ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ

Στην αγκαλιά της Καλυψώς

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2016 11:48

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία που κρύβει το ανατολικό μέρος του Κισσάβου είναι το παραμυθένιο φαράγγι της Καλυψώς. Ειδικά αυτή την εποχή αποτελεί ιδανική επιλογή για μια επίσκεψη.

Το τοπίο καταπράσινο, παγωμένα νερά τρέχουν και σχηματίζουν τρεις μικρούς καταρράκτες με τις αντίστοιχες βάθρες, ο επισκέπτης γίνεται ένα με τη φύση.

Το φαράγγι της Καλυψώς αυτές τις ημέρες αποτελεί πόσο έλξης για φυσιολάτρες και ανθρώπους των εναλλακτικών μορφών τουρισμού από όλη τη χώρα, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα φαράγγια για διάσχιση. Περισσότερα από εκατό άτομα βρέθηκαν την προηγούμενη Κυριακή στο σημείο για canyoning, μια δραστηριότητα που κερδίζει πολλούς και φανατικούς οπαδούς. Ξεκινά στην είσοδο του φαραγγιού, που είναι συνήθως και το ψηλότερο σημείο. Η έξοδος είναι στο χαμηλότερο σημείο του φαραγγιού, ακολουθώντας τη ροή του ποταμού. Λίγα είναι τα σημεία που χρειάζεται να βαδίσει κάποιος μέσα στο ποτάμι και να κολυμπήσει. Υπάρχουν φυσικά εμπόδια, όπως, μικροί καταρράκτες και βάραθρα, τα οποία κατεβαίνουν με τη βοήθεια ορειβατικού εξοπλισμού και σχοινιών. Η περιοχή θεωρείται ιδανική για πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση βράχων, πέρασμα ποταμού και κολύμπι.

Στο φαράγγι της Καλυψώς φτάνει κανείς από το Κόκκινο Νερό ακολουθώντας ένα ανηφορικό μονοπάτι για περίπου 1,5 ώρα. Η εναλλακτική διαδρομή είναι από την Καρίτσα μέσα από τα καστενοπερίβολα και τις κουμαριές. Τα σημάδια των μονοπατιών δεν αφήνουν τον επισκέπτη να χαθεί.

Το φαράγγι θα ανταμείψει και τον πιο απαιτητικό. Η φύση οργιάζει στο σημείο και τα παγωμένα νερά περιμένουν τους πιο τολμηρούς.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass