ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ

Νέο χαράτσι στα δημοτικά τέλη

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2008 1:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:51
«Κ. διευθυντή,
Μέσα σε κλίμα όχι μόνο τοπικής αλλά παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και με προοπτική να πάνε χειρότερα τα πράγματα για τα οικονομικά των νοικοκυριών, ήρθαν και έδεσαν οι νέες αυξήσεις δημοτικών τελών από το Δήμο Κάτω Ολύμπου για το έτος 2009.
Και ενώ το 90% των δημοτών του Κάτω Ολύμπου είναι αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργάτες και υπάλληλοι, αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική κρίση κάθε φορά, ο Δήμος μας έρχεται με νέα χαράτσια να τους δώσει τη χαριστική βολή.
Αυξήσεις από 10 έως και 70% επιφύλαξε η Δημοτική Αρχή τού κ. Βαλσαμόπουλου στους δημότες, την ώρα που η γενική ακρίβεια τρομάζει τους πολίτες. Και αναρωτιέται κανείς τι περισσότερο θα προσφέρει ο Δήμος το 2009 στους δημότες μας και ζητάει γι’ αυτό τέτοιες γενναίες αυξήσεις; Άλλωστε και στο παρελθόν έχει η παρούσα Δημοτική Αρχή επιβάλει αυξήσεις δημοτικών τελών, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν και το 1000% χωρίς καμία δημοτική υπηρεσία να βελτιωθεί. Αντίθετα χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν όπως όλοι πλέον διαπιστώνουμε οι υπηρεσίες προς τους δημότες. Το νερό της ύδρευσης είναι κάθε χρόνο λιγότερο. Τα σκουπίδια στοιβάζονται αμάζευτα ιδιαίτερα στα μικρά χωριά του Δήμου και την παραλία. Οι δρόμοι στο εσωτερικό δίκτυο του Δήμου έχουν καταντήσει χειρότεροι και από τους κακοτράχαλους αγροτικούς χωματόδρομους. Και να μην αναφερθούμε σε πλατείες και παιδικές χαρές όπου κυριαρχεί η εγκατάλειψη και βρομιά. Ευτυχώς τουλάχιστον που η αντιπολίτευση του Δήμου μας δεν ψήφισε τις νέες αυξήσεις δημοτικών τελών αφήνοντας κάποια ελπίδα στους δημότες πως δεν είναι τελικά όλοι ίδιοι.
Ακούμε συχνά πυκνά από τους υπεύθυνους του Δήμου μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Και μόνο ανάπτυξη δεν βλέπουμε στα χωριά μας που ερήμωσαν.
Έφυγαν οι νέοι από τα χωριά μας. Έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο της Ραψάνης και θρηνούν και κλαίνε οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς της Ραψάνης και ο κ. δήμαρχός μας. Και ψάχνουν λέει να βρούνε ποιος φταίει.
Αυτοί όλοι φταίνε που δεν έκαναν τίποτα όλο αυτά τα χρόνια για να μείνουν νέοι άνθρωποι στα χωριά μας, να δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη και προκοπή.
Αντίθετα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διώξουν τους συνδημότες μας. Με την αδιαφορία και την υποκρισία τους. Με τα ψευτοέργα βιτρίνας και τις άστοχες και άχρηστες επιλογές τους όπως το περιπατητικό μονοπάτι από τη Σμίξη ως τους Άγιους Θεοδώρους Ραψάνης που με μαθηματική ακρίβεια δεν πρόκειται να το περπατήσει κανένας και τα οφέλη του για την περιοχή θα είναι μηδαμινά.
Είναι πλέον σίγουρο ότι ο κ. Βαλσαμόπουλος ως δήμαρχος του Κάτω Ολύμπου τα τελευταία έξι χρόνια μάς απογοήτευσε πλήρως. Προσωπικά έχω κάθε λόγο να το υποστηρίζω αυτό. Πρώτα διότι υπήρξα ο βασικός σχεδιαστής της ανάπλασης του κτιρίου της βιβλιοθήκης της Ραψάνης και είχα και την επίβλεψη όλων των συνεργείων αυτού του έργου που ομολογουμένως είχε επιτυχία. Για όλη μου αυτή την προσφορά δεν πήρα ούτε ένα ευρώ,το έκανα για το χωριό μου.Και όμως δεν είχε ο κ. δήμαρχος το ανάστημα να πει έστω ένα δημόσιο ευχαριστώ για όλα αυτά. Ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν. Ακόμα και όσους έδωσαν έστω και ένα παλιό τραπέζι για τη βιβλιοθήκη, λες και θέλει να την κάνει παλιατζίδικο στο Μοναστηράκι και δεν τόλμησε, φοβούμενος ίσως, να πει μια καλή κουβέντα για τη δική μας προσφορά. Όχι ότι το έχουμε τόσο πολλή ανάγκη, απλά θέλουμε να δείξουμε πόσο πολιτικός νάνος υπήρξε ο κ. Βαλσαμόπουλος στην έως τώρα πορεία του.
Επίσης μας απογοήτευσε διότι εγκατέλειψε το ΚΑΠΗ Ραψάνης σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα μας πληγώνει που παραμένουν απλήρωτες και ανασφάλιστες οι υπάλληλοι των κιλικίων του ΚΑΠΗ και των παραρτημάτων του στον Πυργετό και την Αιγάνη. Ο πρώην υπουργός κ. Β. Μαγγίνας είχε την ευθιξία πρόσφατα να παραιτηθεί όταν ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους.
Ποιος, όμως, έχασε την ευθιξία του για να τη βρει ο κ. Βαλσαμόπουλος και να παραιτηθεί από δήμαρχος την ώρα που απασχολεί ανασφάλιστους υπαλλήλους;
Έχω πολλές φορές αναφερθεί στη Γιορτή Κρασιού της Ραψάνης και αυτή τη φορά θα πούμε τα πράγματα έξω από τα δόντια. Γιατί έχει καταντήσει αηδία η όλη κατάσταση. Τα περίπτερα και οι εκθέτες που παρουσιάζουν το κρασί καμία σχέση δεν έχουν με το παραδοσιακό κρασί της Ραψάνης. Με εξαίρεση βέβαια την εταιρία Τσάνταλης Α.Ε. Το 90% των υπόλοιπων που συμμετέχουν στη γιορτή κρασιού είναι ψευτοεμπόροι και όχι πραγματικοί οινοποιοί της Ραψάνης. Που αγοράζουν φθηνά και κατώτερης ποιότητας σταφύλια από άλλες περιοχές της χώρας και τα μεταφέρουν για να οινοποιήσουν δήθεν κρασί και τσίπουρο Ραψάνης.
Με τέτοιες πρακτικές δε πρόκειται να πάει μπροστά ο τόπος μας. Και το δυσάρεστο είναι πως οι τοπικές μας αρχές γνωρίζουν όλα αυτά και σιωπούν και επιβραβεύουν με φανφάρες και σπάταλους πανηγυρισμούς όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
Πάντως δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια λογική επικράτησε και ποια έλλειψη στοιχειώδης ευγένειας και τσίπας που λέει ο λαός μας, και απέρριψαν οι διοργανωτές της Γιορτής Κρασιού την προσφορά κρασιού που έκανε ο Σύλλογος Πολιτών Ραψάνης και μάλιστα σε κρασί από γνήσιους καλλιεργητές και οινοποιούς της Ραψάνης. Ίσως επειδή ο Σύλλογος αυτός δεν έχει υποταχθεί στις βουλήσεις και τις επιθυμίες τού κ. δημάρχου και των συνεργατών του. Ο κ. Βαλσαμόπουλος μας απογοήτευσε επίσης με την υπόθεση των ενοικίων από το κτίριο του Ειρηνοδικείου Ραψάνης.
Τον καλούμε για τελευταία φορά να φέρει πίσω όλα τα λεφτά. Να επιστρέψει ο Δήμος στο ακέραιο τα χρήματα που χρόνια παρακρατεί από τα ενοίκια του κληροδοτήματος της Γεωργίας Αφεντούλη και να τα δώσει στο ΚΑΠΗ Ραψάνης όπως ήταν και η επιθυμία της δωρήτριας. Αν συνεχιστεί αυτή η ληστεία από το Δήμο μας τότε ο κ. Βαλσαμόπουλος θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.
Αν έστω και τώρα ο κ. δήμαρχος θέλει να ασχοληθεί και με κάτι πραγματικά μεγάλο και σοβαρό και να δείξει την αξία του στα δύσκολα, ας δοκιμάσει να λύσει το πρόβλημα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Κάτι που παλιότερα μεταξύ άλλων πολλών υποσχέσεων είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ένα τοπικό Βατοπαίδιο υπάρχει στα όρια του Δήμου μας και ο κ. δήμαρχος αρνείται ή δεν τολμά να ασχοληθεί. Οι πάντες εκμεταλλεύονται νόμιμα και παράνομα το χώρο του προσκυνήματος Ιερά Μητρόπολη, ιδιώτες μικροέμποροι, καταστηματάρχες, εκτός από το Δήμο Κάτω Ολύμπου και βέβαια τη Ραψάνη στην οποία ανήκει η κυριότητα του χώρου αυτού. Τεράστια οικονομικά συμφέροντα συγκρούονται ή συνεργάζονται. Μεγάλα έσοδα αποκτούνται και ο Δήμος και η Ραψάνη παίρνουν ψίχουλα. Γιατί άραγε κανείς από το Δήμο μας δεν τολμά να τα βάλει με τα μεγάλα αυτά συμφέροντα που αναπτύσσονται στο χώρο του προσκυνήματος;
Και βέβαια υπάρχει και μια άλλη Αγία Παρασκευή, ένα ταπεινό εκκλησάκι στην είσοδο της Ραψάνης που παραμένει χρόνια τώρα φτωχό και παραμελημένο να ελπίζει στις όποιες μικρές δωρεές και τη φροντίδα κάποιων ευσεβών συγχωριανών μας.
Δύο πραγματικότητες τόσο διαφορετικές που δείχνουν όμως απλά και ξεκάθαρα τον ξεπεσμό και την κατάντια της Ραψάνης και του Δήμου Κάτω Ολύμπου γενικότερα. Κατάσταση που αδικεί και δεν αξίζει στους δημότες μας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass