ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ Η 1η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ

Εργαστήρια και δράσεις για παιδιά

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 7:28

 

Με βιωματικά εργαστήρια και δράσεις για παιδιά, ολοκληρώνονται σήμερα στο Αισθητικό Αλσος οι εκδηλώσεις της 1ης Οικογιορτής που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες ανταλλαγής σπόρων.

Οι σημερινές εκδηλώσεις (από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι) θα ξεκινήσουν με βιωματικά εργαστήρια που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, «Επίδειξη οικοδόμησης cob» παραδοσιακού φούρνου/ψησταριάς, «τι είναι η περμακουλτούρα και γιατί με αφορά - παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση», «φτιάχνω σαπούνι», «Παραγωγή επιδορπίου με Κεφίρ», «Βαρελοδρομίες», «Καλαθοπλεκτική από ανακυκλώσιμα», «…Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας…» Υπαίθρια ζωγραφική σε καβαλέτα.

Στο σημερινό πρόγραμμα, περιλαμβάνονται επίσης και δράσεις για παιδιά («Θεατρικό δρώμενο για την μέλισσα», «Της θάλασσας και του βουνού, οι θησαυροί του Πηνειού», «Μια φορά και έναν καιρό … ένα σποράκι…», «Άργιλος και Νερό», «Μέθοδοι πολλαπλασιασμού των φυτών», αφήγηση παραμυθιού). Να σημειωθεί ότι οι δράσεις που αναβλήθηκαν χθες λόγω των καιρικών φαινομένων θα επαναληφθούν σήμερα. Στο πλαίσιο της Οικογιορτής, στο Αλσος θα λειτουργήσουν περίπτερα φορέων ενώ θα γίνει ανταλλαγή και δωρεάν διάθεση σπόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass