ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το Πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες»… ταξιδεύει στη Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2015 22:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαϊ 2015 22:17

Η Λάρισα αποτελεί τον επόμενο σταθμό του προγράμματος «Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!» της πρωτοβουλίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) για την «προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό».

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «το διάστημα 2-5 Ιουνίου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα βρίσκεται στη Λάρισα, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού, που θα απευθύνονται σε πολίτες και παράλληλα να εισαγάγει την πρακτική της διαβούλευσης και των συμμετοχικών διαδικασιών στη λήψη καίριων αποφάσεων, όπως αυτών που αφορούν στους υδατικούς πόρους.

Την Τρίτη 2/6 στις 12μ. στα γραφεία της ΔΕΥΑ Λάρισας (Τέρμα Τυχερού) εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου, της τοπικής ΔΕΥΑ, της Ένωσης ΔΕΥΑ και του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα τους γενικότερους στόχους του προγράμματος, αλλά και την ειδικότερη υλοποίησή του στην πόλη της Λάρισας, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής.

Την αμέσως επόμενη ημέρα Τετάρτη 3/4 και ώρα 8.30πμ με 13.00μμ., θα διεξαχθούν από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην κοίτη του ποταμού Πηνειού που θα περιλαμβάνουν εθελοντικό καθαρισμό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια για περίπου 250 μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης. Οι δράσεις , θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη της ΔΕΥΑΛ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/5), και θα συμμετέχουν επιπλέον σε αυτές τοπικές ομάδες - σωματεία και συγκεκριμένα, η ομάδα του Συλλόγου των Φίλων του Πηνειού, το σωματείο για τον πολιτισμό και το περιβάλλον ΔΡΥΑΣ, το εικαστικό Εργαστήρι «Δημιουργική Πόρτα» και ο ΦΟΔΣΑ Περιφερειακή Ενότητας Λάρισας. Το ίδιο απόγευμα θα διεξαχθεί δυναμική εκδήλωση δρόμου (έξω από το Αρχαίο Θέατρο στην Βενιζέλου), με στόχο τη γνωριμία των πολιτών της Λάρισας με το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες», την καταγραφή των ζητημάτων που αναδεικνύουν οι ίδιοι ως κρισιμότερα σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού και τη γενικότερη ενημέρωσή τους.

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις ανάπτυξης συμμετοχικών διαδικασιών στις οποίες θα εμπλακούν ομάδες πολιτών, στελέχη της ΔΕΥΑ Λάρισας, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εμπειρογνώμονες και άλλοι τοπικοί φορείς. Οι εν λόγω δράσεις θα έχουν ως στόχο τη σύσταση μιας βασικής ομάδας εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση των διαδικασιών διαβούλευσης για τη διαχείριση του νερού στη Λάρισα, καθώς και την προετοιμασία δια-δραστικού συμμετοχικού εργαστηρίου, το οποίο θα αποτελέσει το επιστέγασμα των πιο πάνω δράσεων και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ την Πέμπτη 4/6 και ώρα 6 μ.μ.- 9 μ.μ., με στόχο την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και την καταγραφή, ιεράρχηση, ανάλυση και αντιμετώπιση των ζητημάτων αιχμής σε σχέση με την διαχείριση του νερού στην πόλη.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί διήμερο (Τρίτη 2/6 & Πέμπτη 4/6) Επιμορφωτικό Σεμινάριο των στελεχών της ΔΕΥΑ Λάρισας και του Δήμου με κεντρική στόχευση την υιοθέτηση καινοτόμων μεθοδολογιών για τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας τους με το κοινό και κατ’ επέκταση της εξυπηρέτησής του, ενώ την Παρασκευή 5/6 το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα συμμετέχει σε κεντρική Ημερίδα της Ένωσης ΔΕΥΑ, επικοινωνώντας το πρόγραμμα «Υδάτινες Γέφυρες» και τη δυνατότητα εμπλοκής περισσότερων ΔΕΥΑ σε παρόμοιες δράσεις» καταλήγουν οι διοργανωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass