Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΕ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ

Χρειάζεται συνεργασία και… περιφρούρηση

*Τι δηλώνουν στην «Ε» ο δήμαρχος κ. Κολλάτος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσιαπλές

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2016 12:25

Την άμεση αντίδραση τόσο του δημάρχου Τεμπών, κ. Κώστα Κολλάτου, όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Θωμά Τσιαπλέ προκάλεσε το κυριακάτικο ρεπορτάζ της «Ε» σχετικά με τις χωματερές – σκουπιδότοπους στα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό.

Οι δύο άνδρες τοποθετήθηκαν επί του θέματος και αφού συμφώνησαν πως το θέαμα όντως δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια τουριστική περιοχή, τόνισαν πως χρειάζεται συνεργασία με τους πολίτες και ευαισθησία από τους παραθεριστές. Μάλιστα κάλεσαν όσους γνωρίζουν σχετικές πληροφορίες για το ποιος ρίχνει τέτοιου είδους μπάζα και σκουπίδια να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της δήμου, δίνοντας και την ιδέα της περιφρούρησης του μέρους από τους διαμένοντες.

Ο κ. Κολλάτος μάλιστα υπογράμμισε πως όποιοι διαμαρτύρονται για το γεγονός πως ο Δήμος δεν τα μαζεύει, είναι οι ίδιοι που βρομίζουν τον τόπο με τα σκουπίδια που πετάνε. Ακόμα στάθηκε και στη δημιουργία πράσινων σημείων που θα δώσουν λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα.

Σύμφωνα με το κυριακάτικο ρεπορτάζ της «Ε», μετά από καταγγελίες πολιτών, ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας κατέγραψε τρία σημεία που έχουν όλων των ειδών σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα. Το ένα βρίσκεται στο Καστρί Λουτρό, επί της Περιφερειακής Οδού εκεί που συναντά την οδό Μακεδονίας, δίπλα ακριβώς από το ρέμα και απέναντι από σπίτια παραθεριστών. Το δεύτερο βρίσκεται επί της οδού Ολύμπου στον δρόμο από το Καστρί για Μεσάγγαλα και το τρίτο βρίσκεται στην περιοχή των Μεσαγγάλων.

«Για την αποκομιδή αυτών των ογκωδών αντικειμένων, έχουμε οριοθετήσει έναν χώρο στην περιοχή όπου γίνεται η εναπόθεσή τους. Από εκεί και με ειδικά οχήματα μεταφέρονται από τον Δήμο» τονίζει συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσιαπλές και συνεχίζει: «Τα σημεία αυτά έχουν καθαριστεί αρκετές φορές από τον δήμο. Παράλληλα κάναμε σχετικές εκκλήσεις στους κατοίκους να δείξουν ευαισθησία και παιδεία. Άλλωστε υπάρχει ειδικό όχημα του Δήμου το οποίο μετά από τηλέφωνο προς τις υπηρεσίες μπορεί να περάσει από το σπίτι του καθένα για να το μαζέψει. Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται αυθαίρετα όγκοι τέτοιων ειδών αντικειμένων».

Σχολιάζοντας την εικόνα τέτοιων σκουπιδότοπων είπε: «Σαφώς και το θέαμα δεν είναι ό,τι καλύτερο σε μια τουριστική περιοχή. Πέρα από την υπηρεσία του Δήμου να υπάρχει και ευαισθησία από τους διαμένοντες και επισκέπτες». Αναφερόμενος στο αν θα καθαριστούν τα συγκεκριμένα σημεία είπε: «Φυσικά και θα καθαριστούν εκ νέου τα σημεία αυτά αλλά θα πρέπει να υπάρχει και ένα είδος περιφρούρησης από τους ίδιους τους δημότες».

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος κ. Κολλάτος, ξεκαθάρισε αρχικά πως «αυτοί που διαμαρτύρονται για το γεγονός πως ο Δήμος δεν κάνει τίποτα σχετικά είναι οι ίδιοι που πάνε και πετάνε αυτού του είδους τα αντικείμενα σε τέτοιους χώρους» και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος τα κάνει αυτά. Ας έρθει κάποιος να μας ενημερώσει ποιος τα πετάει γιατί μπορούμε να επιβάλλουμε και πρόστιμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς οφείλουμε με αφορμή το τέλος της περιόδου να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν και ελπίζουμε του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα».

Εν κατακλείδι, ο δήμαρχος κ. Κολλάτος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημιουργίας των πράσινων σημείων τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Το Πράσινο Σημείο είναι ένας χώρος, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να μεταφέρει διάφορα ογκώδη υλικά, προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass