Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...

Δημοσίευση: 25 Νοε 2008 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
 Κομματικός πρωθυπουργός και όχι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Φοβισμένος ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τον νομό Μαγνησίας και πραξικοπηματικά καταπάτησε θεσμούς της δημοκρατίας μας . Δεν θυμάμαι άλλη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδος να μην τυγχάνει υποδοχής πρώτα από τους αιρετούς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου και αν ανήκουν κομματικά.
 Αυτή η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα μείνει στην ιστορία ως μία μελανή σελίδα. Τώρα θα μου πείτε,  τι σε νοιάζει εσένα και κόπτεσαι τόσο πολύ. Μα αναρωτήθηκα μέσα μου βλέποντας τα πλάνα της επίσκεψης στα τοπικά κανάλια,  διερωτήθηκα. Μήπως ο πρωθυπουργός δεν πήγε στο νομό Μαγνησίας και ήλθε στο νομό Λάρισας και δεν πήραμε χαμπάρι;
 Γιατί τα πρόσωπα που τον υποδέχτηκαν,  είδαμε ότι μόνο από τον νομό Μαγνησίας δεν ήταν, εκτός ελαχίστων κυβερνητικών παραγόντων. Είναι τραγικό και επικίνδυνο όταν επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έναν πανέμορφο νομό της θεσσαλικής περιφέρειας να εξαγγέλει ως προτεραιότητα μέτρα για τους Μεσογειακούς Αγώνες μερικών ημερών για το 2013. Για μένα είναι ελάσσων ζήτημα όταν έχουμε παραδείγματα προγενέστερα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Την ωφέλεια αυτών των αγώνων την πληρώνει ο ελληνικός λαός και θα την πληρώνει για πολλά χρόνια ακόμη. Βλέπε ανταλλαγές Ολυμπιακών ακινήτων με λίμνη Βιστωνίδα.
 Θα περίμενα τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και όχι τον κομματικό πρωθυπουργό στην καρδιά της Θεσσαλίας να εξαγγείλει μέτρα για την πραγματική επανίδρυση του κράτους και τη αυτόνομης τοπικής αυτοδιοίκησης . Μέτρα ουσιαστικής παρέμβασης για να μείνει ο αγρότης. ο κτηνοτρόφος,  ο ψαράς στο χωριό του. Να γεμίσουν τα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας πάλι μαθητές Περίμενα να εξαγγείλει μέτρα για μια καλύτερη παιδεία,  για μια καλύτερη υγεία, για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Περίμενα μέτρα για ουσιαστική στήριξη που μικρομεσαίου, του εμπόρου, του βιοτέχνη . Έμπρακτη στήριξη της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.
 Αντ΄αυτού,  είδαμε ένα πρωθυπουργό φοβισμένο, που πλαισιωνόταν από κομματικούς παράγοντες να εξαγγέλει αόριστες και χωρίς ουσία θέσεις που δεν εξυπηρετούν τον Έλληνα πολίτη. Απέφυγε ο κ. πρωθυπουργός να συναντηθεί και να συζητήσει με τους παραγωγικούς φορείς, έστω και για λίγα λεπτά, τα προβλήματα της θεσσαλικής περιφέρειας .
 Αλλά για να δείξει ισχυρός απέναντι στο άλλο στρατόπεδο του δικομματισμού ζημίωσε τον θεσμικό του ρόλο. Εξάλλου εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια η οικογενειοκρατία καλά κρατεί. Δηλαδή ο ένας μάς λούζει και ο άλλος μας χτενίζει. Τίποτα παραπάνω.
 Αλλά στην επίσκεψη του κομματικού πρωθυπουργού στη Μαγνησία ταιριάζει και η σοφή λαϊκή παροιμία : Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
π. υποψήφιος Νομάρχης
 Δημήτριος Ε. Μητσιούλης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass