ΑΠΟ 400 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μηνύματα ζωής για το περιβάλλον

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 8:14

 

Μηνύματα ζωής για το περιβάλλον, έδωσαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ελασσόνας, με τις ζωγραφιές τους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε για την «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας», στην Ελασσόνα.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Δασαρχείο Ελασσόνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, τη σχολική σύμβουλο 6ης Περιφέρειας Π.Ε Λάρισας κ. Μαρία Παπαδοπούλου, το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και τον Δήμο Ελασσόνας - Αντιδημαρχία Πρασίνου.
Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων του Δήμου και 400 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας.
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία και την αξιοποίηση του δασικού κεφαλαίου αλλά και η ανάδειξη της δασοπροστασίας ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στο θέατρο «Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο, με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νίκο Ευαγγέλου, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν υπάρχει ένα μήνυμα το οποίο θα ήθελα να εκπέμψω στην εκδήλωση αυτή, είναι πως η Πολιτεία και οι θεσμοθετημένοι φορείς της οφείλουν να αναδείξουν τη Δασική Πολιτική σε βασικό εργαλείο, όχι απλώς προστασίας του Περιβάλλοντος, αλλά και ανάπτυξης της ίδιας της χώρας. Ο Δήμος Ελασσόνας κι εγώ προσωπικά βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και έχω αγαστή συνεργασία με τη δασάρχη της περιοχής μας, αναγνωρίζοντας όχι μόνο το σημαντικό έργο που επιμελώς επιτελεί αλλά, πολύ περισσότερο, τη σπουδαιότητα αυτού.
Δεσμεύομαι λοιπόν σήμερα πως η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί και θα εντατικοποιηθεί, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως αυτό είναι υποχρέωση, όχι μόνο κάθε αιρετού που σέβεται την αποστολή του, μα και κάθε απλού πολίτη ο οποίος συνειδητοποιεί πως το περιβάλλον είναι το δάνειο που παίρνουμε από το μέλλον των παιδιών μας».
Ακολούθησαν ενημερώσεις-εισηγήσεις, με κεντρική ομιλήτρια τη δασάρχη Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, που προσέγγισε τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες με παραστατικό τρόπο και μέσα από τις ζωγραφιές των μαθητών ενημερώθηκαν για την αξία του δάσους και την προστασία του. Επίσης οι μαθητές της Β/θμιας ενημερώθηκαν για τον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία «Young People in European Forests».
Στη συνέχεια πήραν το λόγο η σχολική σύμβουλος, κ. Μαρία Παπαδοπούλου, ο αναπληρωτής υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας κ. Κωνσταντίνος Σπανός και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Δ.Ε. Λάρισας, κ. Ηρώ Οικονομάκη.
Κατόπιν έγινε δεντροφύτευση από μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου στις όχθες του Ελασσονίτη ποταμού εντός οικισμού, καθώς και κατασκευή σπορίων και καλλιέργεια-φύτευση από παιδιά του δημοτικού σχολείου μέσα στους χώρους του ΚΠΕ, με τους δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Ελασσόνας και της Υπηρεσίας Πρασίνου, τη σχολική σύμβουλο και την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή στην όλη εκδήλωση της περιβαλλοντικής ομάδας του ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας (με 3 εκπαιδευτικούς και 38 μαθητές), που ήταν παρούσα λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης στο ΚΠΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιολογική γεωργία, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά».
Θα πρέπει να σημειωθεί η ενεργή συμμετοχή και συμβολή των δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Ελασσόνας τόσο στις δράσεις πεδίου (δεντροφύτευση και σπορεία), όσο και στην προσφορά των ενημερωτικών φυλλαδίων στους μαθητές, για τα δασικά οικοσυστήματα, καθώς και των φυτών για φύτευση στην αυλή των σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας.
Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτίθενται στην αίθουσα «Β. Φαρμάκη» στο Πνευματικό Κέντρο και θα διακοσμήσουν όλες τις δασικές υπηρεσίες. Στους μικρούς μαθητές δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass