Η ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2016 12:40

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

«Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την οποία η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, αλλά συγχρόνως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα μιας νέας εθνικής προσπάθειας

με τη ΝΔ μπροστά» εξαπολύει η νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Με συνέντευξή της στην «Ε» σχολιάζει τις εμφανίσεις των κ. Τσίπρα, Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει το περίφημο "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", που ήδη έχει μείνει στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Όμως οι Έλληνες θα αγκαλιάσουν μια νέα αντίληψη της πολιτικής, που θα στηρίζεται στην αλήθεια, στη γνώση των προβλημάτων και στη γνώση των λύσεων».

Σχετικά με την περίφημη ανανέωση στα ψηφοδέλτια που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε πως «αυτή είναι μία πρόκληση που ξεπερνά τα κομματικά στεγανά», ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες υποστηρίζει πως «πρόκειται για μια επιχείρηση της κυβέρνησης με στόχο να ξεφύγει η ίδια από τα "σκοινιά" και να αναστρέψει τη ραγδαία πολιτική απαξίωση και κατάρρευσή της».

Αναλυτικότερα η συζήτηση με την κ. Ζαχαράκη:

* Κυρία Ζαχαράκη, αναφορικά με την παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, επικρατεί ικανοποίηση στις τάξεις του κόμματός σας. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση τον κατηγόρησε ότι αποκάλυψε το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας που διαθέτει. Πέρα από τα κομματικά ακροατήρια, πιστεύετε ότι ο Κυριάκος κέρδισε κάποιους από την κατηγορία «αναποφάσιστοι, δεν ξέρω -δεν απαντώ»;

- Η κυβέρνηση αυτή είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει σε αυτήν τη χώρα για κοινωνική λεηλασία. Είναι η κυβέρνηση που χρησιμοποιεί σαν λάφυρο την ίδια τη χώρα, λεηλατώντας την καθημερινότητα, τη ζωή και τις προσδοκίες των πολιτών της. Και ξέρετε και κάτι ακόμη; Κανείς πια δεν δίνει σημασία στο τι λέει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα.

Και μιας και μιλάτε για τη ΔΕΘ, να σας θυμίσω ότι από το βήμα αυτό ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει το περίφημο "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", που ήδη έχει μείνει στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το ίδιο βήμα, έθεσε την προηγούμενη Κυριακή με την ομιλία του τον θεμέλιο λίθο μιας νέας εθνικής προσπάθειας, βασισμένης σε δύο άξονες: Τη συμφωνία αλήθειας και τον νέο πατριωτισμό, που συνοψίζουν την ανάγκη, σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή, να οργανώσουμε με όρους πραγματικότητας την υπέρβαση της κρίσης των τελευταίων ετών και να βγάλουμε τη χώρα μας από τον βάλτο της κρίσης. Και να μην έχετε καμία αμφιβολία. Οι Έλληνες πολίτες σήμερα δεν έχουν ανάγκη έναν ακόμη που θα λέει δέκα, ελπίζοντας να κάνει το ένα και τελικά να τους παίρνει κι αυτό που είχαν. Έχουν ανάγκη, και να είστε βέβαιος, θα αγκαλιάσουν μια νέα αντίληψη της πολιτικής, που θα στηρίζεται στην αλήθεια, στη γνώση των προβλημάτων και στην γνώση των λύσεων.

* Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να δεσμευθεί για τη μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες ή να πει κάποια πράγματα για τους συνταξιούχους, από τους Νεοδημοκράτες χαρακτηρίστηκε «έντιμη στάση, γιατί δεν θέλει να υποσχεθεί πράγματα που δεν είναι σίγουρος ότι θα υλοποιήσει» και από την κυβέρνηση ειπώθηκε ότι «δεν θέλησε να τους δυσαρεστήσει, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του». Πώς το σχολιάζετε;

- Η κυβέρνηση αυτή ήρθε στην εξουσία με τη μέθοδο της ακάλυπτης επιταγής. Έστησε πάνω στην απελπισία των πολιτών μια πυραμίδα υποσχέσεων, κυριολεκτικά ένα "σχήμα Πόντσι" της πολιτικής. Και μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να ονομάζει "αυταπάτες" τις υποσχέσεις με τις οποίες διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών, αλλά, όπως καλά γνωρίζετε, οι πολίτες δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο κομψό όρο. Ας μην μιλάει, λοιπόν, η κυβέρνηση για κρυφές ατζέντες, γιατί αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας σήμερα, ήταν ότι η ίδια είχε κρυφή ατζέντα. Κι η κρυφή της ατζέντα ήταν η κατάρρευση της χώρας.

Από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη η ατζέντα είναι ξεκάθαρη. Να βάλουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης τη χώρα μας, να δημιουργήσουμε τον νέο πλούτο, που θα τον παράξουν οι πολίτες αυτής της χώρας και που θα επιστρέψει σε αυτούς.

* Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ριζική ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όποτε γίνουν εκλογές. Αν σκεφτεί κανείς τις επιλογές που έκανε στην επικοινωνία της Νέας Δημοκρατίας, στο πλευρό του Γ. Κουμουτσάκου, μάλλον το εννοεί. Η ανανέωση τι χαρακτηριστικά θα έχει; Θα βασίζεται σε ηλικιακά πρωτίστως κριτήρια;

- Το στοίχημα της ανανέωσης το έχει περιγράψει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι ούτε στοίχημα ηλικιακό, ούτε ζήτημα επικοινωνιακό και ούτε, βεβαίως, ζήτημα κομματικό. Είναι το στοίχημα η εθνική προσπάθεια να στελεχωθεί από όλους εκείνους που μπορούν να προσφέρουν. Είναι ένα κάλεσμα, με μόνο κριτήριο την αξιότητα. Και μία πρόκληση που ξεπερνά τα κομματικά στεγανά.

* Ως αναπληρώτρια πλέον εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ζείτε τον χώρο των ΜΜΕ από μέσα. Ποια η εικόνα που έχετε αποκομίσει; Είναι αυτή που είχατε φανταστεί;

- Τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν την "τέταρτη εξουσία", που έχει προορισμό να δρα ελεγκτικά σε κάθε άλλη εξουσία. Η πολυφωνία, η κριτική, ο δημόσιος διάλογος και προβληματισμός, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελούν βασικά στοιχεία για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας. Και όσοι βρισκόμαστε στην πολιτική οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε την παρουσία μας στο βήμα που μας δίνουν τα μέσα ενημέρωσης με αίσθηση ευθύνης απέναντι τόσο στη λειτουργία που επιτελούν τα μέσα ενημέρωσης, όσο και απέναντι στους πολίτες.

* Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Οφείλω όμως να σας μεταφέρω την άποψη των ανθρώπων της περιφέρειας, οι οποίοι θεωρούν ότι άλλα είναι τα προβλήματα-θέματα που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας. Ανεργία, οι τεράστιες ελλείψεις στον χώρο της υγείας, κλπ.

- Δεν είναι μόνο η άποψη των ανθρώπων της περιφέρειας αυτή. Είναι η άποψη που σήμερα αποκρυσταλλώνεται συνολικά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ήταν για την κυβέρνηση ένα σχέδιο "απόδρασης από το Αλκατράζ", μια επιχείρηση με επικοινωνιακούς όρους, που στόχευε πρωτίστως -σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του χρόνου- στο να ξεφύγει η κυβέρνηση από τα "σκοινιά" και να αναστρέψει τη ραγδαία πολιτική απαξίωση και κατάρρευσή της.

Όμως, η απόδραση αυτή σκόνταψε, καθώς κάθε μέρα που περνάει φανερώνονται οι εγγενείς αντιφάσεις, πολιτικές και νομικές, και οι κρυφές σκοπιμότητες του διαγωνισμού του κ. Παππά. Και τώρα που και η φούσκα αυτή ξεφουσκώνει, η κυβέρνηση έρχεται οριστικά αντιμέτωπη με την αποτυχία της στο μέτωπο της οικονομίας, στο μέτωπο της υγείας, στο μέτωπο της ανεργίας, στο μέτωπο της καθημερινότητας. Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση αυτή έχει αρχίσει. Αλλά συγχρόνως έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα μιας νέας εθνικής προσπάθειας, με τη ΝΔ μπροστά. Να είστε βέβαιος για αυτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass