Άλλη είναι η αλήθεια για το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2009 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:36
* Του κ. Γεωργίου Κ. Αδάμ, αναπλ. καθηγητή, προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας
Τον τελευταίο καιρό δημοσιοποιήθηκαν στην εφημερίδα σας δύο ανώνυμες επιστολές από φοιτητές του Τμήματός μου, οι οποίες αποτελούν την οργισμένη αντίδρασή τους σε θέματα που τους αφορούν και τους προβληματίζουν, αλλά καθώς δεν τα γνωρίζουν σε βάθος (και δικαιολογημένα δεν μπορούν) αδικούν με αυτόν τον τρόπο κατάφωρα το Τμήμα και τις αξιόλογες και αποτελεσματικές προσπάθειες όλων σε αυτό.
Ιδιαίτερα στην πρώτη επιστολή με τίτλο «Ανώτατο Ίδρυμα... στα χαρτιά» (από 18-3-2009), της οποίας το ύφος και η έλλειψη ήθους και σεβασμού με λυπεί, γίνεται φανερή η οργισμένη αντίδραση κάποιου φοιτητή στην επιθυμία του να δηλώσει και να παρακολουθήσει κάποια επιλογής ή προαιρετικά μαθήματα τα οποία όμως δικαιολογημένα δεν υποστηρίζει το Τμήμα. Άλλωστε στα περισσότερα Τμήματα των Α.Ε.Ι. ο κατάλογος των μαθημάτων είναι συνήθως μεγαλύτερος από αυτά που αποφασίζει το Τμήμα να υποστηρίξει (για διάφορους προφανείς λόγους, υποστήριξη από εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά ακόμα και οικονομικούς περιορισμούς). Εδώ θα ήθελα να τονίσω όμως ότι στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον εσωτερικό κανονισμό του ιδρύματος, περιλαμβάνονται μέχρι 10% κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα, ενώ όσον αφορά στα προαιρετικά μαθήματα (τα οποία δεν υπολογίζονται στον ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου) σε κάθε εξάμηνο σπουδών επιτρέπονται μέχρι δύο προαιρετικά μαθήματα. Από το πρόγραμμα σπουδών λοιπόν, διαθέσιμο σε έντυπη αλλά και σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του www.cs.teilar.gr, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπερκαλύπτονται οι παραπάνω ελάχιστες απαιτήσεις. Επιπλέον, στην προσκείμενη αναμόρφωσή του προβλέπεται η περαιτέρω βελτιστοποίησή του.
Στη δεύτερη επιστολή με τίτλο «Το Τμήμα Πληροφορικής στο ΤΕΙ Λάρισας... σήμερα!» (από 28-3-2009) γίνεται αναφορά στις υποδομές του Τμήματος για τις οποίες αντικειμενικά το Τμήμα έχει ανάγκη από επιπρόσθετες (όπως έχω επισημάνει και με σχετικό άρθρο μου για τους πόρους του ιδρύματος στις 18-11-2008), όμως γίνεται κριτική και για διδάσκοντες του Τμήματος με ατεκμηρίωτους σχολιασμούς που δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν έστω και κάποιες ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις, όμως είμαι σίγουρος ότι επί το πλείστον όλοι μας ως διδάσκοντες εκτελούμε το έργο μας πρωτίστως ως κοινωνικοί λειτουργοί τόσο της γνώσης όσο και του ήθους καταβάλλοντας για αυτό το σκοπό όλοι μας κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά και να είμαστε κοντά τους και ως σύμβουλοι των σπουδών τους.
Τελειώνω λέγοντας ότι δεν θα απαντούσα σε καμία από τις επιστολές αυτού του περιεχομένου καθώς προσωπικά είμαι καθημερινά στο Τμήμα και η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή στο διάλογο και τη συζήτηση σε κάθε φοιτητή για οποιοδήποτε πρόβλημα οποιαδήποτε στιγμή. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον υπεύθυνο της επιμέλειας και έκδοσης εκπαιδευτικών θεμάτων της εφημερίδας σας, για την αξιοπιστία της οποίας, προσκαλώ να έρθει όποτε το επιθυμεί να συζητήσει, να καταγράψει και να παρουσιάσει αντικειμενικά την εικόνα του Τμήματος στο οποίο προΐσταμαι.
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass