ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΕΙΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2016 11:54

Με το σύνθημα «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό» προχωράει ο συντονισμός για το πρόγραμμα δενδροφύτευσης των 90 στρεμμάτων ελεύθερου χώρου εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της διοίκησης των δύο νοσοκομείων της Λάρισας είναι η αναβάθμιση τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών χώρων τους, ενώ ειδικά για το ΠΓΝΛ προβλέπεται η δημιουργία πρότυπου πάρκου για τους περιπατητικούς ασθενείς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και φορέων της περιοχής, τους οποίους και κάλεσε να συνδράμουν στο έργο της επικείμενης δενδροφύτευσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Λιόλιος και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Χρήστος Καλομπάτσιος.

Εξηγώντας το σύνθημα της δενδροφύτευσης, ο κ. Νάνος τόνισε ότι στοχεύει στο να καταστεί η πρωτοβουλία υπόθεση όλης της Λάρισας, των πολιτών και των φορέων της, ενώ επεσήμανε ότι η δενδροφύτευση θα γίνει με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Δασαρχείου αλλά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Θα πρασινίσει ο τόπος στο Πανεπιστημιακό και αυτό θα φανεί άμεσα, καθώς τα 250 από τα 2.000 δένδρα που θα φυτευτούν έχουν ύψος 2 μέτρων», είπε ο κ. Νάνος.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί και ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό πείραμα, καθώς θα δημιουργηθεί και ψυχιατρική δομή, μέσω της οποίας εργαζόμενοι κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων θα περιποιούνται τον μικρό οπωρώνα που θα υπάρχει, εξασφαλίζοντας έσοδα τόσο για τους ίδιους, όσο και για το Νοσοκομείο.

Σχετικά με το πρότυπο πάρκο για τους περιπατητικούς ασθενείς, ο διοικητής των νοσοκομείων ανέφερε ότι θα μπορούν οι ασθενείς να μιλήσουν με τους συγγενείς τους ή και να αθληθούν σε ένα φυσικό περιβάλλον, εφάμιλλο αντίστοιχων χώρων σε μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι προχωράει το πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα δύο νοσοκομεία, προκειμένου όλα τα σκουπίδια που δημιουργούνται (χαρτί, πλαστικό, γυαλί κ.λπ.) να ανακυκλώνονται επί τόπου και να αξιοποιούνται, προσκομίζοντας έσοδα.

«Οι κοινωνίες που επενδύουν στον εθελοντισμό, μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν», κατέληξε ο κ. Νάνος.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλομπάτσιος, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση των νοσοκομείων γι’ αυτή την πρωτοβουλία, και τόνισε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι δεδομένη, καθώς μπορούν να διατεθούν για τη δενδροφύτεση οι υπηρεσίες και τα μηχανήματά της.

Κάλεσε επίσης όλους τους εθελοντικούς φορείς της περιοχής να δραστηριοποιηθούν ώστε να γίνει η περιοχή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ένας πνεύμονας πρασίνου.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass