ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ιστορική μέρα για τους «Οικολόγους Πράσινους»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2015 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:09

 

Ιστορική μέρα για τους «Οικολόγους Πράσινους» της Ελλάδας, καθώς για πρώτη φορά και μάλιστα δύο μέλη τους, βρίσκονται ο ένας στο νέο κυβερνητικό σχήμα και ο άλλος στα έδρανα της Βουλής. Είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Τσιρώνης (Συντονιστής του κόμματος) και ο βουλευτής, κ. Γιώργος Δημαράς (στη Β' Αθήνας).

«Η συλλογική επιλογή μας στις εκλογές που πέρασαν ήταν να είμαστε παρόντες στη διαδικασία ριζικής ανατροπής στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι μεγάλη τιμή για μας που καλούμαστε τώρα να υπηρετήσουμε την επιλογή μας στην πράξη. Άξονας μας τα 22 σημεία αιχμής που συμφωνήθηκαν προγραμματικά με το ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, συμπληρώνοντας ότι: «Δεσμευόμαστε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα, ριζοσπαστικά, συλλογικά και αποτελεσματικά, για μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση και ένα καινούργιο ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπου το περιβάλλον δεν αντιμετωπίζεται σαν εχθρός ή τομέας εκμετάλλευσης, αλλά σαν το σπίτι μας».

22 ΣΗΜΕΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, ο κ. Τσιρώνης, είχε αναφέρει ότι : «Το πλαίσιο των πάγιων οικολογικών θέσεων, για ένα νέο εφαρμόσιμο, οικολογικό, παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα είναι η συμφωνία πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η εκλογική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Μεταξύ των 22 σημείων αιχμής επεσήμανε ότι είναι: «Στροφή του εξορυκτικού τομέα προς αποκλειστικά υπόγειες εξορύξεις υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Η χρηστή διαχείριση των δημόσιων αγαθών. Δομικές μεταρρυθμίσεις (διαχωρισμός κράτους –εκκλησίας, απλή αναλογική, τοπικά δημοψηφίσματα). Αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία. Προώθηση πολιτικών για την παράκτια αλιεία. Στροφή της διαχείρισης απορριμμάτων προς πολιτικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης. κ.α.». 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

-Ο Γιάννης Τσιρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χημικός και διδάσκει Οργανική Χημεία και Βιοχημεία σε φοιτητές.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο». Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και μέλος του Πανελλαδικού τους συμβουλίου.

-Ο Γ. Δημαράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι . Είναι Πολτικός Μηχανικός και έχει παρακολουθήσει οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Στη δικτατορία συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Μεταδικτατορικά ενεργοποιήθηκε μέσα από την αριστερά και την οικολογία και αγωνίστηκε για ζητήματα δημοκρατίας, παιδείας, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας περιβάλλοντος.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ, μέλος ΔΣ συλλόγων μηχανικών, μέλος της επιτροπής σύνταξης του γενικού οικοδομικού κανονισμού επί Αντ. Τρίτση, μέλος επιτροπής Υπουργείου Παιδείας για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Πράσινης Πολιτικής και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία των  «Οικολόγων Πράσινων». Εκλέχτηκε στη Β’ Αθηνών (στην ένατη θέση) λαμβάνοντας περίπου 30.000 ψήφους.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass