«Εσκασαν» εγκλωβισμένα στο ποτάμι! (φωτ.)

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Σεπ 2016 11:59

Του Κώστα Γκιάστα, Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κυρίως κεφαλόπουλα, συνθέτουν τις τελευταίες μέρες ένα άσχημο θέαμα με έντονη δυσοσμία στην περιοχή των Μεσαγγάλων εκεί όπου το ποτάμι συναντά τη θάλασσα στη θέση «Ζμπούκα - Καράβια».

Μετά από καταγγελίες κατοίκων η «Ε» βρέθηκε στο σημείο διαπιστώνοντας πως τα περισσότερα είναι στο στάδιο της αποσύνθεσης, κάτι που σημαίνει πως το φαινόμενο εξελίσσεται εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, μετά τη γέφυρα και μέχρι την ακτή για μια απόσταση περίπου 300 μέτρων, το νερό είναι στάσιμο και ασύνδετο σχεδόν με το υπόλοιπο ποτάμι. Μετά την περίοδο των βρόχινων μηνών η στάθμη του νερού στο ποτάμι ανεβαίνει και η περιοχή πλημμυρίζει σύμφωνα με τους ίδιους. Αυτοί με μηχανικά μέσα ανοίγουν το στόμιο και συνδέουν το ποτάμι με τη θάλασσα για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι που εισέρχονται τα ψάρια στο τελευταίο κομμάτι του ποταμού όμως όταν τα κύματα της θάλασσας βγάζουν το χώμα της παραλίας στο στόμιο αυτό κλείνει και τα ψάρια εγκλωβίζονται. Όταν μάλιστα έρχονται οι καλοκαιρινοί μήνες, το νερό λιγοστεύει και το οξυγόνο απουσιάζει.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου κ. Γιώργος Νάτσης που τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός λιμενοβραχίονα στην περιοχή, κάτι που ζητάνε πολλά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Το θέαμα με τα νεκρά ψάρια αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο φαίνεται πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός λιμενιοβραχίονα ώστε αυτό το ποτάμι να παραμένει μόνιμα ανοιχτό προς τη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποτελεί εστία μόλυνσης. Θα πάψει να φέρνει δυσοσμία και κουνούπια. Θα είναι σημείο αναφοράς το αντιπλημμυρικό έργο. Θα είναι ένα σημείο ομορφιάς και επίδειξης. Προσπαθούμε να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν πως είναι θέμα ζωής ο λιμενοβραχίονας για την περιοχή» λέει και καταλήγει «Είναι καιρός πια η Περιφέρεια να κάνει μια μελέτη και να αρχίσει πλέον να ενδιαφέρονται για την περιοχή. Δεν έχει γίνει κανένα έργο πνοής στην περιοχή. Ας αρχίσουν από αυτό επιτέλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass