ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ…

Σβήσανε την πυρκαγιά στη «Βιοκεράλ»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2015 7:46

Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ, υπό την επίβλεψη πάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ολοκληρώθηκε χθες η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της "TERRA Α.Ε. ΒΙΟΚΕΡΑΛ". Για την κατάσβεση χρειάστηκε η συνδρομή δύο μηχανημάτων έργων (φορτωτές), ενός JCB και δύο ανατρεπόμενων οχημάτων, ενώ σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας ευχαριστεί όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στις 7 Μαΐου και έκτοτε η μάχη τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έριξαν τόνους νερού, όσο και συνεργείων της Περιφέρειας που έριχναν τσουβάλια με άμμο για να σβηστεί η φωτιά ήταν καθημερινή. Για τη φωτιά στην ΤΕRRΑ είχαν εκφράσει φόβους για σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση αρκετοί φορείς και κάτοικοι του Ομορφοχωρίου, οι οποίοι είχαν συναντηθεί και με βουλευτές του νομού.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την επιβάρυνση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή από την υποβόσκουσα επί 1,5 μήνα φωτιά, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με έγγραφό της εξάλλου (28-5-15), η Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και μετά από αυτοψία που διενήργησε στο χώρο εντός του εργοστασίου, διευρυμένο κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλος του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας, στελέχη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και υπηρεσιακό παράγοντα της Επιτροπής Αποκατάστασης Ζημιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια είχε ζητήσει από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει στην κατάσβεση της φωτιάς με κάθε πρόσφορο μέσο το οποίο θα κρίνουν οι πυροσβέστες. Κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση των υπευθύνων του εργοστασίου, οι οποίοι μιλούσαν για «αναποτελεσματικές πρακτικές».

Ακόμη η φωτιά στην ΤΕΡΡΑ είχε προκαλέσει και τη διαμάχη μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Λαρισαίων με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κ. Δεσπόπουλο να υποστηρίζει ότι «υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που τηρούνται απαρεγκλίτως με ευθύνη και σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και πως το Σώμα Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδος - ως αρμόδια Αρχή- έχει αναλάβει τον χειρισμό της όλης διαδικασίας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας».

Όπως και να ‘χει η χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας ανακουφίζει την τοπική κοινωνία, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η εγρήγορση των αρμοδίων φορέων, προκειμένου να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass