ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΞΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Τυχερή μου πόλη η Λάρισα»

*«Εισαγγελέας ήμουν, εισαγγελέας θα συνεχίσω να είμαι…»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2016 8:13

Ενώ χθες το πρωί έφτασε στη Λάρισα ως αντεισαγγελέας τελικά φεύγει από τη θεσσαλική πρωτεύουσα ως εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Η κ. Ξένη Δημητρίου που διαδέχθηκε την κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δικαιολογημένα χαρακτήρισε τη Λάρισα ως την «τυχερή της πόλη» καθώς με την έλευσή της στο Δικαστικό Μέγαρο χθες το πρωί έμαθε τα ευχάριστα νέα. Στο φιλόξενο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Μετσοβίτου, παρουσία και του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Μαγκούτα δεχόταν τηλεφωνήματα απ΄ όλο τον νομικό και πολιτικό κόσμο της χώρας ενώ οι πρώτες… γλάστρες άρχισαν να φτάνουν με το άκουσμα της είδησης εντός του κτιρίου.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας γιατί είναι δύσκολες εποχές. Όχι ότι θα αλλάξει όμως κάτι. Εισαγγελέας ήμουν, εισαγγελέας θα μείνω. Μετά από 38 χρόνια δεν περίμενα το 39ο για να δουλέψω διαφορετικά. Αυτό που έκανα θα συνεχίσω να το κάνω. Πράγματι η Λάρισα είναι η τυχερή μου πόλη. Δεν το συζητώ καθόλου. Όσες φορές έρχομαι παίρνω δύναμη από τον κόσμο της Λάρισας που είναι ανοιχτός και φιλόξενος. Είναι άνθρωποι ανοιχτοί σε προκλήσεις».

Οι άνθρωποι του χώρου την χαρακτηρίζουν ως μια έμπειρη εισαγγελική λειτουργό καθώς έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις ενώ ήταν και εισαγγελέας στο Ειδικό Δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Κατάγεται από το Αίγιο, ενώ έχει γεννηθεί το 1952.

Χθες το απόγευμα εξ άλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ευχήθηκε στη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Είναι από τις περιπτώσεις που η χρονική συγκυρία ενός γεγονότος προσδίδει μια προστιθέμενη αξία σε μια εκδήλωση και στους φορείς που τη διοργανώνουν. Το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός της επιλογής της κ. Δημητρίου στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής δικαιοσύνης προσδίδει λαμπρότητα και κύρος στην εκδήλωση.

Η κ. Εισαγγελέας αποτελεί για εμάς ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ελληνική δικαιοσύνη και δεν είναι σχήμα λόγου. Έχει μια σπουδαία διαδρομή στον τομέα της εποπτείας ανηλίκων στον Άρειο Πάγο. Είναι μια αντισυμβατική ανώτατη δικαστική λειτουργός. Προάγει ένα άλλο μοντέλο που θα αποδίδει χωρίς να αφήνει τα ουσιώδη καθήκοντά της και είμαστε σίγουροι πως θα το δούμε και στην πράξη».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass