ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Γνωριμία μαθητών με τους υγρότοπους της Κάρλας

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2015 22:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:33

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου, προσκάλεσε μαθητές να τους ξεναγήσει στον υγρότοπο της Κάρλας.

Ειδικότερα, δεκαεννέα μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, δεκαπέντε του Λυκείου Καναλίων και δεκαπέντε του ΕΠΑΛ Βελεστίνου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης και συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα της Τ2, σημείο θέας προς τον τεχνητό υγρότοπο της Κάρλας, για να ενημερωθούν για τη λειτουργία, τις αξίες του υγρότοπου, για τη σημασία του, κυρίως για τη διαχείμανση και τη μετανάστευση των υδρόβιων, αρπακτικών και στρουθιόμορφων πουλιών, αλλά και για την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης του προκειμένου να διατηρηθεί.

Στη συνέχεια, άτομα από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή φυλάκων του φορέα, και εθελοντών του. με τη χρήση εξοπλισμού παρακολούθησης, ειδικών βιβλίων αναγνώρισης της άγριας ορνιθοπανίδας, παρότρυναν τους μαθητές στη γνωριμία τους με τα πτηνά του υγρότοπου, μέσω της αναγνώρισης και αποτύπωσης των πουλιών σε ειδικά φύλλα καταγραφής, τα οποία κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι μαθητές.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στην αίθουσα του «Πολιτιστικού συλλόγου Αριστοτέλης» στο Στεφανοβίκειο, τρεις παρουσιάσεις που επιμελήθηκε το επιστημονικό προσωπικό του φορέα, με θεματολογία α) «Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (Αναφορά στη Συνθήκη Ραμσάρ, Περιοχές Natura)», β) «Υγροτοπικά οικοσυστήματα (Κατηγορίες, οικολογία, απειλές)» και γ) «Λίμνη Κάρλα (Χαρακτηριστικά, υφιστάμενη κατάσταση, σημασία ως υγρότοπος)». Σκοπός των παρουσιάσεων ήταν η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την σπουδαιότητα του υγροτόπου της Κάρλας και συνολικά των υγροτόπων της χώρας μας, η προστασία των οποίων υπαγορεύεται από διάφορα νομοθετήματα και στρατηγικές.

Η περιβαλλοντική ενημέρωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή χαρτών του Φορέα Διαχείρισης αλλά και υλικών προώθησης που αφορούν σε κονκάρδες φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass