ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

Γεμίζουμε τις παραλίες με πλαστικό

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2015 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

O Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου συμμετέχοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια "Let’s Do It", έθεσε ξανά το φιλόδοξο στόχο να καθαρίσει μέσα σε μία μόνο ημέρα την παραλία του Καμαρίου, μια περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο "NATURA 2000". Με την ενεργό συμμετοχή του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, τη δυναμική συμβολή μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Κοιλάδας Λάρισας (35 άτομα) και των εκπαιδευτικών τους και σημείο κύριας δράσης την παράκτια περιοχή Καμαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης ανέλαβε τον συντονισμό των εθελοντών και των φορέων που έλαβαν μέρος στον καθαρισμό, και τους μοίρασε γάντια, σακούλες απορριμμάτων, χυμούς και καπελάκια φέροντας το λογότυπο και την επωνυμία της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου.

Από την απογραφή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν για άλλη μια χρονιά τα πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, φελλοί, κομμάτια φενιζόλ, ενώ ακολουθούν απορρίμματα από αλιευτικές δραστηριότητες (σημαδούρες, δίχτυα, πετονιές) και πολλά κομμάτια μικρών απορριμμάτων.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν έχει απαλλαχθεί ακόμη από κακές συνήθειες του παρελθόντος λειτουργώντας εις βάρος του φυσικού και παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Ο Φορέας Διαχείρισης έχοντας υιοθετήσει ως μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του, τους εθελοντικούς καθαρισμούς, συνεχίζει την προσπάθειά του για ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού και για περιβαλλοντική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Συγχαίρουμε θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους και ευχαριστούμε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την κοινότητα Κεραμιδίου για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass