Αναφορές

100 +1 χρόνια πριν

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 8:33

 

Από τον Βασίλειο Λέτσικα

Από τότε το Ανατολικό ζήτημα ήταν από τα πρώτα στην ατζέντα των Δυτικών δυνάμεων με απόφαση ότι έπρεπε να εκδιωχθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία από την Μέση Ανατολή, που ο μαύρος χρυσός ξεχύνεται από τα σπλάχνα της αφειδώς και δωρεάν. Παλαιά αυτή η κολόνια, στα τόσα όμως χρόνια άλλαξε και αντί ευωδίας σκορπίζει αθώο αίμα. Το 1914 αρχίζει ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο Δυτικό μέτωπο για χρόνια γίνονταν πόλεμος φθοράς στα χαρακώματα. Στα Βαλκάνια όμως καίγονταν το πελεκούδι και η Τουρκία έχανε τα Βαλκάνια. Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής - Αραβίας που ήταν και το ψητό, ο περιβόητος κατάσκοπος στρατιωτικός και άριστος διπλωμάτης έκανε θαύματα. Ήταν ο γνωστός από τον κινηματογράφο Λόρενς της Αραβίας. Τόμας Έντουαρντ ήταν το όνομά του και στο τέλος πετάχτηκε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Με υποσχέσεις κάθε εκδούλευσης με πρωταρχική της Ανεξαρτησίας τους, ξεσήκωσε όλους τους άραβες κατά των Τούρκων και πέτυχε. Οι Τούρκοι κατακτητές εγκατέλειψαν ηττημένοι τη Μέση Ανατολή και την Αραβική Χερσόνησο. Έφυγαν αυτοί και ήλθαν οι νέοι αφέντες νικητές της «Ανταντ» Δυτική συμμαχία. Ήλθαν οι πολιτισμένοι Δημοκράτες ως αποικιοκράτες. Με το γνωστό διαίρει και βασίλευε δημιούργησαν στην περιοχή κράτη – κρατίδια και εμιράτα με έναν δικό τους αρμοστή που ασκούσε τη Διοίκηση.

Από τότε που τελείωσε ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος μέχρι το 1939 που άρχισε ο Β` ήταν για τους φίλους αποικιοκράτες μια περίοδος μεγάλης ξενοιασιάς. Μπελ Εποκ μάλιστα την αποκαλούσαν. Στην καθημαγμένη ηττημένη Γερμανία ένας απρόσμενος άνθρωπος αλλά ικανότατος λαοπλάνος και αποφασιστικός, έπιασε το σφυγμό του καταφρονεμένου Γερμανικού λαού, και με τη ρεβάνς της ήττας του 1918 τους έκανε ένα στίφος εκδίκησης. Έγινε ο Δικτάτορας της αναμενόμενης αναγέννησης της χώρας του. Οι Δυτικοί με τις απέραντες αποικίες σε όλη τη γη, έτρωγαν έπιναν και χόρευαν, όταν μπροστά τους εμφανίστηκε ένας πάνοπλος γίγαντας ζητώντας ζωτικό χώρο, όπως ήθελαν να λένε ένα κομμάτι από τις αποικίες. Στην πραγματικότητα τους έπιασε σε βαθύ ύπνο και για τρία και πλέον χρόνια κρατούσε την Ευρώπη έρμαιο των θελήσεων με τις ορδές του. Στο τέλος η Γερμανία ηττήθηκε και πάλι με τη βοήθεια των ΗΠΑ και όλων των αποικιών που συστρατεύτηκαν με τους «Κυρίους τους», με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία τους. Την Ανεξαρτησία την πήραν, όχι όμως και την κυριαρχία των χωρών τους. Τους Αρμοστές αντικατέστησαν οι Μεγαλοεπιχειρηματίες και Κυβερνούσαν με τη διαφθορά των ντόπιων ιθυνόντων. Ανεξαρτησία πολιτισμός και αποικιοκρατία πάντως δεν συμβιβάζονται. Υπήρξαν και ντόπιοι ηγέτες με εθνολογικές δοξασίες και οράματα που επιθυμούσαν να πάρουν τα ηνία της χώρας τους στα χέρια τους. Τότε γίνονταν το έλα να δεις και στο τέλος τα κράτη τους έγιναν φαντάσματα.

Έξωθεν επεμβάσεις, Μυστικές υπηρεσίες, διεφθαρμένοι πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες αιρέσεων και πλήθος τυχοδιώκτες συγκρότησαν ένοπλα ασκέρια και οι δικτατορίσκοι μιας χρήσης ανεβοκατέβαιναν απαγχονισμένοι υπέρ της πατρίδος. Με αυτόν τον τρόπο σαρώθηκαν χώρες που ήταν τα καμάρια της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος - Ιράκ - Συρία, χωρίς τις όμορες χώρες να είναι άμοιρες προς την κατάσταση. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Και να η ευκαιρία στο πιάτο. Την ολοσχερή ακυβερνησία εκμεταλλευθέντες οι εξτρίμ θρησκόληπτοι ισλαμιστές που οραματίζονται τα χαλιφάτα του 6ου 7ου αιώνα της μετά Μωάμεθ εποχής με σύνταγμα το Κοράνι. Κατάσπαρτοι οι ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο, παγκοσμιοποίησις γαρ, οπλισμένοι με σύγχρονα όπλα και αφιονισμένοι από θρησκευτικό ιδεαλισμό και μίσος κατά του πολιτισμού, προβαίνουν σε τρομοκρατικές ενέργειες με θύματα αθώους και ανυποψίαστους ανθρώπους. Με απόλυτο σολοικισμό μισούν τον σύγχρονο πολιτισμό και παράλληλα ζηλεύουν και ορέγονται το ευ ζην και την κοινωνική ελευθερία του. Αμφιπρόσωποι, απροσδιόριστοι πολιτικά και άγνωροι κανόνων δικαίου και θέσης στο κοσμικό γίγνεσθαι, σκοτώνουν σφάζουν επιχαιρόμενοι πέριξ πτωμάτων ως ανθρωποειδή κτήνη. Διέσπειραν φόβο και ανασφάλεια στους ανθρώπους και διασάλευσαν τη καθημερινότητα της ζωής. Απαιτείται τάχιστη αντιμετώπιση και σκληρή τιμωρία των δραστών. Θα είναι δύσκολα, αλλά επιβάλλεται εκ βαθέων καταστολή και άρδην ξερίζωμα τοιούτων απάνθρωπων τεράτων. Παράλληλα, είναι ανεπίτρεπτη η περιρρέουσα τζιχαντοφοβία η οποία, όπως παρακολουθούμε στο Βέλγιο και στη Γαλλία, αγγίζει τα όρια της υστερίας. Δεν θα είναι ασφαλώς συνάδων με τις αξίες του πολιτισμού μας, εάν μας αναγκάσουν να θέσουμε σε διαθεσιμότητα προσωρινά τις ανθρωπιστικές μας αντιλήψεις και συναισθήματα και δεχθούμε τον πόλεμο που προβάλλουν αδίστακτα στο σύνολο της ανθρωπότητας. Ανεξήγητο και όχι κολάσιμο σημειώνεται επίσης ότι ουδένας θεσμικός παράγοντας των Ισλαμικών κρατών καταδίκασε κατ` οιονδήποτε τρόπον τους Μακελάρηδες του ISIS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass