ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νερό: Ζωή και πολιτισμός

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2016 0:18

 

Ημερίδα με θέμα «Το νερό: Ζωή και πολιτισμός» διοργάνωσε με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Λάρισας και το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που έγινε χθες το πρωί στη ΔΕΥΑΛ, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης απηύθυνε χαιρετισμό, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές παρουσίασε τις δράσεις της δημοτικής επιχείρησης, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας Κων. Σπανός εισηγήθηκε το θέμα «Η υδάτινη ενέργεια στα Περιβαλλοντικά Προγράμματα», ενώ η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κων. Χατζημίχου – Καλούση εισηγήθηκε το θέμα «της Λαρίσης το... νερό, ενώνει φύση, υγεία και πολιτισμό».

Επίσης, περιβαλλοντικές ομάδες δημοτικών σχολείων της Λάρισας, αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς και μαθητές, παρουσίασαν υλοποιούμενα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα το νερό ενώ λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας περιβαλλοντικών δράσεων και έντυπων αφιερωμάτων των σχολείων.

Με τους διοργανωτές να σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια «ημερίδα, ευαισθητοποίησης, έκφρασης, δημιουργίας και εκπομπής μηνυμάτων από τους μαθητές, που στόχευε στη δημιουργία ενός πλαισίου ανταλλαγής απόψεων και ιδεών των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων με συναφή θεματολογία που υλοποιούνται κατά τη φετινή σχολική χρονιά στις Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μεταξύ των σχολείων και της ευρύτερης κοινωνίας».

ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «οφείλουμε όλοι μας, πολιτεία, περιφέρειες, δήμοι, πολίτες και φορείς να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για μια ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων αποφεύγοντας ταυτόχρονα την κατασπατάληση του δημοσίου αγαθού και του φυσικού-περιβαλλοντικού πόρου. Επιβάλλεται να επιδείξουμε τον δέοντα σεβασμό και την ευαισθησία μας προς τη φύση.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρκετοί υδροφόροι ορίζοντες έχουν εξαντληθεί ενώ μερικοί κινδυνεύουν άμεσα από τη ρύπανση. Η ανεύρεση νέων υδάτινων πόρων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της γης με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, αναμένονται περίοδοι με παρατεταμένες ανομβρίες που θα δημιουργούν συνθήκες ξηρασίας με αποτέλεσμα τη μείωση του νερού και την αύξηση των πλημμυρών. Αυτό το γεγονός κανείς μας δεν πρέπει να το αγνοεί, πόσο μάλλον εμείς που εκπροσωπούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάντα ήταν και θα είναι για εμάς ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ώστε κανένας Έλληνας και κανένας Θεσσαλός να μην στερηθεί αυτό το αγαθό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass