Με αφορμή τις εκλογές Πολυτέκνων

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2008 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και τα οποία δεν πρέπει να περάσουν ασχολίαστα, θέλω να εκφράσω τη γνώμη μου.
Ήταν Κυριακή 18/5/2008 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας όπου περίπου 40 με 50 άτομα συμμετείχαν στην προγραμματισμένη από καιρό γενική συνέλευση.
Σκεφθείτε ότι ο τοπικός μας Σύλλογος έχει περίπου 4.000 μέλη στην περιοχή μας. Ο νικητής αμέσως αναδείχθηκε και ήταν η αποχή, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για όλους μας.
Πιστεύω κύριοι του διοικητικού συμβουλίου τέως και νυν ότι η ημερομηνία ήταν ακατάλληλη διότι πολλοί είχαν εκφράσει σοβαρούς λόγους απουσίας. Γιατί να μην γίνονταν το μήνα Μάρτιο ή έστω στα μέσα Απριλίου;
Ας το δοκιμάσουμε τέλος πάντων ώστε εάν πράγματι αυξηθεί η συμμετοχή να καθιερωθεί από εδώ και στο εξής.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από συνελεύσεις αλλά στη συγκεκριμένη πήγα για 2 λόγους: πρώτον να ενημερωθώ και δεύτερον για να συμβάλω όσο μπορώ από τη θέση του απλού μέλους στην καλύτερη λειτουργία του συλλόγου.
Γνώριζα όμως από άλλες συνελεύσεις ότι ολόκληρο το χρόνο τον χρησιμοποιούν οι εκλεκτοί του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου και αφού εξαντληθεί «σκόπιμα» ο χρόνος στο τέλος επιγραμματικά σε 1 μόνο λεπτό τοποθετείται ο ανώνυμος. Τι μπορεί να πει σας παρακαλώ πολύ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάποιος, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι;
Ανέφερα τη λέξη σκόπιμα παραπάνω διότι βαδίζουν βάσει σχεδίου, ποιο όμως είναι το σχέδιο;
Α) να προβληθούν οι ίδιοι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, άσχετα αν καταχρώνται τον χρόνο. Β) Θέλουν να περάσουν μόνο τα δικά τους μηνύματα.
Όμως στη συγκεκριμένη συνέλευση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μίλησαν σχετικά λακωνικά και μου δόθηκε ο λόγος πρωτοφανές για γενικές συνελεύσεις με μικρή όπως προανέφερα συμμετοχή.
Προσέξτε όμως τι συνέβη όταν άρχισα να ομιλώ και είπα τη γνώμη μου σκέψεις, προτάσεις, προβληματισμούς μου. Όταν κάποιοι θίγονταν, με διέκοπταν συνεχώς. Έκαναν άσχημες παρεμβολές, και με ανάγκασαν να πω σχεδόν τα μισά από αυτά που είχα εκ των προτέρων σημειώσει για να μην καταχραστώ το χρόνο.
Άρα, οι κύριοι ήθελαν να ακουστούν μόνο αυτά που τους άρεσαν και όχι αυτά που τους ήλεγχαν και έπρεπε να κάνουν αυτοκριτική.
Αυτά λοιπόν που δεν με αφήσατε να εκθέσω στη συνέλευση ή που δεν ακούστηκαν σωστά λόγω δικών σας παρεμβολών ή που σκόπιμα διαστρεβλώσατε για δικούς σας λόγους επιγραμματικά παραθέτω σήμερα και τα κάνω γνωστά σε όλους τους πολύτεκνους αναγνώστες.
Είπα λοιπόν ότι καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου εμφανίζονταν ένας δικηγόρος πρόεδρος του συμβουλίου και ένας ηλεκτρονικός απλό μέλος του συμβουλίου, σε ποιον ενοχλούσε η παρουσία των. Παραπονέθηκαν κάποιοι ότι οι εν λόγω κύριοι χρησιμοποιούν τα γραφεία για να ασκήσουν το δικηγορικό λειτούργημα και για εργαστήριο ηλεκτρονικών επισκευών. Πάντως είμαι σε θέση να βεβαιώσω από τις ελάχιστες επισκέψεις μου ότι ούτε δικόγραφα είδα πάνω στα γραφεία ούτε δίσκους ή μητρικές πλακέτες ή και τρανζίστορ, ούτε ο χώρος ήταν κατάλληλος για τόσο υπεύθυνες εργασίες. Γνωρίζω τον κ. δικηγόρο από δωδεκαετίας που ήταν στα Δ.Σ, όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο σύλλογο εργαζόταν για ίδιο όφελος; Ποιο ήταν το όφελος του;
Μήπως τώρα στα γεράματά του που πήρε το πτυχίο της νομικής και έγινε δικηγόρος «θησαύρισε» εξαιτίας του Συλλόγου Πολυτέκνων; Εγώ γνωρίζω ότι εξυπηρετεί πολύτεκνους και τρίτεκνους αμισθί.
Μάλλον αλλού θα πρέπει να αναζητηθούν οι έχοντες ίδιον όφελος, εντός του νεοεκλεγέντος συμβουλίου και των αποχωρησάντων πρώην διοικητικών συμβούλων.
Πρότεινα να βγει ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο και εκ περιτροπής να υπάρχει στο γραφείο ένα μέλος του Δ.Σ για να εξυπηρετεί και να αφουγκράζεται από πρώτο χέρι τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά, είναι άραγε τόσο δύσκολο να γίνει;
Εισηγήθηκα να καταργηθούν τα εκλογικά κέντρα Τυρνάβου και Βλαχογιαννίου ή τουλάχιστον μόνο του Βλαχογιαννίου το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από τον Τύρναβο. Πολλοί παρερμήνευσαν τα λεγόμενά μου και είπαν ότι δήθεν ζήτησα να καταργηθεί το γραφείο του Τυρνάβου.
Επισήμανα έντονα να γίνεται προσεκτικός και σωστός προγραμματισμός των εξόδων και να παίρνονται προσφορές και από πολύτεκνους αλλά και από μη πολύτεκνους, να συγκρίνονται οι προσφορές και να προτιμάται η πιο συμφέρουσα. Όχι να στηρίζουμε τον πολύτεκνο ανεξάρτητα από την τιμή και να αγοράζουμε όσο- όσο.
Ακόμη πρότεινα να συσπειρώσουμε κόσμο αναζητώντας τρόπους και κάνοντας αυτοκριτική, να ψάξουμε τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος των πολυτέκνων μας γύρισε την πλάτη.
 Ζήτησα και προσπάθησα να πείσω παράλληλα ορισμένους ότι όλοι μας ανήκουμε σε ένα χώρο πολιτικά ή θρησκευτικά αλλά στο Σύλλογο τα μέλη του Δ.Σ συμπεριφέρονται το ίδιο σε όλους, σε όποιο χώρο και αν ανήκουν, και ότι θα πρέπει το νεοεκλεγέν Δ.Σ οποιοδήποτε και αν είναι να τηρήσει ίσες αποστάσεις από όλους.
Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω περισσότερο στην παρούσα χρονική στιγμή, εύχομαι ολόψυχα το νεοεκλεγέν Δ.Σ να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο του, αλλά για οποιαδήποτε παρεκτροπή επιφυλάσσομαι να ασκώ όποτε κρίνεται απαραίτητο καλόπιστη κριτική προς κάθε κατεύθυνση, για το καλό του συλλόγου και των πολυτέκνων.
Τέλος, θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολυτέκνους να συμμετέχουν διότι δεν μπορεί 4.000 να είναι τα μέλη και από αυτούς να ψηφίζουν μόνο περίπου 800. Η αδιαφορία όμως είναι και η ταφόπλακά μας και ζητήματα όπως το στεγαστικό, φορολογικό, ασφαλιστικό κ.λπ. δεν πρόκειται ποτέ να λυθούν αν δεν πιέσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά.
Γιάννης Κομόπουλος
 Πολύτεκνος Εκπαιδευτικός
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass