ΑΠΟΨΕΙΣ

Νταμάρια Ν. Σμύρνης

* Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2008 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
* Του Κώστα Ζέβλα, αντ/δρου 3ου Δημ. Διαμερίσματος Λάρισας, κατοίκου Ν. Σμύρνης
Όλοι οι κάτοικοι της Ν. Σμύρνης, ιδιαίτερα αυτοί στην περιοχή των Νταμαριών, με έντονο ενδιαφέρον και ανυπομονησία περιμέναμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για το ζήτημα των προβλημάτων στα Νταμάρια και την αποσυμφόρηση των κατοίκων αυτής της περιοχής, με την ελπίδα ότι από αυτή τη συζήτηση θα προέκυπτε κάτι συγκεκριμένο και θα έδινε την αρχή ενός τέλους στα μαρτύρια των κατοίκων τής περιοχής, ιδιαίτερα των Τσιγγάνων, που ζουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο.
Περιμέναμε ότι στη συζήτηση θα συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων, και με τις θέσεις και τις προτάσεις τους θα κατέληγαν σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία τής Δημοτικής Αρχής, η οποία αναγκάστηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από την κατάθεση 14 υπογραφών σύσσωμης της αντιπολίτευσης, να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο συγκεκριμένο, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα της Ν. Σμύρνης, αφού η συνοικία μας στα 10 και πλέον χρόνια τής δημοτικής της εξουσίας είναι εγκαταλειμμένη στην τύχη της, πράγμα που το αποδέχονται όλοι οι κάτοικοι, ακόμη και οι υποστηρικτές της.
Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε, παρά τις 14 υπογραφές και τα 10 χρόνια τής απραξίας στο θέμα τής αποσυμφόρησης των Νταμαριών, το θέμα να αναβληθεί για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι έχει κάτι δρομολογήσει και με τη συζήτηση φοβόταν μήπως η όλη προσπάθειά του γυρίσει μπούμερανγκ. Με την εφαρμογή, για άλλη μία φορά, της πάγιας τακτικής τού «ενός ανδρός αρχή», ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να αφαιρέσει από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ακόμη και αυτούς της πλειοψηφίας, αλλά και από τους ακροατές που παρακολουθούσαν με έντονο ενδιαφέρον τη διαδικασία, το δικαίωμα να έχουν άποψη, αλλά και πληροφόρηση επί του συγκεκριμένου θέματος και να το χειριστεί προσωπικά ο ίδιος, υποκαθιστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο.
Φυσικά, δεν έπεισε τους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μαζί με τους ενδιαφερόμενους ακροατές πίεσαν να συζητηθεί το θέμα. Όταν σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως ο συνωστισμός των Νταμαριών (5.000 κάτοικοι σε μία λακκούβα), γίνεται προσπάθεια (παρά τις πιέσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης) να υποβαθμιστεί η συζήτηση, τι να περιμένουμε για τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα της συνοικίας, όπως του 33ου Δ.Σ. (για την πρόοδο του οποίου επίσης δεν έχουμε καμία ενημέρωση), για τη Σάκη Καράγιωργα, που ενώ τα άλλα έργα τού Πηνειού τελειώνουν, αυτό είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει, για την αποσυμφόρηση της Σωκράτους, για την αξιοποίηση των χαρακτηριζόμενων κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.;
Γιατί άραγε κάτι που σχετικά εύκολα έκαναν άλλοι μικρότεροι Δήμοι για τους Τσιγγάνους, όπως ο Δήμος Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Δήμος Σοφάδων, Τρικάλων κ.ά, ο Δήμος Λάρισας αδυνατεί; Μήπως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης; Δυστυχώς, για άλλη μία φορά σκορπίστηκε η απογοήτευση στον κόσμο τής Ν. Σμύρνης.
Στα Δημοτικά Διαμερίσματα, ένα νέο θεσμό στον οποίο οι πολίτες τής Λάρισας στήριξαν τις ελπίδες τους για λύσεις των προβλημάτων, ο ρόλος τους είναι καθαρά διακοσμητικός. Λειτουργούμε χωρίς αρμοδιότητες, αφού αυτές δίδονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, όμως, 1,5 χρόνο τώρα δεν έφερε προς συζήτηση αυτό το θέμα. Έτσι, συνεδριάζουμε για να συνεδριάζουμε, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις μας. Έτσι, η απουσία τού προέδρου και των άλλων μελών τού 3ου Διαμερίσματος, στο οποίο υπάγεται η Ν. Σμύρνη, από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποτέλεσε έκπληξη. Θεωρούμε ότι στη φιλοσοφία τής πλειοψηφίας τού Δημοτικού Συμβουλίου είναι η εγκατάλειψη των συνοικιών στο βωμό τού κέντρου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές διακηρύξεις της. Φαίνεται πως οι κάτοικοι των συνοικιών είναι πολίτες υποδεέστερης κατηγορίας. Ελπίζουμε στο σύντομο χρονικό διάστημα, που επικαλείται ο κ. Δήμαρχος, να δούμε θετικές εξελίξεις. Αλλιώς, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή οργή τής Ν. Σμύρνης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass