Των Πασόκων η φυλή

Δημοσίευση: 29 Απρ 2009 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:50
Πάει κάμποσος καιρός που παρακολουθώντας τον τοπικό Τύπο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Λαρισαίων μου γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά. Βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του υποψήφιου Δημάρχου της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιάννη Σάπκα. Αν οι επιθέσεις ήταν από ανθρώπους προσκείμενους σε άλλες πολιτικές παρατάξεις δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά όταν οι επιθέσεις είναι από ανθρώπους που λένε ότι πολιτικά ανήκουν στο κόμμα που στήριξε την παράταξη του κ. Σάπκα τότε έχουμε πρόβλημα. Αν επιπλέον κάποιες εκ των επιθέσεων γίνονται από ανθρώπους που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τους τίμησε εκλέγοντάς τους σε δημοτικούς συμβούλους και πήραν και αξιώματα επί δημαρχίας κ. Καφφέ τότε το πρόβλημα μεγαλώνει!
Που ακούστηκε σύντροφοι και «σύντροφοι» υποψήφιος που για μια δυο εκατοντάδες ψήφων δεν κέρδισε τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές να βάλλεται και να αμφισβητείται συνεχώς; Θυμάται κανένας οι άνθρωποι αυτοί, που ήταν υποψήφιοι με την παράταξη «Λαρισαίων Πόλις», κάτω από ποιες συνθήκες πάλεψαν για το Δήμο; Μήπως ξεχάσαμε όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στη χειρότερη κατάσταση εκλογικά από την ίδρυσή του; Μήπως ξεχάσαμε τις πληγές που άφησαν οι προηγούμενες διαιρέσεις στη διεκδίκηση του Δήμου από το χώρο μας; Ξεχάσαμε ότι δεν λειτούργησε υποστήριξη κομματική ούτε υποτυπωδώς προς την παράταξη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές; Ξεχάσαμε ότι ο χώρος τρώει τις σάρκες του ξεσχίζοντας αξιόλογους ανθρώπους που απηυδισμένοι από την κατάσταση αυτή αποτραβήχτηκαν; Ξεχάσαμε τα «κοράκια» και τα «λαμόγια»του χώρου που αφού ευεργετήθηκαν από την παράταξη κρύφτηκαν όταν δεν πήγαινε εκλογικά ο χώρος και τώρα επανέρχονται να ξανακάνουν ζημιά;
Σύντροφοι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να κερδηθεί από την παράταξη του χώρου μας ο Δήμος Λαρισαίων πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρξει ενότητα. Η δημοκρατική παράταξη έχει υποψήφιο δήμαρχο με αγάπη και όραμα για την πόλη! Αυτό που χρειάζεται είναι πλαισίωση από μια ομάδα υποστήριξης, πέρα από τους υποψηφίους, η οποία θα βοηθά όλους στον αγώνα για να βγάλουμε τη Λάρισα από το τέλμα της δημοσιοσχετίστικης διαχείρισης και στασιμότητας που βρίσκεται εδώ και χρόνια.
Υπάρχει πρόγραμμα της παράταξης για το Δήμο το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί και να συμπληρωθεί από τις νέες ανάγκες ώστε να αποτελέσει το πλάνο ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες. Πάνω στους βασικούς άξονες του προγράμματος μπορούν να αναζητηθούν συνεργασίες με πρόσωπα και χώρους ώστε να γίνει εφικτή η εκλογική νίκη. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι μόνο κομματικές αλλά δεν παύουν να είναι πολιτικές. Συνεργασίες μπορούν να επιτευχθούν με βάση το πρόγραμμα και νομίζω ότι κανένας, που έχει καλοπροαίρετη διάθεση συνεργασίας, δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε κάποιον που ξεπέρασε το 40% στις προηγούμενες εκλογές να ζητήσει να οδηγήσει αυτός τον αγώνα για τη νίκη.
Οι «σύντροφοι» που βάλλουν κατά ριπάς και κατά βούληση κατά του κ. Σάπκα βάλλουν φυσικά κατά του χώρου και πρέπει να καταλάβουν ότι θα απομονωθούν από τον κόσμο του. Ο κόσμος του προοδευτικού χώρου πρέπει να απομονώσει όσους κάνουν ζημιά και να συσπειρωθεί γύρω από την υποψηφιότητα της παράταξης και να αγωνιστεί για μια καλύτερη Λάρισα μια Λάρισα με όραμα και προοπτική.
Κώστας Γκουντούρας
Συνδικαλιστής ΟΤΕ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass