Επιστολές στην «Ε»

Ο πρώτος συγγραφέας που έφερε στο φως τον Αγιο Ιωάννη Βατάτζη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2015 8:06

 

Ο εκλεκτός λογοτέχνης κ. Γεώργιος Δ. Βαλαβάνης, ερευνητής της Αγίας Γραφής των προφητειών και των πατέρων της εκκλησίας, μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας και της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. (Ενωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας), είναι η ρηξικέλευθος συγγραφέας, ο πρώτος, που έφερε στο φως τον Αγιο Ιωάννη Δούκα Βατάτζη, με το βιβλίο του "Ο Αγιος Ιωάννης Βατάτζης". Ο Μαρμαρωμένος Αυτοκράτορας - Ο Εξαδάκτυλος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου", που γνωρίζει αλλεπάλληλες εμπλουτισμένες εκδόσεις.

Αθλο ερευνητικό και συγγραφικό έχει επιτελέσει ο κ. Βαλαβάνης, διότι, πριν από αυτόν, κανείς δεν γνώριζε για τον Ιωάννη Βατάτζη. Ο κ. Βαλαβάνης, όμως, με υπομονή και επιμονή μελέτησε τους 12 Προφήτες, που προφητεύουν για τον Ιωάννη Βατάτζη, συνδέοντάς τον με τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Θεόθεν αναμενόμενη τρισένδοξη ανασύσταση του ελληνορθόδοξου μοναδικού Βυζαντίου.

Μαχητής της Βυζαντινορθόδοξης Πνευματικότητας είναι ο κ. Βαλαβάνης. Γι΄ αυτό και πρωτοτυπεί, ανασύροντας στην ιστορική επιφάνεια τον Αγιο Ιωάννη Δούκα Βατάτζη, τον εξαδάκτυλο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, μια εμβληματική φυσιογνωμία, που, με θαυμαστό υπέρλαμπρο και υπέρλογο τρόπο, θα επανεμφανισθεί για να επαναδηγηθεί μιας χριστιανικής εληνόψυχης αυτοκρατορίας, της Νεοβυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ετσι ο συγγραφέας γίνεται μεταλαμπαδευτής βυζαντινορθόδοξων θεολογικών και ελληνοψυχοδοναμικών φιλοσοφικών αναφορών και προτρεπτικών ενατενίσεων θέασης νέας πυγμής και γεωστρατηγικής ισχύος μας.

Το βιβλίο του κ. Βαλαβάνη παραπέμπει στη δρομολόγηση του Νέου Βυζαντίου. Οδηγεί σε υλοποιήσιμους πατριωτικούς οραματιστής την αναβάθμιση των προγονικών αρετών. Την εδραίωση νεοβυζαντινού κράτους.

Καθηγητής δρ. Νικόλαος Χ. Χαρακάκος

θεολόγος - φιλόλογος

διδάκτωρ Θεολογίας και Φιλοσοφίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass