής τραβούν μπροστά, οι υπόλοιποι ακολουθούν.
Πατέρας Αλέξανδρος, Θωμάς και Κώστας Ιωάννου, Βασίλης και Βάιος Δελημιχάλης, Χρήστος Αθανασόπουλος, Γιώργος Καραβάνας, Βάιος Κολλάτος, Νίκος Γιαννούλας, Αλέκος Σακελάρης, Βλάχος Γρηγόρης, Τάκης Λουλούδης, Ντάβας Δημήτρης, Γιάννης Τζίκας και πίσω τους σύσσωμος ο Πυργετός.
Συγχαρητήρια σ΄ όλους τους Πυργετινούς
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μετά τιμής
Ι. Τζήκας
Πρώην Κοινοτάρχης Πυργετού και Αντιδήμαρχος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass