Ζήτημα επιβίωσης η αντίσταση του λαού

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2016 10:09

Προσκλητήριο για κοινωνική ενότητα και αντίσταση στις κυβερνητικές αποφάσεις και επιλογές καθώς είναι πλέον "ζήτημα επιβίωσης και απαίτηση της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας" απευθύνει ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στην Ελασσόνα Δημήτρης Δριστέλλας.

Σε συνέντευξή του στην "Ε" περιγράφει τη ζοφερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική αν και επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του και μιλά για τις ΔΗΜ. ΤΟ. θεωρώντας πως έχουν τον τρόπο να διαδραματίσουν αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό «γίγνεσθαι».

"Θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη, σε καθημερινή βάση. Να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας..." δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας τους συμπολίτες του "σε μια εποικοδομητική συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας μας". Το "στρατηγείο" αυτής της προσπάθειας στήνεται ήδη στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας και στα νέα γραφεία της Τοπικής, που πρόκειται να εγκαινιαστούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον επόμενο μήνα.

* Κύριε Δριστέλλα, είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον χώρο σας. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική σε μια περίοδο μάλιστα που δεν είναι και ιδιαίτερα ελκυστική;

-Είναι μια συνειδητή επιλογή ευθύνης. Είμαι πολιτικοποιημένο άτομο με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις. Ως νέος, η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στα κοινά των τοπικών κοινοτήτων. Πιστεύω πως στους καιρούς που διανύουμε χρειάζεται η άμεση αντίδραση των νέων που θα εκδηλωθεί σε συνδυασμό της ατομικής δημιουργικότητας και της κοινωνικής συλλογικότητας, οργανωμένα μέσα από φορείς όπως οι ΔΗΜ. Τ.Ο. που έχουν τη δύναμη για αντίδραση και διάθεση για συλλογική δράση.

* Έντονο ήταν το πολιτικό παρασκήνιο προεκλογικά με αντιπαραθέσεις και δημιουργία «στρατοπέδων» πριν την εκλογή σας. Ποια είναι η θέση σας;

-Όλοι μας κάνουμε την αποτίμησή μας χωρίς να υποτιμούμε ούτε τους εαυτούς μας ούτε τους άλλους. Η παράταξή μας έχει ανάγκη από πολιτική συνεργασία. Η ενότητα του κόμματος προέχει και δεν έχουν θέση τα παραπολιτικά υπονοούμενα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας και την ανάδειξη του θεσμού των ΔΗΜ. Τ.Ο. με απόλυτο σεβασμό σε κάθε πολίτη, χωρίς αποκλεισμούς.

* Συμμετείχατε εκ της θέσεώς σας στο 10ο συνέδριο της Ν.Δ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας; Δικαίωσε τις προσδοκίες σας;

-Ήταν ένα καινοτόμο συνέδριο ουσίας και όχι εντυπώσεων. Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στη Ν.Δ. που κάθε μέρα προσπαθεί να έρθει κοντά στον πολίτη κι αυτό φάνηκε με τις επιμέρους ημερίδες ανά θεματική ενότητα (αγροτική ανάπτυξη, οικονομική κρίση, προσφυγικό, θέση της γυναίκας, ευρωπαϊκή ένωση, κοινωνία εθελοντών κ.λπ.). Ήταν ένα κάλεσμα ενότητας και ανασυγκρότησης της χώρας. Ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και δείχνει αποφασισμένος να υλοποιήσει όλα όσα μέχρι τώρα έχει επισημάνει, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες και την κοινωνία με γνώμονα τους άξονες που ο ίδιος προσδιόρισε (Ανάπτυξη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αριστεία, Αξιοπιστία).

Η αλλαγή αυτή, θέσεων και απόψεων και το κλίμα ανανέωσης και εμπιστοσύνης, μου έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθώ με την πολιτική και τα κοινά και να συνειδητοποιήσω πως πολιτική δεν είναι κάτι απόμακρο και ξένο αλλά βασική πλέον συνιστώσα του τρόπου ζωής μας.

* Η κυβέρνηση συνεχίζει με σειρά μέτρων έστω και αντίθετων με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η συνέχεια δεδομένης της κοινωνικής δυσσαρέσκειας;

-Τα επικοινωνιακά παιχνίδια, οι ψεύτικες ελπίδες και η εξαπάτηση του ελληνικού λαού είναι διαρκής και είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση Αριστεράς. Οι πολίτες είναι απλά «νούμερα» προς «κούρεμα» για την προσαρμογή στα δεδομένα της «πολυπόθητης» ευρωπαϊκής ομαλότητας. Τα προβλήματα όμως και τα συναισθήματα είναι κοινά για όλους. Δυσαρεστημένοι κι εξαπατημένοι αισθάνονται όλοι. Ο κόσμος εμπιστεύτηκε έναν νέο πολιτικό με μεγάλα οράματα αλλά μεγάλη ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Η ενότητα και η αντίσταση είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και απαίτηση της στοιχειώδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

* Μιλήσατε για νέους φορείς συλλογικότητας όπως αυτός της ΔΗΜ.ΤΟ. Ποια θα είναι η προσφορά της στην τοπική κοινωνία και ειδικά στους νέους; Τι να περιμένουμε από εσάς κ. Δριστέλλα ως νέο πρόεδρο;

-Οι ΔΗΜ. ΤΟ. έχουν τον τρόπο να διαδραματίσουν αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο στο κοινωνικό και πολιτικό «γίγνεσθαι». Θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη, σε καθημερινή βάση. Έχοντας άποψη για ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση να διεκδικούμε λύσεις από τη δημοτική αρχή, κάνοντας βέβαια και τις δικές μας προτάσεις. Να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας. Να αξιοποιήσουμε τα τοπικά προϊόντα και τα αξιοθέατά μας, δίνοντας ώθηση στον τουρισμό. Να έχουμε ενεργό ρόλο σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Να δραστηριοποιηθούμε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών κυρίως των νέων από αρμόδιους φορείς για βελτίωση της εισόδου τους, στην αγορά εργασίας. Μέσα στη γενικότερη κρίση των αξιών και των θεσμών, οι νέοι απαξιώνουν και αποστρέφονται την πολιτική και την κοινωνία γενικότερα και όχι αδικαιολόγητα. Ο επαναπροσδιορισμός όμως των αξιών τους πρέπει να γίνει όχι τόσο μέσα από τα κόμματα αλλά μέσα από τις προσδοκίες και τα οράματά τους. Για να ανακτήσουν τις αξίες τους οι νέοι ζητούν λύση στα πρακτικά προβλήματα της ζωής τους κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

* Από τις πρώτες προσπάθειές σας ήταν και η εύρεση χώρου για τη στέγαση των γραφείων της ΔΗΜ. ΤΟ. Ελασσόνας και η επαναλειτουργία τους. Προσπάθειες, που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές...

-Η τοπική της Νέας Δημοκρατίας θα έχει πλέον τον δικό της χώρο. Το γραφείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας πάνω από το κατάστημα «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Η ανάρτηση της πινακίδας έγινε προ ολίγων ημερών και τα εγκαίνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Τότε θα οριστεί ο υπεύθυνος και οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας του. Είναι ένας χώρος λειτουργικός και ανοιχτός σε όλους. Απαλλαγμένοι από ιδιοτελή συμφέροντα θα είμαστε κοντά σε όλους τους πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας και τους καλούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία για την ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας μας. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass