Απλήρωτοι αγρότες στην Αγιά από τα προγράμματα Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2008 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
Δυστυχώς όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα οι αρμόδιες αρχές αδυνατούν να στηρίξουν την αγροτική τάξη που αποτελούν ουσιαστικά και τα χαμηλά εισοδήματα,  δυσχεραίνοντας έτσι ακόμη περισσότερο πολλούς πολίτες που παλεύουν στο όριο της φτώχειας .
Είναι γεγονός ότι από το 2007 πολλές χιλιάδες στρέμματα που εντάχθηκαν σε περιβαλλοντικά προγράμματα ( για ακακίες, καστανιές, καρυδιές ) και στο πρόγραμμα Natura 2000 στην περιοχή Αγιάς παραμένουν απλήρωτα αφήνοντας τις αγροτικές οικογένειες εκτεθειμένες σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τους προυπολογισμό.
Εννοείται βέβαια ότι τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται με ευρωπαϊκές οδηγίες ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αγρότες για να «καλλιεργήσουν» οικολογική συνείδηση, να εκπαιδεύονται σε πιο «πράσινες» εκμεταλλεύσεις και έμμεσα να συμπληρώσουν ένα κομμάτι εισοδήματος ώστε να υπάρχει και ένα κίνητρο αρχικό.
Κοντεύουν δύο χρόνια και οι αγρότες στην περιοχή της Αγιάς έχουν φτάσει σε
απελπιστική οικονομική θέση εν αναμονή και ενός δύσκολου χειμώνα .Η πληρωμή των αγροτών αυτών κρίνεται επιτακτική και από τους ιδίους θεωρείται επιβεβλημένη ιδιαίτερα όταν παρακολουθούν καθημερινά φαινόμενα αισχροκέρδειας και πλουτισμού από τους ίδιους τους κυβερνώντες.
Από τη μία πλευρά το μακρύ χέρι της κυβέρνησης δυσκολεύει φορολογικά την θέση τους, ενώ από την άλλη το παράδειγμα υπουργών φοροδιαφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος τους εξαγριώνει.
Θα πρέπει λοιπόν στις μέρες μας τουλάχιστον ως προς τις οφειλές του Δημοσίου οι υπεύθυνοι να είναι τυπικοί γιατί ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι !!
Μάριος Ξηρομερίτης, χειρουργός ουρολόγος,  δημοτικός σύμβουλός Λαρισαίων .
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass