ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συλλογή ανακυκλώσιμου χαρτιού

* ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 9:07

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»

Ένα νέο πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου που αφορά τη συλλογή χαρτιού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από τα σχολεία, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση που θα καλύψει χώρους που στεγάζονται δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Τυρνάβου θα συλλέγουν το καθαρό και έντυπο χαρτί, ξεχωριστά από τα άλλα απορρίμματα και θα το τοποθετούν σε ειδικούς κάδους.

Για τον σκοπό αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας διαθέτει δύο χάρτινους κάδους, χορηγία της Χαρτοβιομηχανίας Φθιώτιδας, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και αναλαμβάνει να πραγματοποιεί τη συλλογή του χαρτιού. Δημιουργείται έτσι ένα μικρό χωριστό ρεύμα συλλογής απορριμμάτων κάτι που, αποτελεί ένα βήμα στη προσπάθεια εισαγωγής στην καθημερινότητα των πολιτών, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που απαιτεί χωριστά ρεύματα συλλογής και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, δηλαδή εκεί που αυτά παράγονται. Στόχος της υπηρεσίας Καθαριότητας είναι να μυηθούν οι μαθητές στη διαλογή των απορριμμάτων και να «μεταφέρουν» αυτή τη συμπεριφορά στην καθημερινότητά τους.

Στη φωτ.: Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Τσιόπας παραδίδει τους κάδους συλλογής απορριμμάτων χαρτιού στη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Τζένη Μπόραντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass