Συνδρομές, αναδρομικά και φορολογία τα προβλήματα των πολυτέκνων

Δημοσίευση: 22 Απρ 2009 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:48
Του κ. Χαράλαμπου Κοντού, μέλους της Γ.Σ. ΑΣΠΕ
 Προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών θέτει στους αρμόδιους υπουργούς η Ανώτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και ζητεί – πιέζει για την επίλυσή τους. Στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημ. Αβραμόπουλο και στα μέλη – βουλευτές της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συζητείται το ν.σ. για την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού του Υπουργείου, απευθύνθηκε η ΑΣΠΕ και ζητεί την τροπολογία του άρθρου 16 του Ν.3454/2006 έτσι ώστε η συνδρομή και των πολύτεκνων που έχουν ενηλικιωθεί τα τέκνα τους να παρακρατείται, όπως γίνεται και με όσους πολύτεκνους έχουν ανήλικα παιδιά. Έτσι, τα προβλήματα που δημιουργούνται με την άμεση και μάλιστα προκαταβολική συνδρομή των 54 ευρώ για τρία χρόνια από τους πολύτεκνους των οποίων τα παιδιά έχουν ενηλικιωθεί θα σταματήσουν.
Στο νέο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, με στοιχεία που αποδεικνύουν το όφελος που θα προκύψει τόσο για τις πολύτεκνες οικογένειες όσο και για την ενθάρρυνση, μεταξύ των άλλων μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για να υπάρξουν γάμοι και γεννήσεις, από τα φορολογικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Συγκεκριμένα ζητείται: Η θέσπιση φορολογικής απαλλαγής 20.000 ευρώ για το 4ο προστατευόμενο τέκνο και 30.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επιπλέον τέκνο από τη φορολογία εισοδήματος. Τη συμμετοχή της ΑΣΠΕ, τόσο στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) όσο και στην αντίστοιχη Ελληνική (ΟΚΕ). Το αντικείμενο των επιτροπών αυτών είναι η προστασία τού θεσμού της οικογένειας.
Τη δυνατότητα απόκτησης αυτοκινήτων με περισσότερες από 5 θέσεις. Την αύξηση του ποσού του πολυτεκνικού επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μάνας. Οι παροχές αυτές είναι κατά 56% μικρότερες από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Επίσης χωρίς αναβολή πρέπει να ρυθμιστεί η χορήγηση των αναδρομικών επιδομάτων και της σύνταξης της πολύτεκνης μάνας. Πλήρη απαλλαγή από το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) των πολύτεκνων και όσων ενοικιάζουν στους πολύτεκνους. Μείωση του Φ.Π.Α. στις παιδικές πάνες για όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και σε άλλα παιδικά είδη (ένδυσης, υπόδησης, κούνιες, γάλατα, μπιμπερό, καρότσια κ.ά.).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass