ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ

Ποτάμι …προβλημάτων δίπλα στον Πηνειό

* Εγκαταλελειμμένα γήπεδα αθλοπαιδιών, βρύσες που δεν λειτουργούν, πάρκο σκύλων που... δαγκώνεσαι, σκουπίδια… * Ξεκινήσαμε την αποψίλωση με συνεργείο, δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος

Δημοσίευση: 14 Απρ 2016 1:12

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Πρασίνισε η κοίτη του Πηνειού, θέριεψε η παραποτάμια βλάστηση. Ζούγκλα θυμίζει σε πολλά σημεία η περιοχή. Από τη μια οι βροχές, από την άλλη οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ήθελαν και πολύ τα χόρτα να φουντώσουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων να «τρέχουν και να μη φτάνουν».

Το τελευταίο διαμορφωμένο κομμάτι του ποταμού μένει εδώ και καιρό απεριποίητο. Από τη γέφυρα των Ναϊάδων Νυμφών μέχρι και τη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ τα χόρτα δεν αποψιλώνονται, οι βρύσες δεν λειτουργούν, στα γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ τίποτα δεν θυμίζει τον αρχικό τους ρόλο εκτός από δύο σκουριασμένα τέρματα. Στην άμμο των γηπέδων υπάρχουν πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιείτο ως εμπόδιο στο στίβο, πέτρες, ακαθαρσίες ζώων, σκουπίδια...

Η φύση οργιάζει από τη γέφυρα των Ναϊάδων προς τη ΔΕΥΑΛ. Ψηλά χόρτα «πνίγουν» το σοκάκι που το επιλέγουν αρκετοί γονείς προκειμένου να κατευθυνθούν στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιοχή. Τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και οι ιδιοκτήτες σκύλων που κατευθύνονται, στον «ειδικά» διαμορφωμένο χώρο για τα σκυλιά. Ένα σοκάκι δηλαδή που το πνίγουν τα χόρτα πρέπει να μοιραστούν γονείς, παιδιά με ποδήλατα, με πατίνια, σκύλοι, τα αφεντικά τους, μηχανόβιοι. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη τα Σαββατοκύριακα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι χώροι για παιχνίδι παιδιών και ζώων δεν υπάρχουν και πολλοί στο κέντρο της πόλης. Ο χώρος των Παλιών Σφαγείων που καθημερινά επιλεγόταν ως χώρος άθλησης και παιχνιδιού καταστράφηκε καθώς έχει αφεθεί στην τύχη του. Οπότε και αναζητήθηκαν νέοι χώροι, και συγκεντρώθηκαν οι Λαρισαίοι στο ποτάμι.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής επισημαίνεται ότι σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων με εργολάβο έχει ξεκινήσει συντονισμένη προσπάθεια για την αποψίλωση των χόρτων. «Ξεκινήσαμε την αποψίλωση των χόρτων συγχρόνως με τα κλαδέματα. Δίνουμε κυρίως βάση σε διασταυρώσεις και επικίνδυνα σημεία για την ασφάλεια των πολιτών», δηλώνει η αντιδήμαρχος Πρασίνου Δέσποινα Αράπκουλε, για το γενικότερο θέμα που δημιουργεί η άνοιξη.

Στον περιφραγμένο χώρο για τα τετράποδα ζώα μπαίνει ο σκύλος μέσα για να… παίξει και χάνεται μέσα στις πρασινάδες, όταν την ίδια στιγμή κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος και ο ιδιοκτήτης του στις λακκούβες που μονίμως «κοσμούν» το σημείο. Περισσότερους από τρεις ήρεμους σκύλους δεν χωρά ο συγκεκριμένος χώρος, για να περπατήσουν όχι για να τρέξουν. «Είναι μικρό, έχει χώμα και σηκώνεται σκόνη όταν τα σκυλιά επιχειρήσουν να τρέξουν και εύκολα μπορούν να βγουν έξω από την περίφραξη», αναφέρει φιλόζωος. Ο Κώστας αποφάσισε να μπει με τον «Ντέξτερ» στο πάρκο «αν και δεν είναι ό, τι καλύτερο. Δεν ζητάμε πολλά από τον Δήμο. Έναν μεγαλύτερο χώρο ή ακόμη ένα πάρκο με καλύτερες προδιαγραφές. Πρέπει να καθαριστεί από τα χόρτα, από τα σκουπίδια, να κλειστούν επιτέλους αυτές οι γούρνες που πέφτουν τα ζώα μέσα και να φύγουν από εκεί τα κιούγκια γιατί ούτε τα μικρόσωμα σκυλιά δεν τα χρησιμοποιούν. Από την άλλη όμως πλευρά είναι και ευθύνη των ιδιοκτητών να διατηρούν τον χώρο καθαρό». Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ζώων υποστηρίζουν ότι ζουν σε διαμερίσματα και προκειμένου να μην ενοχλούν συμπολίτες, αλλά και να έχουν τα ζώα χώρο για τρέξιμο επιλέγουν το πάρκο το οποίο έτσι όπως είναι σήμερα δεν προσφέρει και πολλά στα τετράποδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass