Κλαδική Σύμβαση και στάση διοίκησης ΕΤΕ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2008 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:19
Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και η προκλητική στάση της διοίκησης της Εθνικής να αναγγείλει μονομερείς «αυξήσεις»! (στο πλαίσιο της κατάπτυστης σύμβασης της ΓΣΣΕ), αποδεικνύουν περίτρανα την απόφαση του τραπεζικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να προωθήσουν ακόμα περισσότερο την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων. Κύριος στόχος αυτής της επίθεσης είναι η εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας (σύνδεση του μισθού με τους στόχους), η πλήρης ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων και η παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας της τράπεζας. Το θέμα της κλαδικής σύμβασης δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός, πολύ δε περισσότερο δεν είναι υπόθεση μόνο «κάποιων συνδικαλιστών». Την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν την διεκδικούμε «δι΄ αντιπροσώπων».Τη διεκδικούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι μέσα από διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος που η πλειοψηφία του σωματείου σκόπιμα εδώ και χρόνια αγνοεί... Για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας μας, πρέπει η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης να γίνει πρώτα απ΄ όλα υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Με βάση τα παραπάνω,η ΕΝΙΑΙΑ προτείνει:
1) Το ΔΣ να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση-με περιοδείες των μελών του σε Αθήνα και επαρχία.
2) Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
3) Νομαρχιακές Συνελεύσεις στην επαρχία με ευθύνη των Νομαρχιακών Παραρτημάτων του ΣΥΕΤΕ για τη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος και δημιουργία απεργιακών επιτροπών.
4) Συντονισμός του σωματείου με άλλους κλάδους και Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων.
Επειδή στόχος μας δεν είναι η υπογραφή και μόνο της κλαδικής σύμβασης, αλλά και το περιεχόμενό της, να διεκδικήσουμε αυξήσεις που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Η παραπάνω πρότασή μας δεν υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου, η οποία αρκέστηκε στην προκήρυξη μόνο της 24ωρης απεργίας, σε... αιφνιδιαστικές δράσεις και παραπομπή του θέματος στις καλένδες της ΟΤΟΕ.
Να δυναμώσουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Να δυναμώσουμε τη φωνή του ΠΑΜΕ χρηματοπιστωτικού.
Να οικοδομήσουμε το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο.
 
O Βαγγέλης Παν. Κουρτεσιώτης, είναι συνδικαλιστής της ενιαίας συνδικαλιστικής αγωνιστικής συμπαράταξης, μέλος του Π.Α.ΜΕ. Χρηματοπιστωτικού
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass