Ξεπουλιέται ο παράδεισος της Ελλάδας

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015 8:01

* Από τον Δημήτρη Τσικούρα

Φεύγουν τα χρόνια σαν αστραπή, κι ο νους μας πάντα καβαλάρης, νομίζει τ’ αφεντεύει. Πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες, απ’ την μάταιη τούτη ζωή μας, για να νιώσουμε ότι ζούμε σ’ έναν πανέμορφο και ευλογημένο τόπο της υδρογείου, που δεν εκτιμούμε αξιοπρεπώς, δεν σεβόμαστε και δεν αξιοποιούμε ουσιαστικά, όπως πρέπει. Έναν τόπο που διάλεξαν ακόμα και οι Ολύμπιοι Θεοί να κατοικήσουν κατά την αρχαιότητα, σύμφωνα πάντα, με τη μυθολογία μας. Έναν χαριτωμένο και λατρευτικό τόπο της υδρογείου σφαίρας, που εκπέμπει διαχρονικά το Απολλώνειο Φως και τον Διονυσιακό Έρωτα, που εναρμονίζονται με την τελειότητα του φιλοσοφικού Ελληνικού Πνεύματος – όπως λέει και ο Φρ. Νίτσε.
Ταξίδεψα σε πολλές χώρες του γήινου πλανήτη, κι από εκεί νοστάλγησα τις απαράμιλλες ελληνικές ομορφιές, που απολάμβαναν οι Ολύμπιοι Θεοί. Τον τόπο όπου γεννήθηκαν τα μεγάλα φωτεινά μυαλά της ανθρώπινης διανόησης. Γιατί την Ελλάδα, την αισθάνεται και τη συνειδητοποιεί κανείς καλύτερα, όταν βρίσκεται μακριά της – όπως έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης. Ανεκτίμητος θησαυρός, η ελληνική φύση, με τα επικά βουνά και τις μαργαριταρένιες θάλασσες, τον καταγάλανο ουρανό και τον ζωοδότη ήλιο, τις φεγγαρόφωτες νύχτες με τις περίφημες μοναδικές αστερόεσσες μαγευτικές βραδιές και το μεσογειακό εύκρατο κλίμα.
Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο γεννήθηκε και μεγαλούργησε το αθάνατο ελληνικό πνεύμα, και επικράτησε στην οικουμένη όλη και στην αιωνιότητα, με τον Παρθενώνα, τους Δελφούς (τον ομφαλό της γης) και την Αρχ. Ολυμπία, που ήταν οι κοιτίδες του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού μας. Είναι η ανθρώπινη φύση που πάει εναρμονισμένα με τον ουράνιο χαρακτήρα της σκιάς και του φωτός. «Εδώ στην Ελλάδα το φως περνάει ίσια στην καρδιά, ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα της ψυχής, σε ξεγυμνώνει, σε εκθέτει, σε απομονώνει σε μια μεταφυσική ευτυχία, που κάνει τα πάντα γνωστά και διάφανα» λέει ο Μίλερ, στον «Κολοσσό του Μαρουσίου». Όλοι οι ξένοι επισκέπτες υμνολογούν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως την ελληνική ομορφιά και το φυσικό κάλλος της πατρίδας μας, όπως και τη φιλοσοφία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.
Ο τόπος αυτός που ζούμε, ο τόπος μας, η πατρίδα μας, με όλους τους ήχους, τα χρώματα και τις εικόνες π’ απλώνονται στα μάτια και στ’ αυτιά μας, εμπλουτίζει παραστατικά και την προσωπική μας παρουσία στην υφήλιο όλη. Βλέπουμε ένα μαγευτικό τοπίο να μας προσκαλεί, έναν ανεμοδαρμένο βράχο να μας θέλγει, μια δαντελωτή ακρογιαλιά να μας αγκαλιάζει, και πάμε να τα δούμε από κοντά, να τα γνωρίσουμε, με τη συνείδησή μας, σα γήινο κομμάτι της Ελλάδας, σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. «Η ψυχή μου είναι ο τόπος όπου μεγάλωσα και βίωσα, η Ελλάδα», λέει ο φημισμένος και ξακουστός στον κόσμο όλο σκηνοθέτης ο Κώστας ο Γαβράς.
Και δεν είναι μόνον η απαράμιλλη ελληνική φύση, με τα κάλλη της και τις εκθαμβωτικές ομορφιές της που σε μαγεύουν, είναι και ο πανάρχαιος μεγάλος ελληνικός πολιτισμός, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Η τεράστια και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, που έχει αυτός ο τόπος, στις χιλιετηρίδες της ύπαρξής του. Η γλώσσα μας, τα μνημεία μας, οι παραδόσεις μας, η ιστορία μας, η Δημοκρατία μας και το αδούλωτο ελεύθερο ελληνικό πνεύμα, που αποτελούν τον ξεχωριστό αυτό τρόπο της ζωής μας και τη μοναδική φιλοσοφία μας. «Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τους αιώνες με το μέρος σου και ν’ ανήκεις σ’ αυτή τη μικρή γεωγραφικά και πληθυσμιακά χώρα των μεγάλων παραδόσεων», μας λέει ο νομπελίστας ποιητής της Ρωμιοσύνης, Οδυσσέας Ελύτης.
Ο τόπος μας, η Ελλάδα μας, ο γήινος αυτός Παράδεισος, λάμπει σαν τον ήλιο, είναι ένα γυάλινο ορθόπλωρο ακυβέρνητο καράβι που πλέει πάνω στις υπαρκτές θάλασσες των καιρών με τα ξάρτια και τα κατάρτια γεμάτα από εκατομμύρια ιστορικές μνήμες, κουβαλώντας τον πλούτο και τη δόξα, τα κάλλη και τις ομορφιές, που: «με χίλιες γλώσσες κρένει», λέει ο Εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός. Κι ας είμαστε πολιορκημένοι από στεργιές και θάλασσες, από την ιστορία μας, τραβούμε πάντα μπρος, πάντα μπρος…
«Η μυστική παμπάλαια αποστολή της Ελλάδας είναι η ομορφιά», περιγράφει και αναλύει φιλοσοφημένα ο πολυγραφότατος, πολυταξιδεμένος και περισπούδαστος κλασικός ποιητής και συγγραφέας μας Ν. Καζαντζάκης. Αυτή την ανεκτίμητη φυσική ομορφιά, με τον επίγειο και θαλάσσιο παραδεισένιο πλούτο, στοχεύουν και μάχονται οι άσπονδοι εταίροι ζηλωτές μας να μας πάρουν, όπως και όλοι που μας θέλουν υποτακτικούς, υποτελείς, ραγιάδες…
Αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα, πολιορκούσαν πάντοτε και σήμερα, το βλέπουμε τώρα ακόμα πιο καλά, με όλα αυτά τριγύρω μας, που νιώθουμε και ζούμε, από τους δήθεν… υποστηριχτές εταίρους… Ευρωπαίους, και τα φερέφωνα… τους πολιτικούς, τους… ντόπιους και ξένους, που μεταξύ των άλλων τρισκατάρατων, που πληρώνει και θα πληρώνει, «ο δυστυχισμένος μας λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», (Σολωμός) είναι και η απώλεια της Εθνικής μας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κυριαρχίας. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό; Η απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας; Κατάλυση των Συνόρων και των Συνταγματικών Ελληνικών Δικαιωμάτων…; Παράδοση άνευ όρων. Μια κεκαλυμμένη αιχμαλωσία στους ξένους γητευτές… και τάχα υποστηριχτές μας σωτήρες… δανειστές… καλύτερα να λέμε τοκογλύφους… σύγχρονους αποικιοκράτες της εποχής μας.
Οι απαράμιλλες ομορφιές και ο παραδεισένιος πλούτος της Ελλάδας, ξεπουλιούνται από τα φερέφωνα και τους ξενοκίνητους υπηρέτες πολιτικούς μας, «αντί πινακίου φακής», στους τοκογλύφους δανειστές, δυνάστες μας, χωρίς ντροπή και φιλότιμο, με ένα σορό ψευτιές, απατεωνιές, μηχανορραφίες και δολοπλοκίες, με τα εγκληματικά και δολοφονικά μνημόνια, που επινοήθηκαν σε βάρος του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι πραγματική αλήθεια. Τίποτα άλλο. Αν θέλουμε να δούμε τα πράματα κατάματα, επιτέλους κάποια στιγμή ρωμιοί.
Ο Δημήτρης Τσικούρας είναι λογοτέχνης – Ποιητής και ιστορικός μελετητής

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass