ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Συνεργασία για Κάρλα και διαχείριση φυτοφαρμάκων

* Νέα συνάντηση των δύο ανδρών σήμερα το πρωί

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2016 9:55

Του Γιώργου Ρούστα

Θέματα που άπτονται της προστασίας και ανάπτυξης της λίμνης Κάρλας συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας (οδός Φαρσάλων) μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα που προέκυψε προ ημερών με τα νεκρά πτηνά στη λίμνη απασχόλησε τη συζήτηση, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στην άποψη ότι τέτοια περιστατικά σε υπό επανασυσταθείσα λίμνη είναι φυσιολογικά και πως δόθηκε αδικαιολόγητα υπερβολική δημοσιότητα.

Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός επέμεινε στις εργασίες που γίνονται και υπολείπονται στη λίμνη Κάρλα, ζητώντας τη στήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, κυρίως για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η λίμνη, όταν περατωθεί η σχετική εργολαβία. Ο Γ. Τσιρώνης, αφού συμφώνησε με τον Κ. Αγοραστό ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο των Βαλκανίων, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο», ανέφερε ότι «θα καταβληθούν προσπάθειες χρηματοδότησης για τη λειτουργία της λίμνης από το λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο». Ακόμη ο υπουργός αναγνώρισε τα σημαντικά βήματα προόδου της εργολαβίας, ενώ με ενδιαφέρον άκουσε την εισήγηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι «από τώρα θα πρέπει να σχεδιαστεί η επέκταση του έργου επανασύσταση της Κάρλας και στη β΄φάση (προς Στεφανοβίκειο), μέσα από το νέο ΠΑΑ 2016-2020)».

Στη λίμνη Κάρλα αφορούσε και το επόμενο ζήτημα που ανέλυσε ο Κ. Αγοραστός και δεν είναι άλλο από τον αγωγό που πρέπει να κατασκευαστεί στο φράγμα Γυρτώνης, ώστε δια της βαρύτητας (και όχι με την κατανάλωση ρεύματος, εξέλιξη κοστοβόρα για την Περιφέρεια) να φθάνει το νερό του Πηνειού στη λίμνη Κάρλα.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων που τρέχει στη Θεσσαλία, με τον Κ. Αγοραστό να τονίζει την ανάγκη συνέχισης και επέκτασης του προγράμματος και στο μέλλον, καθώς τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος είναι ήδη ορατά.

Να σημειωθεί ότι οι κ. Γιάννης Τσιρώνης, Κώστας Αγοραστός ανανέωσαν το ραντεβού τους σήμερα Σάββατο το πρωί, στο γραφείο του περιφερειάρχη, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα θέσει το θέμα της ανάπτυξης του Ολύμπου και από την πλευρά της Ελασσόνας, τις περιβαλλοντικές μελέτες μεγάλων έργων της Θεσσαλίας, καθώς και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass