ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ

«Άμα αισθανθούν ισχυροί θα χτυπήσουν και εμάς»

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:56

Του Δημήτρη Βάλλα

Ο αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Επιτήδειος είναι ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, όμως για χρόνια ως υψηλόβαθμος αξιωματικός είχε υπηρετήσει ως επιτελής σε διάφορες θέσεις-κλειδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ για χρόνια ήταν και διευθυντής του τμήματος επιχειρήσεων και χειρισμού κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με ρίζες από την περιοχή μας, μια που η γυναίκα του κατάγεται από την Ελασσόνα ο κ. Επιτήδειος βρέθηκε για λίγο στη Λάρισα.

Μιλώντας στην «Ε» θα μας πει για τα εθνικά θέματα άλλα και το ισλαμικό τζιχάντ…

* Στρατηγέ με τα εθνικά μας θέματα τι γίνεται; Σχεδόν δεν ακούμε τίποτα…

- «Δυστυχώς, τα τελευταία σαράντα χρόνια, μετά τη μεταπολίτευση δηλαδή, τα εθνικά θέματα έγιναν –ως μη όφειλε- αντικείμενο εσωτερικών κομματικών διαμαχών και τα χρησιμοποιούσαν όλοι για να προβάλουν κομματικά συμφέροντα και όχι να εξυπηρετήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Υπό αυτήν την έννοια και επειδή η συγκυβέρνηση κυρίως δεν έχει υπηρετήσει όπως έπρεπε το εθνικό συμφέρον είναι λογικό να μην αναφέρεται στα εθνικά θέματα τα οποία βρίσκονται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή.

Έχουμε ανοιχτά μέτωπα προς όλες τις κατευθύνσεις, και με την Τουρκία και με τα Σκόπια και με την Αλβανία, γιατί όλοι αυτοί διεκδικούν κάτι από εμάς και οφείλουμε εμείς να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Δυστυχώς, καίτοι αυτοί είναι επιθετικοί, καίτοι μας δίνουν πολλά δικαιώματα τα οποία θα μπορούσαν οι πολιτικοί μας να εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να παρουσιάσουν την πραγματικότητα κυρίως προς τους ξένους, αλλά και να αποτρέψουν αυτή τη θρασύτητα και την επιθετικότητα των αντιπάλων μας δεν τον έκαναν…

Για την ΑΟΖ τόσο εγώ όσο και ο κάθε εθνικά σκεπτόμενος Έλληνας ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση καταδικάζει τη στάση της συγκυβέρνησης που δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ.

Λέει πολλά και διάφορα, αλλά δεν προχωρά σε αυτή την απλή ενέργεια. Η ΑΟΖ είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να το διεκδικήσεις εάν θέλεις να το έχεις, δεν είναι σαν την υφαλοκρηπίδα που νομικά είναι δεδομένο ότι ανήκει στο κράτος. Η ΑΟΖ επειδή έχει σχέση με τις εμπορικές δραστηριότητες του κράτους πρέπει να την ανακηρύξεις…»

*  Για τους τζιχαντιστές τι λέτε, εμείς έχουμε πρόβλημα…

«Και βέβαια και εμείς έχουμε πρόβλημα με τον ισλαμικό κίνδυνο, γιατί οι ισλαμιστές δεν κρύβονται και έχουν διακηρύξει ότι θέλουν να πάνε στην Ευρώπη για να την κατακτήσουν…

Έτσι προσπαθούν να μεταφέρουν το «τζιχάντ», δηλαδή τον Ιερό Πόλεμο στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό που έγινε στο Παρίσι δεν είναι ένα γεγονός τυχαίο, αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της ισλαμικής απειλής κατά της Ευρώπης και κατ’ επέκταση κατά της Ελλάδος.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η πύλη των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Μέσα σε αυτούς που έρχονται είναι και πυρήνες των τζιχαντιστών. Αυτοί έρχονται εδώ για να διοργανώσουν και να διεξαγάγουν τον αγώνα τους σε πρώτη φάση όχι εντός της Ελλάδος γιατί αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι δεν ελέγχονται από κανέναν η χώρα μας αποτελεί παράδεισο γι’ αυτούς.

Έρχονται, οργανώνονται και στέλνουν τους μαχητές τους στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη για να διεξάγουν τον αγώνα τους.

Τώρα όταν κάποια στιγμή θα αισθανθούν ότι είναι ισχυροί και εδώ, τότε θα στραφούν και εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή και δεν είναι ισχυροί και αν θέλετε από πλευράς πολιτικής δεν θέλουν να εκτεθούν, γιατί αν κάνουν κάποια τρομοκρατική ενέργεια στην Ελλάδα θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων να αναλάβει σκληρά μέτρα για να τους εξουδετερώσει και αυτό δεν το θέλουν.

Θέλουν να έχουν μία ασφαλή βάση για να μπορούν να εξορμούν, όταν όμως αισθανθούν ισχυροί θα κάνουν και σε μας αυτά που κάνουν και στα άλλα κράτη.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ισλαμικός κίνδυνος είναι να ελέγξουμε τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να μην έχουμε αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών. Άλλος τρόπος είναι να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες να απαγορεύουν τη δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων που επιδιώκουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Τέλος βέβαια, και αυτό είναι και το ύστατο μέτρο, είναι να αντιμετωπιστούν δυναμικά, είτε με επέμβαση της αστυνομίας, είτε με επέμβαση του στρατού. Δυστυχώς η φιλοσοφία που επικρατούσε μέχρι τώρα στην Ευρώπη, ήταν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, έχουν ανθρώπινα δικαιώματα που δεν πρέπει να τους τα παραβιάζουμε και όλα αυτά που ακούγονται ωραία, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια υπεκφυγή για να αντιμετωπίσουμε τις ευθύνες μας…

* Γιατί θα λέγατε σε κάποιον να ψηφίσει Χρυσή Αυγή…

- «Θα του λέγαμε ότι πρέπει ψηφίσει Χρυσή Αυγή γιατί εμείς είμαστε ένα κόμμα που αγαπάει την πατρίδα και η όλη μας σχεδίαση είναι στο πώς θα εξυπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, χωρίς υπεκφυγές, δισταγμούς και αναστολές. Δεν φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο και γι’ αυτό λέμε πράγματα τα οποία άλλοι θέλουν να τα πουν, αλλά φοβούνται…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass