Να ακούμε τη συνείδησή μας

Δημοσίευση: 23 Απρ 2009 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:49
Την αφορμή για να γράψω αυτές τις σκέψεις μου την έδωσε κάτι που διάβασα στο περιοδικό «Πολύτεκνη οικογένεια» της ΠΕΦΙΠ (αρ.121/2009). Η Δρ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου (νυν ευρωβουλευτής της Ν.Δ.), παύτηκε από τη νόμιμη θέση της στο υπουργείο Παιδείας το 2004 επί υπουργού Παιδείας κ. Γ. Παπανδρέου, αν και τη θέση που κατείχε την πήρε έπειτα από διαγωνισμό (ήταν και μητέρα 10 παιδιών !), και όλες οι δικαστικές αποφάσεις που ήταν υπέρ αυτής, έμεναν από το Υπουργείο ανεκτέλεστες.
Διαβάζοντας αυτά μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Μακρυγιάννη «Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη τη λευτεριά όπου θα γευόμαστε, θα περικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήσει εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπεί πατρίδα, τι θα ειπεί θρησκεία, τι θα ειπεί φιλοτιμία, αρετή, και τιμιότη. Αυτά λείπουν απ’ όλους εμάς, στρατιωτικούς και πολιτικούς».
Ώστε λοιπόν οι δικαστικές αποφάσεις όταν πρόκειται για υψηλά ισταμένους δεν εφαρμόζονται, ενώ αν πρόκειται για απλούς πολίτες, των οποίων τα παιδιά μπορεί να είναι στα σύνορα και να φυλάνε την Ελλάδα, εφαρμόζονται αμέσως. Για να έχουμε τέτοια δημοκρατία και ελευθερία χύθηκε τόσο ελληνικό αίμα;
Τόσο πολύ λοιπόν αγαπάμε την Ελλάδα μας που τη μαχαιρώνουμε όσο μπορούμε! Κανονίζουμε τι όπλα θα έχει η Ελλάδα και παίρνουμε τις μίζες μας, κυνηγάμε τους μικρούς φοροφυγάδες και αφήνουμε τους μεγάλους, πιάνουμε τους χρήστες ναρκωτικών και αφήνουμε τους μεγαλέμπορους να σκοτώνουν τα ελληνικά νιάτα, σε όποια θέση του Δημοσίου και νάμαστε κοιτάμε να κάνουμε όσες παρανομίες μπορούμε για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα κ.λπ. Και τυχαίνει καμιά φορά κοντά μας να είναι κάποιος ευσυνείδητος και του κάνουμε τη ζωή δύσκολη, ακόμα και τον αρρωσταίνουμε (ξέρω περιπτώσεις), για να συμφωνήσει με τις παρανομίες μας!
«Ν’ ακούς τη συνείδησή σου γιατί είναι η φωνή του Θεού μέσα σου» έλεγε η μακαριστή γερόντισσα Γαβριηλία. Όταν θα έλθει η ώρα για να πάρουμε τα 2 μέτρα χώμα, δεν θα μπορούν ούτε οι υψηλά ιστάμενοι που τους κάμναμε τα χατίρια, ούτε τα λεφτά μας να μας βοηθήσουν. Τότε θα είμαστε μόνοι μας με τη συνείδησή μας και τι θα μπορούμε να της πούμε όταν θα έχει τόσα να μας κατηγορεί; Γι’ αυτό από τώρα σε όποια θέση και να βρισκόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με ευσυνειδησία, αν αγαπάμε τον εαυτό μας και την Ελλάδα μας.
 
Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
Καθηγητής Χημικός
(ximikos.blogspot.com)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass