ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

Ο λαός τους έχει πάρει χαμπάρι...

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2008 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Τις περισσότερες φορές οι πολιτικοί μας συμπεριφέρονται προς τους πολίτες, θεωρώντας πως οι ίδιοι είναι οι έξυπνοι κι όλοι οι άλλοι, δηλαδή εμείς, είμαστε κουτόφραγκοι (αμερικανάκια, σύμφωνα με άλλη εκδοχή) και συνεπώς μπορεί να μας ξεγελάσουν.
Γιατί το λέω αυτό;
Διότι βλέποντας όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τη συμπεριφορά των πολιτικών μας ηγεσιών, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται κανείς την ακρίβεια του ανωτέρω ισχυρισμού.
Αίφνης ο Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε πως η ΝΔ πιστεύει σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κυβερνά με αυτοδυναμία για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε απέναντι στον ελληνικό λαό.
Και ο «ομόλογός» του στο ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι στόχος του Κινήματος στις επόμενες εκλογές είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με τις περισσότερες δυνατές ψήφους.
Την ίδια, όμως, στιγμή όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αυτοδυναμία (με βάση τα σημερινά δεδομένα) είναι όνειρο απατηλό και πως ο ελλαδικός δικομματισμός περνάει τη χειρότερη κρίση του τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα αν επιβεβαιωθούν τα πορίσματα των δημοσκοπήσεων η ΝΔ «μαζί» με το ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας θα «πιάσουν» στις εκλογές το 70%.
Και τα δύο, λοιπόν, κόμματα εξουσίας θέλουν την αυτοδυναμία, ή μάλλον την ονειρεύονται, γιατί ξέρουν πως με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολη έως αδύνατη, ενώ την ίδια στιγμή το μεν ΠΑΣΟΚ επισήμως θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, η δε ΝΔ αποκηρύσσει κάθε ιδέα συνεργασίας «με τα άκρα», δηλαδή με το ΛΑΟΣ, αν και στελέχη της (όπως ο Γιάννης Τραγάκης) θεωρούν ως πιθανή μια τέτοια συνεργασία.
Και ο μεν ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ λέει συνεχώς στο ΠΑΣΟΚ «ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω», εννοώντας προφανώς ότι δεν θα πάρει «τώρα», καθώς έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να παρουσιάσει εντυπωσιακή άνοδο κι έτσι να μπορεί – αν φυσικά αυτό συμβεί – να παζαρέψει τη συνεργασία από καλύτερες θέσεις.
Το δε ΛΑΟΣ παίζει παιχνιδάκια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες, που θέλουν τη ΝΔ στην εξουσία, πιέζουν τον Γιώργο Καρατζαφέρη γι’ αυτήν τη συνεργασία, αλλά εκείνος, βράχος ακλόνητος λέει πως δεν θα την κάνει γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.
Όμως, ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης δεν απέκλεισε την εκδοχή της συνεργασίας (άρα δεν βλέπει αυτοδυναμία της ΝΔ...) και παράλληλα διέψευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο (ο οποίος είχε πει πως δεν υπάρχει θέμα εκλογών) προαναγγέλλοντας εκλογές το 2009!!!
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Ηλεία, στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, τα είδε όλα ρόδινα στη χώρα (ε’ κάνουμε και λάθη, είπε) αλλά, εν πάση περιπτώσει, φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός και το πετρέλαιο για τη φτώχεια μας και την ακρίβεια και φυσικά, πέρα και πάνω απ’ όλα, φταίει το ΠΑΣΟΚ...
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου είδε τα πράγματα από την ανάποδη.
Η ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα και η χώρα οδεύει στο χάος και την κατρακύλα. Τι κι αν είπαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πως «δεν έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα», η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιμένει πως και σχέδιο έχει και πρόγραμμα.
Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτά τα εμφανή, ούτε καν κατά συνθήκη, εκστομιζόμενα ψεύδη και υπερβολές, ουδείς εξ αυτών διερωτάται γιατί κατρακυλούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
Δεν αντιλαμβάνονται πως οι πολίτες ουδόλως ενδιαφέρονται για όλα αυτά τα τερτίπια και πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια και η γενικότερη οικονομική κρίση. Κρίση που αυξάνει πολύ την απαισιοδοξία των πολιτών και είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 60% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα ζήσουν στο μέλλον χειρότερα απ' ό,τι ζουν σήμερα οι ίδιοι.
Είναι φανερό ότι τα δύο κόμματα εξουσίας βρίσκονται αντιμέτωπα με την απογοήτευση των πολιτών, τα οποία δεν τα εμπιστεύονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας.
Και πάνω απ’ όλα οι πολιτικοί μας ηγήτορες δεν αντιλαμβάνονται πως όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα χρήματα («μαύρα» ή «άσπρα», είναι μια άλλη ιστορία) κι αν ξοδέψουν για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες, αυτοί δεν είναι ούτε κουτόφραγκοι, ούτε αμερικανάκια, αλλά τους «έχουν πάρει χαμπάρι».
Όπως φυσικά έχουν πάρει χαμπάρι και ορισμένους εξ ημών των εκπροσώπων των μέσων ενημερώσεως...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass