ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Πλαταμώνας χρειάζεται αυτοτελές Αστυν. Τμήμα

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2009 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:53
Με αφορμή το από 5/5/09 σχόλιο της εφημερίδας σας για τα προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής Πλαταμώνα, έχω να παρατηρήσω και να προτείνω τα παρακάτω για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, αφού κατά το παρελθόν υπηρέτησα στην Πιερία ως Αστυνομικός Διευθυντής και θεωρώ ότι γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα αστυνόμευσης, τα οποία βέβαια γνωρίζουν και οι μόνιμα η περιστασιακά διαβιούντες κάτοικοι στην περιοχή Πλαταμώνα, όπως επίσης και οι υπηρετούντες αστυνομικοί.
Η περιοχή του Πλαταμώνα εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μόνιμο και εποχιακό τόπο διαβίωσης ντόπιων, τουριστών, επισκεπτών και επίσης τόπο διαμονής -κύρια τους θερινούς μήνες και όχι μόνο- των κατοίκων του νομού Λάρισας, όπως επίσης όλη η περιοχή Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς.
Ο Πλαταμώνας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αποτελεί διέξοδο και «απόδραση» των Λαρισαίων τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα αλλά επίσης αποτελεί και τουριστικό τόπο διακοπών αλλοδαπών, μαζί με τη Λεπτοκαρυά.
Η ανάπτυξή του υπήρξε ραγδαία με λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες κέντρων διασκέδασης, εστίασης, αναψυχής, κ.λπ με όλα τα θετικά (διασκέδαση-οικονομική ανάπτυξη-παροχή εργασίας)- αλλά και αρνητικά, όπως κυκλοφοριακά προβλήματα-διαταράξεις της κοινής ησυχίας-παραβατικότητα-οικιστικές παραβάσεις.
Η Αστυνομική παρουσία και δύναμη χρόνο με τον χρόνο, βαίνει μειούμενη, με συνέπεια -παρά τις όσες φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται- να μην είναι δυνατή η παροχή της ενδεδειγμένης αστυνόμευσης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, μέσων, αλλά το κυριότερο της επί τόπου παρουσίας επαρκούς αστυνομικής δύναμης.
Η κατάσταση αυτή λειτουργεί αποδυναμωτικά και αντίστροφα προς την φορά των γεγονότων, λόγω της «προόδου» της εγκληματικότητας, με διαπράξεις κλοπών, διαρρήξεων και λοιπών παραβάσεων του ποινικού κώδικα, από Έλληνες και αλλοδαπούς κακοποιούς, πράξεις οι οποίες δεν συμβαίνουν μόνο κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και τη χειμερινή περίοδο, όταν οι εξοχικές κατοικίες ευρίσκονται στο «έλεος» των διαρρηκτών.
Η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί. Με την υφιστάμενη όμως κατάσταση-εδώ και χρόνια- είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αστυνομευθεί η περιοχή επαρκώς. Κατά την προσωπική μου άποψη η περιστασιακή ή και ισχνή αστυνομική παρουσία δεν μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικά.
Απαιτείται αναδιάταξη υπηρεσιών η οποία έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη δεκαετία -υπήρξαν τέτοιες υπηρεσιακές προτάσεις κατά το παρελθόν- αλλά δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν λόγω τοπικών αντιπαλοτήτων και έλλειψης βούλησης εκ μέρους της Πολιτείας.
Ο Πλαταμώνας -κατά την άποψή μου πάντα, την οποία είχα διατυπώσει κατά την υπηρεσιακή μου ενέργεια- πρέπει να αποτελέσει αυτοτελή έδρα αστυνομικού τμήματος, (όπως π.χ. ίδιου μεγέθους παραθεριστικά μέρη τα Καμ. Βούρλα - Αιδηψός-Λουτράκι κ.α.). Η Λεπτοκαρυά να παραμείνει ενισχυμένος αστυνομικός σταθμός υπαγόμενος - όπως τώρα- στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου, λόγω εγγύτερης απόστασης και ως εκ τούτου αμεσότερης αστυνομικής βοήθειας και ενίσχυσης από το αστυνομικό τμήμα.
Η μειωμένη αστυνομική δύναμη και η αύξηση της εγκληματικότητας απαιτούν υλοποίηση αυτονόητων πράξεων και άμεσων ενεργειών.
Νικόλαος Μπέτσιος, Υποστράτηγος ΕΛΑΣ. ε.α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass