Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια

Δημοσίευση: 08 Απρ 2016 0:34

Συνέντευξη στον Κώστα Γκιάστα

Την ξεκάθαρη άρνησή του σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι εκφράζει μέσω της «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο πολιτικός, γνωστός για τον χειμαρρώδη και αυθόρμητο λόγο του, με αφορμή τη σημερινή του επίσκεψη στον νομό Λάρισας για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του στην Ελασσόνα, Γιώργου Κατσιαντώνη, σημειώνει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε από την επαφή που είχαν οι δύο άνδρες (Λεβέντης – Γ. Παπανδρέου για τη Σοσιαλιστική Διεθνή) πως «Δεν θα συνεργαστώ με έναν πολιτικό που τον έχω αποκαλέσει καμένο χαρτί» ενώ για το ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετος ότι «δεν θα μπει ξανά στη Βουλή».

Ο Βασίλης Λεβέντης μιλάε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια». Για το ενδεχόμενο των εκλογών όποτε αυτές γίνουν προβλέπει με μεγάλη αισιοδοξία πως η Ένωση Κεντρώων θα βγει τρίτο κόμμα.

Μιλά επίσης για την αναγκαιότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μπροστά η οικονομία και θα έρθουν επενδυτές στη χώρα «αν εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, με κυβέρνηση 250 εδρών».

Για το ζήτημα των τευτλοπαραγωγών λέει πως παρακολουθεί το ζήτημα και πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να λάβουν τους μισθούς τους και να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της επιχείρησης. Εν κατακλείδι αναφέρεται στη φυσική ομορφιά του Ολύμπου λέγοντας πως «πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού». Πιο αναλυτικά:

*Πριν από λίγες ημέρες ζητήσατε με επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αναφέρετε πως βαδίζει προς μία συμφωνία και οδηγεί τη χώρα σε δεσμεύσεις που σίγουρα θα αποτελούν μεγαλύτερο αλυσοδέσιμο για τον ταλαιπωρημένο από εξαετίας από τα μνημόνια ελληνικό λαό. Εκτιμάτε πως η διαπραγμάτευση μπορεί να επιφέρει άμεσα πολιτικές εξελίξεις και αν ναι, τις θεωρείτε αναγκαίες για τον τόπο;

-Έτσι όπως πολιτεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια. Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη. Η συμφωνία που θα υπογράψει με τους δανειστές θα είναι πολύ σκληρή για τους πολίτες. Αυτή η εκτίμηση και ο φόβος με έκανε να ζητήσω από τον πρωθυπουργό τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, για να ληφθούν αποφάσεις και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι βέβαιο ότι το «ναυάγιο» της κυβέρνησης θα οδηγήσει και σε πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που εκβιάζει τους βουλευτές του πως αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, απειλώντας ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες θα είναι δεύτερο κόμμα, θα ηττηθεί και θα χάσει τη μισή Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, έτσι το λέει για την τιμή των όπλων, ουσιαστικά επιθυμεί να φθαρεί και άλλο η κυβέρνηση και να πέσει, ως «ώριμο φρούτο».

Η Ένωση Κεντρώων δεν επιδιώκει εκλογές, παρότι έχει ανοδική πορεία, δεν θα ωφελήσουν τη χώρα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε, οικουμενική κυβέρνηση με κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Μας έχουν παρεξηγήσει, αλλά δεν θα σταματήσω να το λέω- και μάλιστα αν αυτό που διατυπώνω είναι υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας. Αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων κανένας δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.

* Πόσο έτοιμη μπορεί να είναι η Ένωση Κεντρώων για τέτοιες εξελίξεις; Είδαμε πριν από λίγες ημέρες πως σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που διεξήχθη το διήμερο 29-30 Μαρτίου, το κόμμα σας στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει 4%.

-Εμείς στην Ένωση Κεντρώων έχουμε δώσει μάχες και σκληρούς αγώνες μαζί με τους πολίτες και γνωρίζουμε από μάχες και πώς κερδίζονται. Η Ένωση Κεντρώων στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, θα είναι τρίτο κόμμα. Θα τρίβουν τα μάτια τους με τα ποσοστά του κόμματος, όσοι σήμερα μας ειρωνεύονται και θεωρούν ότι τυχαία μπήκαμε στη Βουλή. Είμαστε το κόμμα που μέσα και έξω από τη Βουλή θα σταθούμε απέναντι στις πολιτικές λιτότητας και σε ό,τι φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό. Θα δώσουμε τη μάχη και θα υπερασπιστούμε χωρίς λαϊκισμούς, με ευθύνη, λογική και ρεαλισμό τα συμφέροντα των πολιτών. Άρκεσαν 3-4 ομιλίες μου, από το βήμα της Βουλής και οι έρευνες με έβγαλαν πρώτο σε δημοφιλία.

*Είχατε μια επαφή με τον Γ. Παπανδρέου για το ζήτημα της διαβίβασης σε αυτόν του φακέλου του αιτήματός σας για ένταξη στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Αυτήν και μόνο η επαφή ωστόσο πυροδότησε κάποια σενάρια για συμμαχία. Ισχύει κάτι απ’ όλα όσα ακούσαμε κ. πρόεδρε;

-Ξεκαθαρίζω από την αρχή, καμία συνεργασία και καμία σχέση με τον Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τελεία και παύλα. Έχω αποστείλει φάκελο για την ένταξη της Ένωσης Κεντρώων στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Περιμένω να συζητηθεί από τα όργανα της Σ.Δ. Πρέπει να ενημερωθεί και ο κόσμος, ότι ο Γ. Μαύρος όταν ίδρυσε την «Ένωση Κέντρου νέες Δυνάμεις», για σοσιαλδημοκρατία μιλούσε, ως εκ τούτου η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα δεξιά ή αυτά που απηχούν σκληρές νεοφιλελεύθερες θέσεις. Εμείς είμαστε το κέντρο, παραμένουμε πιστοί και δεν αλλάζουμε ούτε ρέπουμε προς τον σοσιαλισμό. Κάποιοι το μπερδεύουν το ζήτημα και λένε «ο Λεβέντης μας οδηγεί στον ΓΑΠ», μα είναι ποτέ δυνατόν να σκέφτονται πως θα πάω να συνεργαστώ με έναν πολιτικό που τον έχω αποκαλέσει «καμένο χαρτί» και έχω επίσης, πει, πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει ξανά στη Βουλή. Ο λόγος που διαλέξαμε προς συνεργασία τη Σοσιαλιστική Διεθνή είναι ότι μαζί με τις πρωτοποριακές μας θέσεις, δεν θέλουμε να αποκοπούμε από τις ρίζες μας.

* Σήμερα θα βρίσκεστε στην Ελασσόνα σε περιοχή του διασημότερου βουνού στον κόσμο. Του Ολύμπου. Χρόνια ακούμε για τη στρατηγική αξιοποίησή του αλλά τα περισσότερα σχέδια μένουν επί χάρτου. Πώς τελικά κατά τη γνώμη σας μπορεί να αξιοποιηθεί ο ορεινός όγκος της περιοχής;

-Η φυσική ομορφιά του Ολύμπου πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Εμείς στην Ένωση Κεντρώων έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του. Σας αναφέρω ενδεικτικά ότι ο βουλευτής Λάρισας, ο κ. Κατσιαντώνης, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννη Τσιρώνη, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα του Ολύμπου, και συγκεκριμένα της θεσμοθέτησης πλαισίου προστασίας για τη Δ´ Ζώνη. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε θα προστατευτεί με κάθε δυνατό τρόπο ο Όλυμπος και στο εγγύς μέλλον θα αναρτηθεί προς διαβούλευση το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο. Σας παραθέτω αυτή τη δράση για να δείτε ότι το κόμμα μας παρεμβαίνει και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Δώστε μας μεγαλύτερη δύναμη στις επόμενες εκλογές να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

* Οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν αμετακίνητοι στα αιτήματά τους και συνεχίζουν την κατάληψη των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε όλη την Ελλάδα. Ζητούν άμεσα ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ, που τους οφείλει η ΕΒΖ για την καμπάνια του 2015. Στη Λάρισα παρέδωσαν την παραγωγή τους τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο και ανέμεναν να πληρωθούν τα Χριστούγεννα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει χρήματα. Τι θα κάνουν αυτοί κ. Λεβέντη;

-Μεγάλο το πρόβλημα, έχω ενημερωθεί από τα στελέχη μας στον νομό και τον βουλευτή που επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΒΖ. Απαράδεκτο να μην έχουν πληρωθεί για περισσότερο από τρεις μήνες οι εργαζόμενοι και ουσιαστικά να εμπαίζονται από την εργοδοσία, και την κυβέρνηση που συνέχεια υπόσχεται και δεν κάνει το παραμικρό. Το θέμα το παρακολουθούμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να λάβουν τους μισθούς τους και να επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της επιχείρησης.

* Λίγους μήνες μετά τη λήξη των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες βρίσκονται μετέωροι σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των επιδοτήσεών τους, που συνιστούν κινητήριο μοχλό για την επιτυχή πορεία των καλλιεργειών τους. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι. Πώς θα πάρει τελικά μπροστά η οικονομία της χώρας όταν ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα;

-Η οικονομία θα πάρει μπροστά μόνο αν εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, μόνο μια κυβέρνηση 250 εδρών μπορεί να την εξασφαλίσει , και μια τέτοια κυβέρνηση θα εμπιστευτούν οι επενδυτές. Διαφορετικά, θεραπεία δεν υπάρχει και η κρίση θα συνεχίζεται…

Τα εγκαίνια

του γραφείου

Κατσιαντώνη

Τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, νομού Λάρισας θα γίνουν σήμερα και ώρα 18.00 στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου στην Ελασσόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass