ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΕτΔ», Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας ο αγροτικός τομέας

* Συναντήθηκε με αγρότες, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις και να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις της παράταξης για τον αγροτικό τομέα

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 0:05

 

«Ο αγροτικός τομέας, φαντάζει πλέον ο βασικότερος τομέας ανάπτυξης της Ελλάδας και θεωρώ ότι στη Θεσσαλία μπορούμε να το αποδείξουμε αυτό στην πράξη.

Πιστεύουμε στην αναπτυξιακή του προοπτική και τροχιά, που μπορεί να τραβήξει σαν ατμομηχανή και πολλούς άλλους τομείς πίσω της.

Ο αγροτικός τομέας έχει περιεχόμενο αναπτυξιακό με πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα για τη χώρα και για τους πολίτες, αλλά και μπορεί να εμπνεύσει θετικά μηνύματα και καλά παραδείγματα», υποστήριξε στην «ΕτΔ», ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, που βρέθηκε χθες στη Λάρισα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η συνάντηση με κομματικά στελέχη του πρωτογενούς τομέα του Νομού Λάρισας, αλλά και με στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος Θεσσαλίας, προκειμένου όπως δήλωσε «να επεξεργαστούμε και να επικαιροποιούμε τις θέσεις μας για τον αγροτικό τομέα. Θέλουμε σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε νομό, να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις τοπικού περιεχομένου, οι οποίες θα ανακοινωθούν με την εξέλιξη του προγραμματισμού που κάνουμε και εν όψει των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα είμαστε σε θέση σε κάθε περιφέρεια και νομό, να μπορούμε να μιλήσουμε για βασικές προτεραιότητες που αφορούν στον αγροτικό τομέα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε μια πολιτική πρόταση που να διευκολύνει την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα, που έχει έντονες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Ο πρωτογενής τομέας, που είναι άρρηκτα δεμένος με την ιδιωτική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό τμήμα του δημόσιου τομέα που ενσωματώνεται τόσο μέσα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και των κατά τόπους γεωτεχνικών υπηρεσιών, που ανήκουν στις περιφέρειες, μπορούν να βρουν την κοινή πορεία προς την ανάπτυξη με χειροπιαστά αποτελέσματα και μετρήσιμα δεδομένα».

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, είναι οι πρώτες μιας σειράς αντίστοιχων επισκέψεων που προγραμμάτισε ο κ. Κασαπίδης σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Για το ότι ξεκίνησε από τη Λάρισα, δεν είναι τυχαίο καθώς όπως τόνισε ο τομεάρχης : «...η Θεσσαλία είναι το βαρόμετρο των εξελίξεων στον αγροτικό τομέα. Το σεβόμαστε αυτό στη ΝΔ και είναι ιδιαίτερος συμβολισμός αυτός που αποδίδουμε στις μέρες μας, καθώς ο αγροτικός κόσμος κυριολεκτικά διώκεται από τις μέχρι σήμερα προτάσεις και δράσεις της κυβέρνησης. Οι αγρότες δεν έχουν πεισθεί για το αληθές των προφορικών δεσμεύσεών της και περιμένουν τα νομοσχέδια να κατατεθούν».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass