Όχι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 05 Νοε 2008 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
Του κ. Θεόφ. Σακαλίδη, υποψηφίου αιρετού στο ΚΥΣΔΕ
Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υ.Σ. (ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ), πραγματοποιούνται σε μία περίοδο που οι νεοφιλελεύθερες και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Κυβέρνησης οδηγούν καθημερινά: Σε συνεχή συρρίκνωση των μισθών μας, σε φαλκίδευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σε αναίρεση θεμελιωδών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων μας.
Οι ταξικές αυτές «μεταρρυθμιστικές» πολιτικές στο χώρο μας, εκδηλώνονται με: Αυξανόμενη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, εντεινόμενο αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας και της ελεγχόμενης διοίκησης, διαρκή υποβάθμιση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (περισσότερες από το 65% των αποσπάσεων έγιναν εκτός ΚΥΣΔΕ και των άλλων Υ.Σ. σε φορείς όπως: Κεντρική Υπηρεσία, Διευθύνσεις, Γραφεία, ΟΕΕΚ, εποπτευόμενοι φορείς κ.λπ.). Αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες όπως λόγου χάρη ο προσδιορισμός των κενών ή πλεονασμάτων από τη διοίκηση (χωρίς αρχές, κανόνες και κριτήρια, χωρίς την συμμετοχή των ΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ), για τις μεταθέσεις, διορισμούς, αποσπάσεις κ.λπ., ή οι αναθέσεις διδασκαλίας μαθημάτων (ποιος διδάσκει τι...), με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι, ιδιαίτερα της Τ.Ε.Ε. να βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία, ενώ άλλοι μακριά από τις οικογένειές τους και τον τόπο των συμφερόντων τους. Μολονότι το προηγούμενο διάστημα, λειτούργησα και έδρασα κατά κανόνα σε «αντίξοες» συνθήκες, προσπάθησα, εκτιμώ με επιτυχία: Να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των προσωπικών και συλλογικών προβλημάτων των συναδέλφων στηριζόμενος πάντα στις αρχές της νομιμότητας, ισονομίας, διαφάνειας, αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Να αναδείξω και να καταγγείλω τις αυθαιρεσίες, τις παρατυπίες και τις παρανομίες της Διοίκησης, της παραδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας, ενημερώνοντας έγκυρα και έγκαιρα τα συλλογικά μας όργανα.
Ευελπιστώντας στην ανανέωση της εμπιστοσύνης των συναδέλφων στο πρόσωπό μου, για την εκπροσώπηση του κλάδου στο ΚΥΣΔΕ την επόμενη διετία, δεσμεύομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι με μεγαλύτερη ένταση για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των συναδέλφων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass