ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στην Ειδομένη η Ελλάδα θυμάται τους δικούς της πρόσφυγες του ’22

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 0:06

 

Ειδομένη 2015: «Αν η χώρα σου είχε σχεδόν γκρεμιστεί από έναν πόλεμο που δεν τελειώνει και που δύσκολα θα τελειώσει, τότε αναγκαστικά θα έπαιρνες τον δρόμο της φυγής, θα γινόσουν πρόσφυγας. Θα ανέβαινες με την οικογένειά σου σε ένα οποιοδήποτε πλοιάριο για να διασχίσεις τη Μεσόγειο. Θα πλήρωνες όσο-όσο για να στριμωχθείς...», αυτήν την πραγματικότητα αποκόμισαν μιλώντας με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, μέλη της αντιπροσωπείας του δήμου Κιλελέρ, που έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

Αναλυτικότερα ο Δήμος Κιλελέρ συμμετείχε στην προσπάθεια του Γυμνασίου Νίκαιας, που υλοποίησε πρόγραμμα ανθρωπιστικής δράσης, προς τους πρόσφυγες πολέμου, οι οποίοι διέρχονται από τη χώρα μας και στη συνέχεια μετακινούνται από την Ειδομένη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστία του Ο.Η.Ε. και τον Δήμο Πολυκάστρου και περιελάμβανε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, αποστολή και διανομή των ειδών στους πρόσφυγες πολέμου, στο σταθμό της Ειδομένης.

Αναφέρουν για την εμπειρία τους: «Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από την επίγεια κόλαση της Συρίας. Εφτασαν στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, στην πύλη τής όχι και τόσο Ενωμένης Ευρώπης, μαζί με χιλιάδες άλλους που διασώθηκαν και δίχως χιλιάδες άλλους, που δε διασώθηκαν. Θα ’θελες κάτι να φας, ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, ένα πανωφόρι...

Αν ήσουν παιδί, θα ’θελες ακόμα και τα παιχνίδια σου. Θα χρειαζόσουν έναν γιατρό για να βεβαιώσει ότι είσαι καλά ή να σε περιθάλψει αν έχεις αρρωστήσει.

Εκεί, λοιπόν, στην Ειδομένη χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας, που θυμάται τους δικούς της πρόσφυγες του ’22.

Εκεί, οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., ο Δήμος Παιονίας και εθελοντές δίνουν τη μάχη για να ξαναπιάσουν οι πρόσφυγες απ’ τη Συρία το νήμα της επιβίωσης.

Εκεί στην Ειδομένη, βρέθηκε για λίγες ώρες το γυμνάσιο Νίκαιας και ο Δήμος Κιλελέρ και βοήθησαν όσο μπορούσαν. Τώρα είναι η σειρά σου...».

Στην αποστολή συμμετείχαν οι κ.κ.: Αχιλλέας Χατζούλης αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Νίκος Ζιαβλιάκης εκπρόσωπος γονέων, Ζωή Χατζούλη, Δημήτρης Ρεπανάς, Ντία Μπαζή καθηγητές, Γιάννης Τέλιος, Παναγιώτης Ζιαβλιάκης μαθητές και ο οδηγός του Δήμου Λάμπρος Τσιμπίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass