Η αντιΚΚΕ προβοκάτσια με το «Γερμανό»

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2008 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Του κ. Παναγιώτη Σπήλιου, μέλους του γραφείου Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ
Ο αντικομμουνισμός χρειάζεται το «Γερμανό» του. Πρόθυμα ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τίθενται στην κεφαλή της νέας αντιΚΚΕ επίθεσης. Πρόκειται για προβοκάτσια γιατί δεν αφορά σε κριτική σε πολιτικές θέσεις και δράση, αλλά εκτόξευση συκοφαντιών και λάσπης που το παραμικρό ψήγμα αλήθειας δεν περιέχουν. Από άποψη τακτικής, αυτή η προσπάθεια είναι πιστή αντιγραφή δοκιμασμένων μεθόδων τής μετεμφυλιοπολεμικής εποχής, καθώς και του Αυριανισμού. Επανέρχονται κατηγορίες για ρούβλια, για σχέσεις διαπλοκής του Κόμματος με επιχειρηματίες, για δήθεν τεράστια επιχειρηματική περιουσία του ΚΚΕ που περίπου δρα με μαφιόζικο τρόπο. Εφαρμόζεται η γνωστή ψυχολογική πολιτική του Γκαίμπελς «πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει».
Υπάρχουν στόχοι και αιτίες που οφείλουν οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συνειδητοποιήσουν και ακολούθως να πάρουν θέση, γιατί η υπόθεση τους αφορά. Οι αιτίες εδράζονται στο γεγονός τής δυσκολίας των αστικών πολιτικών δυνάμεων να μπορούν να χειραγωγούν και να εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση με την ευκολία του παρελθόντος. Κλονίζεται η εμπιστοσύνη του λαού σ’ αυτές τις δυνάμεις, συνέπεια της ίδιας της πείρας που σωρεύεται στην καθημερινή ζωή. Δεν φαίνεται να βρίσκουν απήχηση προσπάθειες αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού με κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σχήματα, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν και να δώσουν παράταση στην ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία των υπερασπιστών του ιμπεριαλισμού, της Ε.Ε., της νέας τάξης πραγμάτων, του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο. Κι αν ακόμη μπορεί να μην έχει προβάλλει ακόμη, μια μαζική ριζοσπαστική έκφραση, ωστόσο οι διεργασίες που συντελλούνται στη λαϊκή συνείδηση αναδεικνύουν αυτό το ενδεχόμενο προ των πυλών.
Τα κόμματα υπεράσπισης και εξωραϊσμού της σημερινής κατάστασης ξέρουν καλά ότι, καταλύτης αυτών των διεργασιών είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Κι αυτή την εξέλιξη θέλουν να εμποδίσουν. Χρησιμοποιούν, λοιπόν, πείρα και μεθόδους που έχουν επεξεργαστεί και δοκιμάσει σε όλη την περίοδο των 90 χρόνων αδιάκοπης παρουσίας και δράσης του ΚΚΕ. Είναι ανήμποροι να το πολεμήσουν σε επίπεδο πολιτικών θέσεων, είναι πέρα για πέρα αδύνατοι να αντιπαρατεθούν ουσιαστικά στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Επομένως καταφεύγουν σε αναμασημένες ιστορίες ντυμένες με χρώματα της επικαιρότητας.
Στοχεύουν μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να αναγκάσουν το ΚΚΕ να ενσωματωθεί στο σύστημα αποδεχόμενο τους όρους λειτουργίας των κομμάτων που συμφέρει και ευνοεί το αστικό σύστημα και τη διαιώνιση της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της πλουτοκρατίας. Απαιτούν το Κόμμα να λειτουργεί σαν χαφιές, να παραδίδει καταστάσεις με ονόματα μελών, φίλων αλλά και άλλων που ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα, στο πλαίσιο μιας δήθεν διαφάνειας. Δε θα υποκύψουμε! Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όλους αυτούς που απ’ το υστέρημά τους ενισχύουν το Κόμμα. Θα τους υπερασπιζόμαστε απ’ τις πιέσεις, την τρομοκρατία, τις κάθε είδους διώξεις που όχι μόνο στο παρελθόν έχει εφαρμόσει η αστική εξουσία, αλλά συνεχίζει και σήμερα. Ζητούν απ’ το Κόμμα να λειτουργήσει στο πλαίσιο της αστικής νομιμότητας, δηλαδή με νόμους και αποφάσεις που ψηφίζονται στη βάση των συμφερόντων των καπιταλιστών. Για μας νομιμότητα είναι αυτό που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Έχουμε άλλη αντίληψη για τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και τον έλεγχο, τους θεσμούς εξουσίας και δεν την κρύβουμε! Εμείς παλεύουμε για δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, για εργατική και λαϊκή εξουσία όπου πυρήνας της θα είναι οι παραγωγικές μονάδες, οι λαϊκές συνελεύσεις, η αιρετότητα και άμεση ανακλητότητα των εκπροσώπων που διαχειρίζονται κρατικές υποθέσεις.
Προσπαθούν να εμφανίσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα όπως και τα άλλα, βουτηγμένο στη διαπλοκή και τη διαφθορά, στη συνδιαλλαγή με επιχειρηματίες. Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά για να βρει την αλήθεια. Ας ρωτήσει ακόμα και τοπικά, τους βιομηχάνους της περιοχής. Ας παρακολουθεί τις εφημερίδες για το ποια κόμματα και πολιτικοί είναι μόνιμοι παρευρισκόμενοι σε ημερίδες και δεξιώσεις, για το ποιοι στέλνουν ρουσφετολογικά μπιλιετάκια για εξυπηρετήσεις σε επιχειρηματίες, για το ποιοι εισπράττουν εύσημα για τις θέσεις και τις στάση τους. Οι κομμουνιστές τη μόνη σχέση που έχουν είναι αυτή των δικαστηρίων, να μας στέλνουν στο εδώλιο κατηγορουμένους, γιατί υπονομεύουμε τα συμφέροντά τους. Εμείς είμαστε αλλού, μέσα και έξω απ’ τα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα χωράφια, εκεί που συναντούμε ανθρώπους του μεροκάματου και του μόχθου. Μ’ αυτούς έχουμε σχέση εξάρτησης, σ’ αυτούς μας ενδιαφέρει να είμαστε διαφανείς και καθαροί. Αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν να είναι κριτές μας.
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας που αποτελεί καθρέφτη. Στο διάβα 90 χρόνων ζωής του Κόμματος, ο κομμουνιστής ταυτίζεται με τη συνέπεια, τις προσωπικές θυσίες, την αφοσίωση σε αρχές και ιδανικά. Οι αρχές λειτουργίας του Κόμματος, που υπερασπιστήκαμε με σθένος απέναντι στους «μεταλλαγμένους» του ΣΥΝ, αποτελούν εγγύηση για τη διαπαιδαγώγηση των μελών και στελεχών του Κόμματος απέναντι στις προκλήσεις, τις προσπάθειες εξαγοράς και διαφθοράς. Τα λαϊκά στρώματα οφείλουν να αποκρούσουν αυτή την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. Συμφωνούν όμως ότι ισχυρό ΚΚΕ, με αυτή τη θεωρία και τις οργανωτικές αρχές, είναι η προοπτική τους, ο σύμμαχός τους στην καθημερινή ζωή, το στήριγμά τους. Για το δικό τους συμφέρον πρώτα απ’ όλα να δώσουν μάχη ενάντια στον αντικομμουνισμό, να απομονώσουν όλους αυτούς που θέλουν να βάλουν στο χέρι το Κόμμα, να εμποδίσουν την ανασυγκρότηση του μαζικού λαϊκού κινήματος, την ανάπτυξη ταξικού εργατικού κινήματος, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία των εργατών με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass