«Χασομέρης στη Λάρισα»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2009 1:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:03
Παρόλο που στους σύγχρονους καιρούς οι ρυθμοί ζωής είναι τέτοιοι για πολλούς από εμάς, ώστε να θεωρείται πολυτέλεια η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου, εν τούτοις και όσοι διαθέτουμε λίγο ή πολύ απ΄αυτόν δεν ξέρουμε πολλές φορές, πώς να τον αξιοποιήσουμε. Θα προσπαθήσω, γι΄αυτό, να επισημάνω αρκετούς τρόπους αξιοποίησής του, προκειμένου να μην πλήττουμε.
Οι συνήθεις, βέβαια, και πιο γνωστοί τρόποι αξιοποίησής του και στην πόλη μας, όπως και αλλού, είναι, κυρίως, να κάνουμε ζάπινγκ βλέποντας τηλεόραση με τις ώρες, να περνάμε την ώρα μας στον υπολογιστή μας και να πίνουμε τον καφέ ή το ποτό μας σε κάποια απ΄τις πολλές καφετέριες της πόλης μας. Κάποιες άλλες φορές πάλι παρακολουθούμε κάποια καινούργια ταινία σε κινηματογραφική αίθουσα, ακούμε μουσική, πίνουμε το τσιπουράκι μας σε κάποιο τσιπουράδικο ή παίζουμε τυχερά παιχνίδια σε κάποια λέσχη ή παραδοσιακό καφενείο. Αλλά και όλοι αυτοί οι τρόποι με τον καιρό καταντούν μονότονοι και ανιαροί.
Στο Δήμο Λαρισαίων, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αν θέλουμε, να αξιοποιήσουμε καλύτερα και πιο δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Πρώτα – πρώτα υπάρχουν στο Αλκαζάρ, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στην Κάρλας, στη Θεοφράστου, στην Ιωαννίνων, στη Σαρίμβεη, παράλληλα με την οδό Καρδίτσης και αλλού διαδρομές για περιπατητές και δρομείς, όπου δίνουμε το παρόν αθλούμενοι καθημερινά αρκετοί Λαρισαίοι μπορεί να γίνουμε περισσότεροι.
Μπορούμε, επίσης, να διαθέτουμε, πότε – πότε, λίγο χρόνο, προκειμένου να επισκεπτόμαστε και να γνωρίζουμε από κοντά αξιόλογα μνημεία και πολιτιστικά κέντρα, που διαθέτει η πόλη μας, όπως τα αρχαία θέατρα, το λόφο του φρουρίου με το Μπεζεστένι, τη Γεωργική Σχολή, την Πινακοθήκη, το αρχαιολογικό μουσείο, το Μύλο του Παπά, το Λαογραφικό Μουσείο, τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και αρκετά άλλα.
Μπορούμε να επισκεπτόμαστε κάποια έκθεση έργων, να παρακολουθούμε κάποια ομιλία, κάποια παρουσίαση βιβλίου, κάποια μουσική ή χορευτική εκδήλωση ή κάποια θεατρική παράσταση, που παρουσιάζονται είτε στην Πινακοθήκη είτε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο είτε στο Ωδείο, είτε στο Κηποθέατρο, είτε στο ΔΗΠΕΘΕ του Μύλου, που σε λίγο καιρό θα μετακομίσει στο νέο υπερσύγχρονο θέατρο πίσω από τη Νομαρχία. Ειδικό φυλλάδιο του Δήμου ή ο τοπικός Τύπος ενημερώνουν συχνά για όλα αυτά.
Αλλά και στη μελέτη βιβλίων μπορούμε να προσφεύγουμε δανειζόμενοι και απ΄τη Δημόσια και τη Δημοτική βιβλιοθήκη, μια που η μελέτη βιβλίων παραμένει μία απ΄τις πιο ευχάριστες και χρήσιμες ενασχολήσεις.
Στα παιδιά προσφέρονται στον ελεύθερο χρόνο τους για παιχνίδι οι πολλές παιδικές χαρές, οι πλατείες, τα γήπεδα και οι αθλητικοί χώροι, οι αυλές των σχολείων αλλά και οι λέσχες πολιτισμού στις γειτονιές, καθώς και το Ωδείο, η σχολή μπαλέτου, τα εργαστήρια της Πινακοθήκης, όπου μπορούν να ασκηθούν στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες και στον αθλητισμό.
Για τα μεγάλα παιδιά, τους απόμαχους της ζωής, εκτός απ΄ τη δυνατότητα συνεύρεσης στις πλατείες, τα ΚΑΠΗ και τα στέκια ηλικιωμένων είναι ικανά να προσφέρουν ευκαιρίες για επικοινωνία και δημιουργική απασχόληση.
Αν κοντά σ΄ όλα αυτά προσθέσει κανείς και ό,τι άλλο μπορεί να επινοήσει ο καθένας μας για το άτομό του, όπως γράψιμο, εκδρομές, κέντημα, μαγείρεμα, ενασχόληση με τον κήπο, ντάντεμα, ίσως,  εγγονών, μπορεί άνετα να καλύπτει τον ελεύθερο χρόνο του ευχάριστα, χωρίς πλήξη και ανία.
Σκουριάζουν και πλήττουν εκτός απ΄ τους ανήμπορους μόνο αυτοί, που παραιτούνται απ΄ την προσπάθεια και τις χαρές της ζωής, λησμονώντας ότι η ανία και πλήξη σκοτώνουν.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass