ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ένα αεροπλάνο δίπλα σε μάχες του 1912;

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2015 8:09

 

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Είναι πολύ σημαντικό να έχει κάποιος ισχυρή επίγνωση και να νιώθει μοναδικός και σημαντικός αρκεί να μην μπερδεύει νοήματα και έννοιες. Ο δήμαρχος, εντάξει συμφωνούμε είναι ο τοπικός άρχοντας και σαν τοπικός άρχοντας μπορεί να αρπάξει το αεροπλάνο που χορηγήθηκε στην Κοινότητα Στεφανοβούνου από την 110 Πτέρυγα Μάχης με πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής το οποίο υπογράφεται από τον τότε πρόεδρο του Τ.Σ. Στεφανοβούνου κ. Κυριάκο Βαφειάδη και τον υποσμηναγό (ΤΥΜ) κ. Μιχάλη Μουταφίδη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μουσειακό έκθεμα και να το τοποθετήσει στο μνημείο στη Μελούνα Τσαριτσάνης (φωτ.), ας διαφωνούν οι κάτοικοι του Στεφανόβουνου και της Γαλανόβρυσης.

Αυτή είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι μέγα ιστορικό λάθος η τοποθέτηση αεροπλάνου δίπλα στο μνημείο της έναρξης του απελευθερωτικού πολέμου 1912, αφού η μάχη αυτή πραγματοποιήθηκε από το Πεζικό και το Πυροβολικό, ενώ η Αεροπορία, τότε, ήταν μόλις στα σπάργανά της, με ελάχιστα αεροπλάνα, τα οποία δεν ήταν μάχιμα αλλά χρησιμοποιούνταν μόνον ως αναγνωριστικά!

Μήπως θα έπρεπε ο κ. δήμαρχος πριν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες που συναντούν όχι μόνο αντιδράσεις των κάτοικων αλλά κυρίως η πράξη αυτή δεν αντιστοιχεί στην ιστορική μνήμη, να σκεφτεί τις σημαντικές ελλείψεις στο μνημείο και να τις ολοκληρώσει π.χ. αναμνηστική στήλη με τα ονόματα των πεσόντων, πυροβόλα της εποχής που θα πλαισιώνουν το μνημείο (όπως στο μνημείο στο Σαραντάπορο) εξοικονομώντας ταυτόχρονα τα χρήματα από την μεταφορά, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο και παράλληλα να διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να πάψει να αποτελεί χώρο βόσκησης αλλά χώρος ιστορικής μνήμης;

Κίνηση Πολιτών Τσαριτσάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass